Çulhaoğlu: “Birlikte gülecek birlikte mutlu olacağız”
SİYASET 19.04.2022 12:37:00 886 0

Çulhaoğlu: “Birlikte gülecek birlikte mutlu olacağız”

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “,”İyi Parti iktidarında Gençlerimiz ve Kadınların başları dik olacak, yarınlara güvenle bakacak” dedi.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu,” Devlet ciddiyetinin kaybedildiği, Hukukun, adaletin, yok edildiği bu ucube düzeni biz değiştireceğiz. İşte o zaman hepimiz gençlerimizin yüzündeki umutla, 70 yaşında çalışmak zorunda kalmayan, keyif süren emeklilerimizle övüneceğiz!  Az kaldı” dedi.

 Çulhaoğlu,“İktidara geldiğimizde İYİ Yaşam Geliri Modelimizin devreye girmesi ile birlikte 18-26 yaş arasında okusun, okumasın, çalışsın, çalışmasın her gencimize aylık 1000 lira destek sağlayacağız. Bu değişen şartlara göre de daha da arttırılacak” dedi.

Çulhaoğlu ,”Bugün ülkemizdeki yoksul vatandaşlarımızın yarısı ne yazık ki 25 yaşın altında. Hani o her gün televizyonlardan izlediğiniz “Çıkar telefonunu göster” diye mobinge maruz bırakılan gençlerimiz var ya onlardan bahsediyorum.

Bu gençler, Ak Partililerin dediği gibi yurtdışına gezmeye gitmeye, kendilerinin pek methettiği aromalı kahveleri içecek paraları yok. Çoğu parasızlıktan evden çıkamıyor. Peki İyi Parti olarak biz İYİ Yaşam Geliri desteğini sağlayınca ne olacak? Milyonlarca gencimiz yoksulluktan kurtulacak. İYİ Yaşam Geliri’ni sadece gençlerimize değil aynı zamanda derin yoksulluk çeken hanelerin kadınlarına da vereceğiz. Böylece yoksulluğu ve yoksunluğu en derinden hisseden kadınlarımıza da bir nebze olsun rahat nefes aldıracağız.

Bunlarla beraber bu gençlerimizden üniversiteye gidenlerinin tamamının barınma problemini çözeceğiz. İçinde sinema salonlarının, spor salonlarının olduğu yurtlarda en fazla iki kişilik odalarda kalacaklar. Bugün iktidar tarafından Yap-İşlet Devret projelerine verilen paranın yarısıyla tüm üniversiteli gençlerimizin çağdaş standartlardaki yurtlarda kalmalarını sağlayacağız.

Daha sonra üniversiteleri işsizliği dört sene öteleyen kurumlar olmaktan çıkarıp beceri ve beklenti uyumsuzluğunu ortadan kaldıracağız. Mütevelli heyetinde o bölgenin iş dünyası temsilcilerinin olduğu bölgedeki şirketlerin ihtiyaç duyduğu becerileri 12 ila 18 ay içerisinde verebilecek Teknoloji Kampüsleri kuracağız. Buralardan mezun olan gençlerimiz başka şehirlerde iş aramak zorunda kalmayacak. Çünkü Teknoloji Kampüslerimizde kazanacakları beceriler kendi bölgelerinde iş bulmalarını sağlayacak.

Bu sayede herkes üniversite mezunu olmak zorunda kalmayacak; ama herkes hak ettiği ücreti alacağı müreffeh yaşam koşullarını sağlayacak bir işte çalışabilecek. Hem beceri hem de beklenti uyumsuzluğu çözülmüş olacak. Gençlerimiz üniversiteden mezun olduğunda ise artık KYK borcunu ödeme derdine düşmeyecek. Çünkü artık gençlerimiz KYK borçlarını eğer isterlerse sosyal sorumluluk projelerinde çalışarak ödeyecekler.

İş arayan evlatlarımız hem topluma bir faydası dokunduğu için, hem de kredi borcunu ailesine ödetme derdine düşmeyeceği için kendini iyi hissedecek. Her hafta, üniversiteli ablasının kendisine kitap okumasını bekleyen engelli çocuklarımız da kendini iyi hissedecek. Yaş almış vatandaşlarımız karşısında pırıl pırıl gençlerimizi görüp onlarla sohbet ettiğinde kendini iyi hissedecek. Bizim aslında Milletçe hep beraber, uzun zaman sonra yeniden “iyi hissetmeye” ihtiyacımız var.

Hiç şüpheniz olmasın. Bu hisse birlikte kavuşacağız. Birlikte gülecek, birlikte mutlu olacağız.

Emin olun çok az kaldı! Gençlerin umutsuzluğa, Çocukların mutsuzluğa, Kadınların huzursuzluğa mahkûm edilmesine izin vermeyeceğiz. Üreticinin boynunu büken, Sanayicinin elini bağlayan, Esnafın yüzünü düşüren adaletsizliğe sessiz kalmayacağız. Demokrasinin tarumar edildiği, Özgürlüklerin hiç edildiği, Devlet ciddiyetinin kaybedildiği, Hukukun, adaletin, yok edildiği bu ucube düzeni biz değiştireceğiz. İşte o zaman hepimiz gençlerimizin yüzündeki umutla, 70 yaşında çalışmak zorunda kalmayan, keyif süren emeklilerimizle övüneceğiz!      Az kaldı."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı