Çukurova GİAD’dan 5 Ocak filmi
GÜNDEM 3.01.2022 11:48:00 1418 0

Çukurova GİAD’dan 5 Ocak filmi

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanımızı kurtarma kararını Adana’da aldığına dikkat çekilen film sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte izlenme rekoru kırıldı.

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya,Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü için ‘destansı kutlama’ önerisinde bulunan Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD)'ın, bu anlamlı gün için büyük yankı uyandıran bir film çektirdiğini belirterek,  "Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanımızı kurtarma kararını Adana’da aldığına dikkat çekilen film sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte izlenme rekoru kırıldı. Film, 5 Ocak’ta da ulusal televizyon kanallarında gün boyu yayınlanacak" dedi.

Sakarya, geçen yıl yaptığı açıklamada, 5 Ocak 2022’deki Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünün büyük ses getirecek, destansı şekilde kutlanması çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından harekete geçen Çukurova GİAD,Kurtuluş Günü’ne özel film yaptırdı. Çekimleri Yürüyen Köşk’te yapılan, 8 aylık çalışmanın ürünü olan filmde ulu önderin manevi kızı, öğretmeniyle birlikte Atatürk’ün yanına gelip, “Vatanımızı kurtarmaya nerede karar verdin?” diye soruyor. Atatürk de, “Böyle önemli kararlar ancak güzel diyarlarda verilir. Ben de harekete geçmeye o koca yürekli insanların diyarında, Adana’da karar verdim” cevabını veriyor. Film, Atatürk’ün Adana’yı ziyaretinde dile getirdiği, “Efendiler. Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözü ile tamamlanıyor.

Adanalı olmanın gururuyla, Adana’nın kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünü gururla kutladıklarını vurgulayan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, “Adana, Ata'mızın kalbine kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımını düşüren şehrimizdir. Çukurova GİAD olarakdüşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılında güzel Adana'mıza bir film armağan etmek istedik. Açtığı yolda ilerlemekten gurur duyduğumuz büyük Ata'mızın kalbine kurtuluş ilhamını veren şehir olan Adana'mızın kurtuluşunun 100’üncü yılını gururla kutluyoruz. Ülkemizi daha ileriye taşımak ve gelecek nesillere her yönüyle daha yaşanabilir bir Adana bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Filmin yönetmeni Kaya Berişve filmin senaristi TPY Production Yönetim Kurulu Başkanı Tanzer Polat Yılmaz da, anlamlı bir projede çalışmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirerek, “2022 için pamuklara sararak, içimiz kıpır kıpır sakladığımız bu anlamlı projeyi Türkiye ile paylaşıyoruz. Geceli-gündüzlü çalışma ile nihayete erdirdiğimiz bu projeyi hayal edip, o hayalini bizlere emanet eden çok sevgili başkanımız Ömer Faruk Sakarya başta olmak üzere emeği ve imzası geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz. Üstadımız çok değerli Tayfun Erarslan, sevgili Aslı Bayyiğit ve biricik kızımız Derin Yılmaz’ın canlandırdığı,müziğini Umut Volkan’ın yaptığı bu proje vesilesiyle pusulamız olan Atatürk’ümüzü son derece anlamlı bir şekilde yad etmiş olduk. Tüm Adanalı dostlarımızın 100’üncü kurtuluş yıldönümlerini tebrik, koca yürekli insanların diyarına gönül dolusu selam ederiz” diye konuştular.

1-5 Ocak’ta seçimsiz olarak sosyal medyada tüm Türkiye’de paylaşılacak Kurtuluş Günü filmi, 5 Ocak’ta da ulusal televizyon kanallarında yayınlanacak. Sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte tüm Türkiye’de büyük ilgi gören ve yankı uyandıran, izlenme rekoru kırılan filmi Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya hikayeleştirdi, senaryosunu Tanzer Polat Yılmaz yazdı. Filmde Atatürk’ü Tayfun Erarslan, manevi kızını Derin Yılmaz, öğretmeni de Aslı Bayyiğit canlandırdı. Prodüksiyonu TPY’nin gerçekleştirdiği filmin yapımcılığını Ömer Faruk Sakarya üstlendi, Kaya Beriş yönetti.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı