Çukurova Çevre Çalıştayı’nda ÇETKO’dan eylem
GÜNDEM 17.12.2022 11:30:00 1846 0

Çukurova Çevre Çalıştayı’nda ÇETKO’dan eylem

ÇETKO, üyeleri Adana Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Çevre Platformu’nca düzenlenen "Çukurova Çevre Çalıştayı"na dövizlerle girerek, slogan attı. Grup üyeleri salonda bulunanlar tarafından alkışlandı.

                  Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Güngör Geçer

 

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Çevre Platformu’nca bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Çukurova Çevre Çalıştayı”nda “Nükleer Sanatral İstemiyoruz” sloganları atıldı.
Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği (ÇETKO), üyeleri Adana Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Çevre Platformu’nca bir otelde düzenlenen Çukurova Çevre Çalıştayı’nın yapıldığı salona ellerinde taşıdıkları çeşitli dövizlerle girerek slogan attı. Grup üyeleri salonda bulunanlar tarafından alkışlandı.
Doğu Akdeniz Çevre Platformu Sekreteri Sabahat Aktaran,“Plastikler başta olmak üzere doğal kültürel ve tarihi varlıklara yönelik sistematik saldırılar hızla devam etmektedir” dedi. 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güngör Geçer, “Kirli geleceğimize karşı sorumluluk bilinciyle farkındalık oluşturup sahip çıkmalıyız. Bu konuda Adana'da bilim insanlarının yaptığı çalışmaları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Ali Kocabaş ise, iklimin değil sistemin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Kocabaş konuşmasında, “İklim Krizinden Çıkışta Sistem İçi Çözümlerin Yeri” başlıklı konferansında karbon vergisi, elektrifikasyon ve yenilenebilir enerjiye geçiş, teknolojik dönüşümler, enerji verimliliği, toplu taşıma geçiş, binalarda ısı yalıtımı ve enerji tüketimini azaltma, çimento, demir-çelik gibi enerji yoğun sektörlerde küçülme, davranış değişikliğine yönelten politikalar, büyümeme ekonomisi ve ekolojik ekonomi üzerinde görüşlerini açıkladı. 
Prof. Dr. Ali Kocabaş, “Ekonomi, ekosistemin bir alt sistemidir ve ekosistem sınırlıdır. Bu nedenle ekonomik büyümenin limitleri mutlaka belirlenmelidir. Ekonominin gidişatı, karları özelleştirmek ve içselleştirmek, masrafları ise sosyalleştirmek ve dışsallaştırmak yönündedir. Sürdürülebilirlik kavramı, ilerleme yerine gelişmeyi temsil etmelidir. Çevresel sürdürülebilirlik: üretim, doğanın varlıklarını yenileyebilme kapasitesini, tüketim ise, doğal yutakların, atıkları özümseme kapasitesini aşmamalıdır” dedi.
Daha sonra panele geçildi.
"Çukurova'da Ne Yapmalı?”başlıklı grup çalışmalarında hava kirliliği, toprak kirliliği, deniz ve su kirliliği, kimyasal kirlilik ve atık yönetimi, iklim krizi, biyoçeşitlilik, çevre ve sağlık/gıda güvencesi, çevre mücadelesi ve hukuk konularında sunulan raporlar üzerinde tartışmalar gerçekleştirildi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı