CHP
SİYASET 27.07.2023 00:25:00 445 0

CHP'Lİ TUTDERE,"KYK YURTLARINDAKİ DEPREMZEDELERE YEMEK, SU VE İCRA TEHDİDİ YAPILIYOR"

Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaşadığı kentte barınma imkânı kalmadığı için başka illerde KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlar, yurtları boşaltmalarının istendiğini, bu konuda kendilerine baskı yapıldığını ileri sürdüler. Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

“KYK Yurtlarında Barınan Depremzedelere Baskı Yapılıyor”

KYK yurtlarından çıkmaları için baskıya uğradıklarını söyleyen depremzedelerin taleplerini TBMM’ye taşıyan Tutdere, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkımlarla on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan şiddetli depremler sonrası evleri yıkılan, ağır veya orta hasar alan vatandaşlarımız KYK yurtlarına yerleştirilmişlerdir. Ancak bugün gelinen noktada deprem nedeniyle yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalan ve KYK yurtlarına sığınan depremzedelerin yurtları boşaltması istenmekte, bu konuda depremzedelere büyük baskılar yapılmaktadır” dedi.

“Ya Siz Çıkın Ya Biz İcra Yoluyla Çıkartırız”

Maddi ve manevi kayıplar yaşayan depremzedelerin mağduriyetlerinin katlanacağını söyleyen Tutdere, “KYK yurtlarında barınan depremzede vatandaşlarımıza daha önce konteynere yerleştirilmeleri sağlandığında yurtları boşaltacakları yönünde bilgi verilmişken bugün depremzedelerin yurtları boşaltmaları, boşaltmadıkları takdirde icra yoluyla yurtların boşaltılacağı, yemek, su ve benzer insani ihtiyaçlarının karşılanmayacağı yönünde baskı yapıldığı belirtilmektedir. Bu durum zaten yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle memleketini terk etmek zorunda kalan, düzeni bozulan, maddi manevi büyük kayıplar yaşayan depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin katlanmasına sebebiyet verecektir.” ifadelerini kullandı.

“Barınacak Yeri Olmayan Depremzedeler Sokağa Mı Atılacak?”

Halihazırda deprem bölgelerinde olan ve yeteri kadar konteyner olmadığı için çadırlarda veya akrabalarının evlerinde barınmaya çalışan depremzedeler olduğunu söyleyen Tutdere “KYK yurtlarından çıkarılan depremzedelerin akıbeti ne olacaktır? Bu konuda diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bir çalışma yapılmış mıdır? Yoksa depremzedeler yurtlardan çıkartılarak sokağa mı atılacaktır?” sorularını yöneltti.
TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle KYK yurtlarında barınan depremzedelerin sorunlarını gündeme taşıyan Tutdere ayrıca, Bakanlığın yurtların boşaltılmasına ilişkin bir kararı olup olmadığını, depremzedelerin kendi rızalarıyla yurtları boşaltmamaları halinde icra yoluyla yurtlardan çıkartılacaklarına ve yemek, su gibi temel insani ihtiyaçlarının karşılanmayacağına ilişkin tehdit edilip edilmediği hususları ile depremzedelere kötü muamelede bulunan kamu görevlileri hakkında idari ve adli soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı hususlarını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sordu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı