ÇUKUROVA için kalkınma çağrısı…
EKONOMİ 18.06.2023 13:57:00 541 0

ÇUKUROVA için kalkınma çağrısı…

ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Çukurova’nın ortak bir hedef belirleyip bu hedefe doğru ilerlemesi gerektiğini söyledi

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Adana ve Mersin’in lehine gelişecek, iki kente katkı sağlayacak her projeye sahip çıkacaklarını, zarar verecek her şeye de karşı çıkmaya özen göstereceklerini vurguladı.

Adana ve Mersin’e ulusal ve uluslararası yatırım gelmesi, üretim ve istihdam sağlanması için tüm kurum ve kuruluşların, siyasi parti temsilcilerinin, milletvekillerinin  topyekün hareket etmesi çağrısında bulunan Başkan Kış, “Çukurova Lobisi çağrımız iki kentin tüm paydaşlarına yapılmıştır. Sadece bir konu için ya da geçici bir çözüm olsun diye değil tüm alanlarda süreklilik arz etmesine, sürdürülebilir politikalar üretilmesine, kalkınma seferberliği başlatılmasına yöneliktir” diye konuştu.

ÇUKUROVA SİFED’in sivil toplum kuruluşu olarak hemen her alanda aynı kaderi paylaşan iki kentin birlikte aynı ekonomik ve toplumsal kalkınma hedefine ulaşabilmesinin derdiyle dertlendiğinii dile getiren Başkan Kış, “ÇUKUROVA SİFED, Adanalıların ve Mersinlilerin refah seviyesinin artmasına yönelik girişimlerinin yanı sıra çevreye ve doğaya da oldukça duyarlı yaklaşmaktadır. Adanamız, Adanalımız, Mersinimiz ve Mersinlimize zarar verecek her şeye karşı çıkmak bizim görevimizdir” diye konuştu.

ÇUKUROVA SİFED’in bölgeye gelecek yatırımlara karşı çıkmasının düşünülemeyeceğini ancak yerli veya yabancı yatırımcının elbette ki kanunlar çerçevesinde hareket etmesinin şart olduğunu dile getiren Başkan Kış, “Hukuk kuralları çerçevesinde, bölgemiz insanının çıkarları doğrultusunda yapılacak çalışmaları destekleriz ancak iki kentin yapısını bozacak, doğasını katledecek girişimlere de karşı çıkarız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde ÇUKUROVA SİFED Başkan Yardımcısı Selahattin Balkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Boyraz ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunduğu Mersin International Port (MIP) yeni Genel Müdürü Ajay Kumar Singh’le görüşmesinde Mersin’in hem bölge hem de Türkiye için öneminden bahsettiğini dile getiren Başkan Kış, “Sayın Genel Müdüre, liman nedeniyle gerçekleşecek deniz dolgusunun çevreye zarar vereceğini özellikle belirttik. Liman bölgesi hinterlandının genişlemesi için kara lojistik bölgelerinde yerli ve yabancı yatırımcının hukuk kuralları çerçevesinde yatırım yapması gereğine dikkat çektik. Bölgemizin kalkınması için Çukurova’nın tüm bileşenlerinin birbirine destek vermesi gerektiğinin altını çizdik” diye konuştu.

Genel Müdür Singh’le, limanın, Mersin kara terminal ve lojistik merkezine katkı sağlaması gerektiğine yönelik istişarelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Kış, “Çukurova, ne yazık ki işsizlikte Türkiye’nin en önde gelen bölgeleri arasında yer alıyor. Valiliklerimiz, belediye başkanlarımız, üniversitelerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, milletvekillerimiz, gerek üretim ve istihdam gerekse ihracatın artması için çaba sarf ediyor ancak ortak bir hedef belirlemek ve bu hedefe ulaşabilmek için güçlü bir lobi oluşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, ÇUKUROVA SİFED ailesinin kalbinin gelişim ve kalkınma için attığını, bundan kimsenin şüphe duymaması gerektiğini, iş insanları olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi Mersin’e, Adana’ya, Çukurova’ya yatırım yapan, istihdam sağlayan herkese sahip çıkmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı