CHP,
SİYASET 9.03.2022 12:04:00 1096 0

CHP,"Sağlık sistemi çöktü"

Erdoğan'ın "Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, bunlarla beraber bu yola devam ederiz" sözlerine muhalefet sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yurtdışına giden hekmilerle ilgili olarak söylediği ,"Özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, bunlarla beraber bu yola devam ederiz" ifdelerine CHP Milletvekilleri sert tepki gösterdi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, "Doktorlar, Türkiye'yi az para aldıkları için terk etmiyorlar, çalışma ortamından kaynaklanan sebeplerle yurt dışına gidiyorlar" dedi.

Kasap, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada, bazı doktorların görevden ayrılmasıyla ilgili "Varsın gidiyorlarsa gitsinler"? dediğini anımsattı.

Bu sözlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakışmadığını söyleyen Kasap, "Doktorlar, Türkiye'yi az para aldıkları için terk etmiyorlar, çalışma ortamından kaynaklanan sebeplerle yurt dışına gidiyorlar. İtibarsızlaştırılan bir hekimlik mesleği var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hekim dünyasını onurlandırması gerektiğini dile getiren Kasap, hekimlerin huzur, istikrar ve güven istediğini belirtti.

Doktorluk mesleğini itibarsızlaştırmanın doğru olmadığını vurgulayan Kasap, doktorların özlük haklarıyla ilgili düzenlemelerin yapılması ve sağlıkta şiddetin önlenmesi gerektiğini ifade etti.

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK'IN BASIN TOPLANTISI    

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Doktorlara verilen ücret açlık ile yoksulluk arasında bir şey." diye konuştu.
Arık, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün doktorlara yönelik bazı açıklamalarını anımsatarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, hekimleri hedef alan çok tahlisiz, hekimleri çok kıran bir açıklamada bulundu." dedi.

Doktorların ücretleriyle ilgili yapılan açıklamalara da tepki gösteren Arık, "Bugün doktorlar gerçekten 7 ila 8 bin TL maaş alıyorlar. Bugün yoksulluk sınırı 14 bin TL'ye dayanmış. Doktorlara verilen ücret açlık ile yoksulluk arasında bir şey." ifadesini kullandı.

Doktorların ücret, para peşinde olmadığını vurgulayan Arık, şunları kaydetti:

"Bugün doktorlar gerçekten meslek itibarının, kaybedilen meslek onurunun peşinde. Doktorların istediği şu: Hastayı müşteri gibi gören, doktoru tüccar, hastaneleri birer ticarethane gibi gören bu sistemin değiştirilmesi. Doktorların istedikleri; canları pahasına mücadele ettikleri Kovid-19'un meslek hastalığı sayılması ve doktorlar 36 saat nöbet tutup sonrasında bir kamyonun altında can vermek istemiyor. Doktorlar, şifa dağıtırken kafalarında kaldırım taşı kırılmasın, kalbine bıçak saplanmasın istiyor.

CHP'li Şahin, "Emekli hekmilerle de sorun çözülmez"


CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığının 65-72 yaşındaki emekli hekimleri göreve çağırdığını belirterek, "Emekli hekimleri göreve çağırsanız da sorun çözülmez." dedi.
Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sağlık sisteminin çöktüğünü, çalışanların bu sistemden memnun olmadığını öne sürdü.

Fikret Şahin, milletvekillerinin, hastaneden randevu alamayan vatandaşların randevu talebiyle uğraştıklarını, doktorların uzmanlık sınavı yerine yurt dışına gitmek için Almanca ve diğer yabancı dilleri öğrenmeye çalıştıklarını vurguladı.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunun 477 gündür toplantı yapmadığını dile getiren Şahin, muhalefetin toplantı talebinin de karşılanmadığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığının 65-72 yaşındaki hekimlerin tekrar atanmasına ilişkin ilan verdiğini anımsatan Şahin, şunları söyledi:

"Neden emekli olan, meslek hayatının en verimli çağını geride bırakan hekimleri çağırıyorsunuz? Demek ki sağlık alanında açık var ve bu açığı kapatmak için çağırıyorsunuz. Emekli olan birisi neden tekrar kuraya girip atanmak istesin? Emekli olan, torununu sevmek ister ama geçim sıkıntısı yaşadıkları ve emekli maaşları yetmediği için tekrar atanmak ister. Bu durum sağlık sisteminin çöktüğünün göstergesidir.

Böyle bir manzara ancak savaş koşullarında olur. Siz elinizdeki hekimleri özel sektöre kaptırıp veya yurt dışına kaçırırsanız bu durum ortaya çıkar. Nitelikli hekimleri yurt dışına kaçırıyorsunuz sonra emekli olan hekimleri göreve çağırıyorsunuz. Emekli hekimleri göreve çağırsanız da sorun çözülmez."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yurt dışına giden doktorlara yönelik "Varsın gidiyorlarsa gitsinler" sözlerini hatırlatan Şahin, "Bu çok talihsiz ve üzücü bir açıklamadır. İnsanları yaşatmayı amaç edinen hekimleri bu şekilde rencide etmeye kimsenin hakkı yoktur." ifadesini kullandı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı