Çukurova Tarım Ekonomisi Mezunları lisans öğretiminin 41. yılında bir araya geldi
YAŞAM 31.10.2022 23:07:00 1758 0

Çukurova Tarım Ekonomisi Mezunları lisans öğretiminin 41. yılında bir araya geldi

Rahatsızlığı sebebiyle ÇÜ Balcalı Hastanesinde tedavi görmekte olan Prof. Dr. Onur Erkan ziyaret edilerek mezun öğrenciler adına “Şükran plaketi Prof. Dr. Adnan Çiçek tarafından sunuldu.

1973 yılında kurulan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ilk öğrencilerini 1981 yılında almış olup, 41 yıldan beri lisans eğitimi veriyor. Kuruluştan bugüne önemli sayıda meslek insanı yetiştiren Bölümün kurucularından Prof. Dr. Onur Erkan'ın isteği ile kuruluşundan bugüne verdiği mezunların bir araya getirilmesine yönelik olarak düzenlenen organizasyonunun ilki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü  Adana'da gerçekleştirildi.

Çukurova Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Dilek Bostan Budak ve ilk mezunlardan Mehmet Say ve Halis Demir ile bölüm akademisyenleri Prof. Dr. Haydar Şengül, Prof. Dr. Necat Ören, Doç. Dr. Ufuk Gültekin'in organize ettiği geceye Türkiye'nin değişik illerinden geçmiş yıllarda mezun olmuş olan mezunlar katıldı.
Rahatsızlığı sebebiyle Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde tedavi görmekte olan Prof. Dr. Onur Erkan ziyaret edilerek mezun öğrenciler adına “Şükran Plaketi ilk mezunlardan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Çiçek tarafından sunuldu. Yine Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş tarafından ise19-21 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen 11. Ulusal ve 6. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Kongresi kapsamında oluşturulan kurul tarafından “Sürdürülebilir Kalkınma ve Kırsala Değer Katan Örnek Bilim İnsanı” olarak seçilen Prof.Dr. Onur Erkan’a“Onur ve Takdir Belgesi” takdim edildi. Belgede; “Türkiye’de Tarım Ekonomisi ve özellikle Kırsal Kalkınma alanında “Toros Dağ Köyleri Projesi” gibi yenilikçi projelerle katılımcı yaklaşımların uygulamaya aktarılmasına, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına, kır ekonomisinin ve çiftçi ailelerinin güçlendirilmesine, sürdürülebilir kalkınma, yayım ve tarım ekonomisi bilim alanının gelişmesine, kamu ve sivil topluma yönelik sağladığınız katkıların takdire değer olduğunu ifade etmek isteriz. Bu çerçevede Kongremiz kapsamında oluşturulan kurul tarafından yapılan değerlendirmede; şahsınızı “Sürdürülebilir Kalkınma ve Kırsala Değer Katan Örnek Bilim İnsanı” olarak belirlemiş bulunuyoruz. Unutulmaz hizmetleriniz için sizi ve ailenizi içtenlikle tebrik eder, saygıyla şükranlarımızı sunarız.” İfadesi yer aldı.
Mezunlar toplantısını tertipleyen komitenin; etkinliğin gelenekselleştirilmesi yönündeki kararı katılımcılar tarafından memnuniyetle kabul edildi.
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı