CUMHURİYET ULUSUMUZUN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR
SİYASET 28.10.2019 10:23:00 513 0

CUMHURİYET ULUSUMUZUN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, aydınlık, çağdaş Türkiye sevdalısı herkesi 29 Ekim’de gerçekleştirilecek Cumhuriyet kutlamalarına davet etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının aydınlık ve çağdaş bir gelecek kurmak için Cumhuriyet’i kurduğunu söyledi. Atatürk’ün ulusuna en önemli emanetinin Cumhuriyet olduğunu belirten Çelebi, tek adamlık rejimine geçildikten sonra Cumhuriyet’in daha da anlam kazandığını vurguladı.Ulusun en büyük ve en önemli bayramı olan Cumhuriyet Bayramını Adana’da büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını kaydeden Çelebi, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı partili, partisiz tüm yurttaşları Cumhuriyet kutlamalarına davet etti.

CUMHURİYET ÇAĞDAŞ VE AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN İLAN EDİLDİ

CHP İl Başkanı Çelebi, Cumhuriyet’in ilanının 96.yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Cumhuriyet’in ulus için önemine vurgu yaptı.  Büyük bedeller ödenerek kazanılan Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının çağdaş, aydınlık bir medeniyet hedefiyle Cumhuriyet’i ilan ettiğini kaydeden Çelebi, şöyle konuştu:

CUMHURİYET DEMOKRASİNİN, HAK ÖZGÜRLÜKLERİN, BİLİMSEL AKLIN TEMİNATIDIR

“23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’yi açıp ulusun kurtuluş mücadelesinde inisiyatifi ele almasını sağlayan önderimiz Atatürk, yurdun düşmanlardan temizlenmesinin ardından yine halk iradesine dayalı bir yönetim anlayışı olan Cumhuriyet’i ilan ederek ulusumuzun ve ülkemizin yönünün aydınlık ve çağdaşlık olarak belirlemiştir. Cumhuriyet’in ilanıyla egemenlik kayıtsız şartsız ulusun olmuş, ulusumuz kendi kendini yönetmeye başlamış, demokrasi bugün demokrasinin beşiği olarak adlandırılan birçok ülkeden daha önce hayata geçirilmiştir. Cumhuriyet devrimleriyle, çağdaş, aydınlık Türkiye’nin altyapısı inşa edilmiştir. Karanlığı ortadan kaldırıp, aydınlığın hüküm sürmesini sağlayan Cumhuriyet bugüne kadar hep ulusumuza doğru yönü göstermiş, demokrasinin, özgürlüklerin, hak ve özgürlüklerin, bilimsel aklın teminatı olmuştur.”

CUMHURİYET ULUSUMUZUN KIRMIZIÇİZGİSİDİR

Cumhuriyetin ulusun kırmızıçizgisi olduğunun altını çizen Çelebi, “Cumhuriyet, farklı özelliklere sahip insanların bir arada barış, huzur, mutluluk ve refah içinde yaşamasını sağlayan yegane unsurdur. Cumhuriyet, tek adamlık yönetimine geçildikten sonra çok daha fazla önem kazanmıştır. Cumhuriyetin kurucu partisi olarak Cumhuriyetin sonsuza dek yaşaması için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. 29 Ekim’de ulusumuzun en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramını parti örgütlerimizle ve belediyelerimizle birlikte Adana’da çok büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı partili, partisiz tüm yurttaşlarımızı 29 Ekim Salı günü saat 17.30’da Atatürk Parkı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma törenine, 18.30’da Adana Büyükşehir Belediyesi önünden başlayıp, Uğur Mumcu Meydanında son bulacak Cumhuriyet yürüyüşüne ve Göksel konserine bekliyoruz” diye konuştu.  (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı