ÇYDD demokrasi şehitlerini anıyor
GÜNDEM 28.01.2021 17:20:00 1073 0

ÇYDD demokrasi şehitlerini anıyor

ÇYDD üyeleri, Gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin yıldönümü ve Türkiye'nin yitirdiği aydınları anısına düzenlenen 28. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda, 29 Ocak Cuma günü online olarak bir araya gelecek.

Türkiye’nin adalet, özgürlük ve demokrasi özlemini bir kez daha hatırlatan bu önemli haftada düzenlenecek online etkinliğin ana konusu ise ‘’Herkes İçin Adalet ve Demokrasi’’ olacak. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin üyeleri, gönüllüleri ve gençleri Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Ali Tatar ve yitirdiğimiz tüm aydınlarımız anısına düzenlenen 28. Adalet ve Demokrasi Haftası için 29 Ocak Cuma günü online olarak düzenlenecek etkinlikte bir araya gelecek.  

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, demokrasi, adalet ve özgürlük uğrunda can vermiş aydınları anarak gerçekleştirilecek seminerle demokratik kitlelerle buluşmayı hedefliyor. Türkiye’nin adalet, özgürlük ve demokrasi özlemini bir kez daha hatırlatan bu önemli haftanın ana konusu ‘’Herkes için Adalet ve Demokrasi’’ olarak belirlendi. 

“Adalet ve demokrasinin savunucusu olacağız"Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel “28. Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında ülkemizde adalet ve demokrasi uğruna hayatını kaybeden başta Uğur Mumcu olmak üzere canlarıyla bedel ödemiş tüm demokrasi şehitlerimizi anacağız, onların Atatürk’ün gösterdiği laik, demokratik ve çağdaş bir Türkiye hedefine giden yolda ölümsüzleşen anıt isimlerdir. Fikirleriyle yaşayacaklar.“ dedi. Sözlerine adalet ve demokrasinin günümüzdeki durumuna değinen Yüksel “Günümüz Türkiye'sinde adalet ve demokrasi kavramlarının halen sorgulanıyor olması çok üzücü. Ülkemiz hala anayasada belirtildiği gibi demokratik bir hukuk devleti değil. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak adalet ve demokrasi kavramlarının öneminin toplumumuzda anlaşılması ve yerleşmesi için gerekli olan çalışmaları her zaman yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de toplumdaki herkes için adalet ve demokrasinin savunucusu olacağız. Gençlerimizin bu konularda bilinçlenmesini sağlayarak, ülkemizdeki adalet ve demokrasiyi hep bir adıma öteye taşıyacağız. Bu yüksek sorumluluğun bilincinde olarak 28. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda şubelerimiz ve demokratik kitleler ile birlikte çeşitli online seminer ve etkinlikler ile bir araya geleceğiz.” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı