Çulhaoğlu:Hekimlerimiz yalnız değildir.
GÜNDEM 27.10.2022 11:32:00 524 0

Çulhaoğlu:Hekimlerimiz yalnız değildir.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı basın açıklaması ile Sağlık Bakanlığının yayınladığı yeni yönetmeliğin yanlışlarına işaret etti ve Meral Akşener’in hekimlere söz verdiği ifadeleri paylaştı.

 

Ak Parti İktidarının ısrarla itibarsızlaştırmaya çalıştığı ve“Giderlerse gitsinler.” dedikleriDoktorlarımızın sorunlarını İyi Parti olarak sürekli gündemde tutuyor, cumhur ittifakı bileşenlerine bu meslektaşlarımızın içinde bulundukları durumları ve onlar için yapılması gerekenleri söylüyor, teklif ve önerilerimizi sunuyoruz.Bunların hiçbirini işleme almayan ve bildiğinden şaşmayan iktidar, üstüne birde geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığınaakıl almaz Yasakçı ve Baskıcıbir yönetmelik yayınlattı. Doktorlarımız aslında bu yönetmeliği bekliyor ve umutlanıyorlardı. Çünkü, yayınlanacak yönetmelikleaslında mevcuttaki hekim açığının kapatılacağını bekliyordu.

Hekimlerimiz normal şartlarda üniversite hastanelerinde yarı zamanlı olarak çalışırken muayenehane açamıyorlar. Yani, üniversitelerde yarı zamanlı çalışmak isteyenleretek seçenek bırakılıyor, O da sözleşmeli çalışmak.Dolayısıyla serbest çalışma hakkı olmayan hekimlerimizya şehir hastanelerinde ya da özel hastanelerde çalışmaya mecbur bırakılıyor. Bu düzen yaklaşık 10 yıldır bu şekilde işliyor. Ancak hekimlerimiz, bu durumdan dolayıhem özlük haklarını büyük ölçüde yitirdiklerihem de özel merkezlerin tahakkümünden bunaldıkları içinson yıllarda özel muayenehanelerde çalışmayı tercih etmeye başladılar. Bu da kamuda ve özellikle zincir özel hastanelerdebazı branşlarda ciddi doktor açığına sebep olmaya başladı.İşte doktorlarımızın geçen haftaya kadar bekledikleri ve yeni çıkan yönetmeliğintam olarak bu açığı kapatması beklenirken, özel hastanelerin dışarıdan misafir hekim, konsültan hekim anlaşmalarına sınırlama getirildi. Bunun için belirlenen oran daözel hastanenin toplam hekim sayısının yüzde 15’i olacak şekilde ayarlandı. Böyle bir saçmalık olabilir mi?Böyle bir sorun çözme anlayışı olabilir mi? Ayıp değil mi? Günah değil mi?

Konuyla ilgili Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER Partimizin Grup Toplantısında ekranlardan milletimize seslenerek aynen şu ifadelere yer verdi.

Değerli sağlık çalışanlarımız;

Buradan sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza söz veriyoruz.

İktidarımızdaki önceliklerimizden biri de milletimizi sağlık hizmetlerindeki sağlık çalışanlarımızı işlerindeki sıkıntılardan kurtarmak olacak ve vatandaşlarımız sağlık hizmetini engelsiz - uygun şartlarda alacak, sağlık çalışanlarımız da bugünün aksine huzurla çalışacak.

Bugünkü mevcut sistemde üniversite ve devlet hastanelerinde çalışan hekimler özel hastanelerde çalışamıyor. Belli kurallar dahilinde bu kısıtlamayı kaldıracağız. İnsan sağlığı gibi ulvi bir konuyu bile ticari alan haline getirdi bu iktidar. Bu saçmalığa son vereceğiz. Özel hastane ruhsatlarının taksi plakası gibi alınıp satılmasına izin vermeyeceğiz. Bu ticaret, özel hastane açmak isteyen yatırımcının önüne konan bürokratik engellerin bir sonucudur. Bu engelleri kaldırıp güvenilir bir denetimle sağlık yatırımlarının önünü açacağız. Hastayla gerektiği kadar ilgilenmek yerine daha çok hasta görmeyi dayatan performans uygulamasına ve buna bağlı işleyen ücret politikasına son verecek, Ek mesai imkanı getireceğiz. Hekimlerimiz istedikleri takdirde mesai saati sonrasında hafta sonları da bir plan dahilinde çalışabilecekler.Hem bu emeklerinin karşılığını alacaklar hem de emeklilik haklarına yansıyacak.Bölgesel entegrasyon sistemiyle sağlık işletmelerini devlet-özel ayırmadan bölgesel bir planlama kapsamına alacağız. Tüm potansiyel yani mekân ekipman ve sağlık çalışanları bir planlama çerçevesinde en verimli şekilde değerlendirilecek.

Sizler bize zorlu pandemişartlarında bile çok iyi baktınız.Canla başla çalıştınız, kendi hayatlarınız pahasına bizi hayatta tuttunuz.

Hiç merak etmeyin,İyi Parti iktidarında biz de size iyi bakacağız.Bu bizim sizlere vefa borcumuzdur.Geri dönüşsüz bir hak kaybına sebep olacak bu yönetmelik konusunda dayürütmenin ivedilikle durdurulması ve hekimlerimizin bu haklı mücadeleden galip çıkmaları içinİYİ Parti olarak sürecin takipçisi olacağız.

İktidara geliyoruz Az kaldı.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı