Cumhuriyet
GÜNDEM 2.05.2023 10:50:00 1652 0

Cumhuriyet'in 100. Yılına Yakışır Coşku Türkiye'nin Turkuaz Sularında

Antalya'n Kemer İlçeleri 05-07 Mayıs 2023 tarihlerinde 18.Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak 3 günde, 8 ayrı parkurda 2200’e yakın yüzme sevdalısı Antalya’nın Turkuaz sularında kulaç atacak…

2023 yılında “Skoda Turkuaz Yüzme Serisi” adıyla, Antalya, Bodrum, Göcek ve Marmaris’in birbirinden güzel turkuaz sularında seri halinde düzenlenecek olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın ilk etabı, 05 - 07 Mayıs 2023  tarihlerinde Akdeniz’in incisi  Antalya’nın Konyaaltı  ve Kemer Belediyelerinin  ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin değerlerinden biri olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları; yüzme sporunun her yaşta yapılabilecek çok özel, olimpik bir spor branşı olduğuna dair farkındalığı artırmak, bu spora olan sevgiyi aşılamak, yaş gözetmeksizin herkesi bu sporu yapması için teşvik etmek prensiplerini benimsiyor. Bu yıl 50. Yılını kutlayan dünyaca ünlü su sporları markası Arena’nın ismini verdiği ve markanın Türkiye Temsilcisi Sportive ile birlikte birbirinden kıymetli “Değer Ortaklarının” katkılarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları, Akdenize kıyısı olan ülkeler dikkate alındığında en yüksek katılımlı ve en kapsamlı yüzme şampiyonalarının başında geliyor.

Tek bir şampiyonadan ibaret olmayıp, bir şampiyonalar bütünü olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları’na Antalya, bu yıl şampiyonaya ikinci kez ev sahipliği yapacak.  640 kilometrelik sahil şeridi ile Türkiye’nin deniz turizmi ve spor tatili bakımından en beğenilen ve en tercih edilen merkezlerinden olan Antalya, Konyaaltı ve Kemer ilçelerinde Aquamasters yüzücülerini ağırlayacak olmanın heyecanını taşıyor. Büyüklüğü, bakımlılığı, çevresi, ulaşımı ve genişliği ile dünya çapında ünlü plajlar Konyaaltı ve Kemer Plajları, Aquamasters yüzücülerini bu güzellikleri deneyimlemeye davet ediyor. Bu bu deneyimi yaşayacak Aquamasters yüzücüleri ise bu yıl hem Akdeniz'in incisi turkuaz sularda kulaç atmanın, hem de Cumhuriyet'in 100. yılını büyük bir coşku ile yıl boyu süren Aquamasters yarışlarıyla kutlayacak olmanın keyfini çıkaracaklar.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen; Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler dikkate alındığında en nitelikli ve en geniş katılımlı şampiyona olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonalarına ilk kez ev sahipliği yapacak olmamız bizleri son derece mutlu etmektedir. Şampiyonaya katılacak sporcularımıza, hakem ve görevlilerimize başarılar diliyor, Antalya halkını bu heyecanlı ve keyifli mücadeleleri izlemeye davet ediyoruz. 
DÜNYA ŞAMPİYONU İNGİLİZ REKORTMEN YÜZÜCÜ BEN PROUD AQUAMASTERS'DA

Antalya Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün işbirliği ve koordinasyonu içerisinde gerçekleştirilecek şampiyonanın açılışı, Konyaaltı  Belediyesi ve Antalya Yelken Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde Konyaaltı plajında gerçekleştirilecek. Dünya ve Avrupa Şampiyonu ünlü İngiliz rekortmen Yüzücü Ben Proud’un katılacağı Shell 100.Yıl Gece Yüzme etkinliği izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Olimpiyat Oyunlarında Büyük Britanya'yı temsil eden, sprint serbest stil ve kelebek yarışlarında önemli dereceleri bulunan, şu anda da Uluslararası Yüzme Ligi'nde Energy Standard'ı temsil eden İngiliz rekortmen yüzücü Ben Proud, Aquamasters katılımcılarıyla buluşacak olmanın heyecanında. Dünya, Avrupa ve İngiliz Milletler Topluluğu yüzme yarışları şampiyonu ünvanını aynı sene içerisinde alabilen ilk ve tek yüzücü olan Proud'un da aralarında bulunduğu, en hızlı yüzücülerin kulaç atacağı Setur Marinas Açık Su Yüzme Şampiyonası ise 1K heyecanın doruğa ulaşacağı  bir yarış vaad ediyor. İnsanlığa ve doğaya duyarlı yaklaşımlarıyla gönülleri fetheden "Sessiz Şampiyon" Proud, kendisine neden bu lakabı verdiğini ve katılımcılarla yüzme kariyerindeki başarılarına dair önemli tüyoları paylaşacak.

Şampiyonanın 2. ve 3.günleri Kemer Belediyesi ve Martı Myra Otel’in ev sahipliğinde Phaselis Antik Kenti, Tekirova Üç Adalar’ın  turkuaz sularında gerçekleştirilecek. Şampiyona boyunca 3 günde 8 ayrı parkurda 2200’e yakın sporcu; dostluk, sportmenlik ve rekabet içerisinde sağlığın, güvenliğin ve niteliğin ön planda olduğu Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları’nda kulaç atacaklar.  

Sporcuların yıl boyunca gösterdikleri performansı ayrı bir kategori olarak değerlendiren, 2023 yılında elde edilen toplam süreler dikkate alınarak "2023 Yılının Şampiyonları"nın belirleneceği Skoda Turkuaz Yüzme Serisi, Aquamasters yarışlarında kulaç atacak sporcuların şampiyonanın diğer etaplarına da katılmaları için bir cazibe unsuru oluşturmakta.

Şampiyonaya ait basın bülteni, görseller ve ayrıntılı bilgi için; www.aquamasters.org/MEDYA sekmesini ziyaret etmeniz rica olunur. 

Şampiyona Programı:

05 Mayıs 2023 Cuma / Konyaaltı Plajı, Antalya Yelken Spor Kulübü Önü;

Arena AquaKids Yüzme Etkinliği

Setur Marinas Açık Su Yüzme Şampiyonası 1K 

Shell 100.Yıl Gece Yüzme Etkinliği 

06 Mayıs 2023 Cumartesi / Kemer, Tekirova, Martı Myra Oteli Plajı;

Martı Myra Açık Su Yüzme Şampiyonası 5K (Phaselis Antik Kent)

Skoda Karoq Açık Su Yüzme Şampiyonası 2K

Jotun 4x500m Bayrak Yarışı (Kadınlar ve Erkekler) 

07  Mayıs 2023 Pazar

Skoda Kodiaq Açık Su Yüzme Şampiyonası 3K Kemer, Tekirova, Üç Adalar

Jotun 4x500m Bayrak Yarışı (Karma) Kemer, Tekirova, Martı Myra Oteli Plajı(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı