Ç.Ü.Gıda Mühendisliği Bölümü’ne uluslararası akreditasyon
EĞİTİM 3.07.2020 11:19:00 1035 0

Ç.Ü.Gıda Mühendisliği Bölümü’ne uluslararası akreditasyon

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Programı, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 01.05.2020-30.09.2021 tarihleri arasında akredite edildi.

Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, sahip olduğu güçlü akademik kadrosu ve laboratuvar alt yapısı sayesinde iyi nitelikte mezun veren, sanayi problemlerinin çözümüne ürettiği projeler ile katkı sağlayan, bitkisel ve hayvansal hammaddelerin işlenmesi ile artı değeri yüksek ürünleri geliştiren, toplumun kaliteli ve güvenli gıdaya erişimi konusunda katkıları olan bölgemizin ve ülkemizin önemli mühendislik programlarından biri. 

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılından İtibaren İntörn Mühendislik Eğitimine Başlandı

Eğitim-öğretim ve araştırmada kalitenin sürekli iyileştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması kapsamında 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren iş yeri uygulamalı eğitimine (İntörn Mühendislik) başlayan ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölümü ayrıca, ulusal ve uluslararası tanınırlığını artırmanın yanında eğitimde kalitenin güvence altına alınması amacıyla iki yıldır MÜDEK akreditasyonu konusunda çalışmalar yapıyor.

Bilindiği gibi MÜDEK çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş. MÜDEK, “European Network for Accreditation of Engineering Education (ENAEE)” tarafından, akredite ettiği mühendislik lisans programlarına EUR-ACE Etiketi (EUR-ACE Label) vermek üzere ülkemizdeki yetkilendirilmiş tek kuruluş. Ayrıca MÜDEK, Washington Accord üyeleri tarafından eşdeğer olarak tanınıyor. Böylece Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Programı, EUR-ACE etiketini almış olmakta ve ayrıca Washington Accord üyeleri tarafından eşdeğer olarak kabul edilmesi nedeniyle bölüm öğrencileri ve mezunları Avrupa ve Avrupa dışındaki ülkelerin üniversiteleri ve özel sektör kuruluşları tarafından da tanınmış olmaktadır.

EUR-ACE etiketi ve Washington Accord sayesinde ÇÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programının yüksek Avrupa standartlarını ve uluslararası standartları karşıladığı güvence altına alınmış olup, ÇÜ mezunlarının uluslararası üniversitelerde yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruları da kolaylaştı. 

Prof. Dr. Kibar: “Tüm Fakülte ve Tüm Programların Akreditasyon Sertifikasına Sahip Olmasını Hedefliyoruz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan başkanlığında, Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen akreditasyon takdim toplantısı sonrası açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Programına akreditasyon verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun güvenirliğini ve tanınmasını sağlayan bir sistemdir. Programın belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen bir sertifika sürecidir. Amacımız tüm fakülteler ve tüm programların Akreditasyon sertifikasına sahip olması ve Üniversitemizin kalitesini arttırmasıdır.” dedi. Prof. Dr. Kibar, akreditasyon sürecinde başta Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bülent Torun ve Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten olmak üzere katkıları olan akademik ve idari personele teşekkür etti. 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, YÖK kurul toplantısında mühendislik fakültelerinin akredite olmuş bölümlerini ÖSYM kitapçığında ilan etme kararı kapsamında, Gıda Mühendisliği Lisans Programı akreditasyonunun ÖSYM kitapçığında yer alacağını da duyurdu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu