Çulhaoğlu: İYİ Parti’nin iktidarındaEYT sorununu ortadan kaldıracağız.
GÜNDEM 16.05.2022 12:00:00 451 0

Çulhaoğlu: İYİ Parti’nin iktidarındaEYT sorununu ortadan kaldıracağız.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “İktidarımızda EYT’li diye bir sorunumuz kalmayacak”Diyerek başladığı basın açıklamasında;

Emeklilikte Yaşa Takılan kardeşlerimiz her seçim öncesi Ak Parti iktidarından söz alıyorlar ama arkasında durulmayan sözler nedeniyle hüsrana uğrayıp mağduriyetleriyle baş başa bırakılıyorlar. Bu kardeşlerimizin büyük bir bölümü yaşları sebebiyle iş bulamıyor, çok büyük bir bölümü primlerini ödemelerine rağmen sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor,emeklilik şartlarını doldurmalarına rağmen yaş beklemeye mahkûm ediliyorlar. Parti olarak yapmış olduğumuz analizler sonucu ülkemizde yaklaşık 4,7 milyon insanımızın EYT’li olduğunu tespit ettik. Bu rakamın içerisinde yer alan 3 milyon vatandaşımızın bugün itibariyle hem prim günlerini doldurmuş hem de yaş kriterini tamamlamış olduklarını gördük.

İYİ Parti olarak bu kardeşlerimizle ilgili Çözüm Planımızı oluşturduk.

Biz bugün yaşanmakta olana büyük soruna 4 temel ilke çerçevesinde bakıyoruz.

Birinci ilkemiz; Hakkaniyetin tesisi. Yani, EYT’liler grubu içerisinde yeni bir adaletsizliğe neden olunmaması. Bunun için 4,7 milyon insanımızın tamamının yararlandığı adil bir düzenleme öneriyoruz.

İkinci ilkemiz; EYT düzenlemesine bakış açımızda gizli. Biz, EYT sorununu çözmeye bir sosyal yardım olarak değil oluşan bir hak kaybının giderilmesi olarak bakıyoruz.

Üçüncü ilkemiz; Nesiller arası adaleti sağlamaktan geçiyor. Yani bu düzenlemeyi Kamu maliyesinin ve sosyal güvenlik dengesinin sürdürülebilirliği üzerine kuruyoruz.

Dördüncü ve son ilkemiz ise; Basitlik ve anlaşılabilirlik.Bu çerçevede yapacağımız EYT düzenlemesinde öngörülen koşullardan yararlanmak için herhangi bir başvuru süre sınırı koymayacağız. Böylelikle iktidarımızda prim gün sayısını doldurmak kaydıyla EYT’li olan 4,7 milyon insanımızın tamamı süreç içerisinde geçiş dönemi emeklilik imkânından yararlanacak.

Bu düzenleme bütüncül bir perspektifte, mali etkileri analiz edilen bir düzenleme olacak. Dönem içerisinde gerekli mali kaynaklar sağlanarak geçiş dönemi emekliliği düzenlemesinin finansmanında kullanılacak. Bu sayede sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği zedelenmeyecek. Üstelik EYT çözüm planımızın yıllık maliyetidolar karşılığı garantiler verilen geçmediğimiz köprüler, kullanmadığımız yollar, gitmediğimiz hastaneler, binmediğimiz uçaklar için yandaşlara ödenen hazine garantilerinin yıllık maliyetinden daha az olacak.

Hesaplamalarını yaptık. Geçiş dönemi olarak tanımladığımız bu düzenlemeyi Merkezi Yönetim Bütçesinden finanse edeceğiz. EYT Çözüm Planı’mızın ortaya çıkaracağı maliyet oluşturacağımız ilave kaynaklarla yönetilebilir olacağı için sosyal güvenlik dengesi üzerinde yıkıcı bir etki doğurmayacaktır. Buna hassasiyetleitimam göstereceğiz. Üstelik geçiş dönemi emekliliği haklarındanistifade eden vatandaşlarımızın bu haktan yararlanmaları iş gücü piyasasında kalmalarına da engel teşkil etmeyecek. Bu düzenlemeyle EYT’ li vatandaşlarımız geçiş dönemi içerisinde sabit bir gelir akışına kavuştukları gibi devletin sağlık imkânlarından tıpkı diğer emekliler gibi hiçbir kısıtlamaya tabi olmaksızın yararlanacaklar.

AK Parti iktidarının 20 yılda çözemediğini İYİ Parti iktidarında tarihin tozlu raflarına kaldıracak ve EYT’li kardeşlerimizi yıllardır hasretle bekledikleri haklarına kavuşturacağız.

Az kaldı.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı