DAİMFED, ATO ‘DA SEKTÖRÜN SIKINTILARINA DİKKAT ÇEKTİ
EKONOMİ 26.12.2022 10:49:00 1348 0

DAİMFED, ATO ‘DA SEKTÖRÜN SIKINTILARINA DİKKAT ÇEKTİ

DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu), ATO (Adana Ticaret Odası) ‘nda İnşaat Sektörünün sorunlarını istişare ederek acil eylem planına gerek olduğuna dikkat çekti.

ATO da düzenlenen toplantıda İnşaat Sektörünün yaşadığı sorunlar ele alındı. Toplantıda Sektör temsilcisi STK ların yanı sıra DAİMFED federasyonu, 12, 16, 17, 18, 22 ve 42 meslek grupları üyeleri bir araya gelerek sektörleri hakkında değerlendirmelerde bulundular. Toplantıda DAİMFED Genel Başkanı ve Adana Kamu Müteahhitleri (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı (AYAMDER) Nadir Vurankaya, Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Haydar Çakıroğlu ve İnşaat Müteahhitleri Odası Adana Şubesi Başkanı Hasan Sungur inşaat sektörünün yerelde ve ulusaldaki temel sorunlarını dile getirerek çözüm için beklentilerini aktardılar.

SEKTÖRÜN SORUNLARINI YAKINDAN BİLİYOR VE TAKİP EDİYORUZ

ATO Başkanı Yücel Bayram, inşaat sektörünün yaşadığı sorunları yakından bildiğini ve takip ettiğini belirterek “Sektörün sorunlarını yakından biliyor ve takip ediyoruz. Buradaki toplantıda üzerinde mutabık kaldığımız konularda, ortaklaşa hazırlanacak ve haklı talepleri içeren sağlam bir dosya ile hangi Bakanlıkla görüşmek gerekiyorsa randevu alıp, sektörle birlikte Ankara’ya gitmeye ve konuların takipçisi olmaya her zaman hazırız. Yeter ki sorunlar ve çözüm önerileri noktasında tek ses olmayı sürdürelim.” şeklinde konuştu.

 

BU SORUNLARA İVEDİLİKLE ÇÖZÜM BULUNMALI

ATO Başkan Yardımcısı ve DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Aziz Kaya ise sektörün yaşadığı problemlere değindi. Aziz Kaya, son 1 yılda yüzde 200-500 arasında yükselen inşaat maliyetlerinin daire fiyatlarına yansıdığını bu durumun gayrimenkul fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olduğunu kaydetti. “Gayrimenkul yatırımı yapmak şöyle dursun, ihtiyaç halinde bile daire almak hayal oldu” diyen Aziz Kaya sözlerine şöyle devam etti: 

“Sektörün her damarından kan akıyor. Sadece yap-sat firmaları değil kamu müteahhitleri de fiyat farkından dolayı mağduriyet yaşıyor. Proje, imar, altyapı sıkıntıları yaşanıyor. Bu sorunlara ivedilikle çözüm bulunmalı.” Dedi.

 

DAİMFED OLARAK SEKTÖRÜN TEMEL DİREĞİYİZ

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu açıklamasında; “Biz Federasyon olarak İnşaat Sektörümüzün sıkıntılarına hakimiz ve çözümü içinde yol haritamız hazır. Öncelikle Federasyonumuzun bir ve birlikteliğine destek veren tüm derneklerimizin oluşturduğu bu güç yol almamızı sağlayacağına inancımız tamdır. Bu meanda çalışmalarımız sürüyor. Sektör olarak ATO yuda yanımızda görmek çok önemli. Bizler DAİMFED olarak sektör temsilcilerimizle oluşturduğumuz bu birlikteliğe Belediyelerin, Milletvekillerinin, Oda kuruluşlarının desteğini bekliyoruz. Adana için Ülkemiz için birlikte hareket etmemizin şart olduğunu, ATO Yönetimi ve Meclis grubunun destek ve sonuç odaklı çarelere sahip olduğunu, çözüm odaklı kararlarını bekliyoruz. Nihai olarak sağlayacağımız birlikteliği sürdürerek başaramayacağımız sorun olmayacaktır.” İfadelerinde bulundu.

 

DAİMFED ATO BAŞKAN YARDIMCISI AZİZ KAYA YI TEBRİK ETTİ

DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Aziz Kaya nın ATO Başkan yardımcısı olmasını kutlayarak tebrik eden DAİMFED Genel Başkan ve Yönetim kurulu üyeleri; “İçimizden birisinin hatta sektörümüzün duayenlerinden olan Aziz Kaya nın bu görevde olmasının sektör için bir şans olduğunu, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle Adana mıza birçok katma değerler katacağına inanıyoruz.” Açıklamalarında bulundular.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı