ÇUKUROVA BELEDİYESİ GENÇLERİN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR
EĞİTİM 30.07.2023 11:20:00 1226 0

ÇUKUROVA BELEDİYESİ GENÇLERİN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR

ÇUKUROVA BELEDİYESİ GENÇLERİN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR

Çukurova Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık hizmeti büyük ilgi görüyor. Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarına göre tercih yapacak gençlere ‘Ücretsiz YKS Tercih Danışmanlığı’ hizmeti başlatan Çukurova Belediyesi, üniversite giriş sınavlarında başarılı olup geleceklerini inşa etmeye çalışan ve tercih yapmakta zorlanan öğrencilerin yardımına uzman eğitmen kadrosuyla koşuyor. 

Tesisler Müdürlüğü’nün Gençlik Merkezi’nde oluşturulan danışmanlık ofisiyle üniversite adaylarının emeklerinin boşa gitmemesi için puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için danışmanlık hizmeti veriliyor. Mesai saatleri içerisinde 4 uzman rehber eğitmen tarafından verilen danışmanlık hizmeti, tercihlerin belirleneceği son gün olan 8 Ağustos’a kadar sürecek.

Çukurova Belediyesi, hayatlarının en önemli sınavlarından birisine giren, gelecekteki mesleklerini belirleyip, kariyerlerine yön verecekleri bu kritik süreçte üniversite adaylarını yalnız bırakmadı. Yükseköğretim Kurumu Sınavı’nda başarılı olup üniversitede okumaya hak kazanarak tercih yapacak gençlere, doğru karar vermeleri için ücretsiz danışmanlık hizmeti başlatıldı. 

Üniversite tercihi yapmaya hak kazanan gençlere 'YKS Tercih Danışmalık Hizmeti' ile doğru seçenekleri belirlemesi için harekete geçen belediyenin Tesisler Müdürlüğü, Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde bulunan Gençlik Merkezi’nde öğrencilere bu önemli süreçte destek olmaya çalışıyor. Ders Kafelerle ve kütüphaneleriyle üniversite adayı öğrencilere eğitim hizmeti veren Çukurova Belediyesi, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla şimdi de ‘YKS Tercih Danışmalık Hizmeti’ sunarak, gençlerin üniversite ve alan belirlemesi için hayati öneme sahip olacak tercihleri konusunda, uzman 4 rehber eğitmenleriyle yardımcı oluyor. 

Gençlik Merkezi’nde oluşturulan danışma ofisini doldurmaya başlayan yüzlerce üniversite adayına puanları, başarı sıralamaları, üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre bilgiler veriliyor, bölümler ve okulların son durumları hakkında görüşler aktarılıyor. Adaylar, tercihlerin belirleneceği son gün olan 8 Ağustos’a kadar sürecek olan danışmanlık hizmetinden faydalanabilecek. Gençlik Merkezi’nde danışmanlık hizmeti alan gençler, deneyimli rehber öğretmenler eşliğinde kendi isteklerine göre akılcı ve doğru tercih yapma olanağına ulaştıklarını söyleyerek, bu hizmetten dolayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür etti. 

BAŞKAN SONER ÇETİN, “GENÇLERİMİZ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALSIN DİYE ÇALIŞIYORUZ” 

Geleceklerini inşa edecekleri, mesleklerinin ilk adımı olan üniversite eğitimi için doğru tercih yapmaları amacıyla ücretsiz Tercih Danışma ve Rehberlik hizmetini sunmaya başladıklarını anlatan Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, “Öğrencilerin emeklerinin boşa gitmemesi ve yanlış tercihte bulunmaları için ücretsiz rehberlik hizmeti başlattık. Gençler her zaman önceliğimiz olmuştur, çünkü gençler geleceğimiz… Tercihlerini doğru ve bilinçli şekilde yapmalarına destek olmak amacıyla uzman eğitmenlerimiz danışmanlık hizmeti veriyor, tüm üniversite adaylarını bekliyoruz” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı