CHP’Lİ TANAL, “CHP’LİLERİ ASMAK ŞART DİYEN AKP
SİYASET 27.12.2021 11:57:00 919 0

CHP’Lİ TANAL, “CHP’LİLERİ ASMAK ŞART DİYEN AKP'Lİ AKLANDI"

CHP’Lİ TANAL, “CHP’LİLERİ ASMAK ŞART” DİYEN AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI, “KLAVYENİN AZİZLİĞİ” DENİLİP AKLANDI" DEDİ.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "İçişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın çıkışı sonrası İBB’ye yönelik “özel inceleme” başlatarak tepkilerin odağına yerleşirken, CHP’ye “lanet bir parti” deyip, CHP’lilere idam tehdidinde bulunan AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, “klavyenin azizliğine uğradığı”, “yanlış anlaşıldığı” gerekçesiyle aklandı" dedi.

Tanal,"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef göstermesi sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personeline yönelik “özel teftiş” başlatan, bu kararından dolayı “siyasi davranmakla” eleştirilen İçişleri Bakanlığı, CHP’ye “lanet bir parti” deyip, CHP’lilere idam tehdidinde bulunan AKP’li Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan hakkında “klavyenin azizliğine uğradığı”, “yanlış anlaşıldığı” gerekçesiyle “disiplin yönünden herhangi bir ceza tayinine gerek olmadığına” karar verdi.
AKP’li Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, Facebook hesabındaki paylaşımda, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) “lanet bir parti” olarak nitelendirip, CHP’liler için “bunları asmak şart” ifadesini kullanmıştı. Çokan’ın CHP’ye yönelik hakaretleri ve CHP’lilere idam tehdidinde bulunması, kamuoyunda büyük tepki toplamıştı" dedi.
Çokan’ın skandal sözlerini kamuoyuna duyuran CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, akabinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçeyle başvurarak, “Uyması gereken Tarafsızlık Ve Devlete Bağlılık, Sadakat İlkesine Aykırı Davranış” gerekçesiyle Çokan hakkında disiplin soruşturması talebinde bulunmuştu.

"CHP’LİLERE İDAM İSTEYEN ÇOKAN “DİSİPLİNSİZLİK” YAPMAMIŞ"

Tanal’ın İçişleri Bakanlığı’na sunduğu şikayet dilekçesine aylar sonra yanıt geldi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Navi Çokan hakkındaki idari soruşturmanın sonucu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü adına Şanlıurfa Valiliği İdari ve Denetim Müdürlüğü tarafından CHP’li Tanal’a yazılı olarak bildirildi.

Tanal şunları kaydetti:
"Buna göre, AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı Çokan hakkında “disiplin yönünden herhangi bir ceza tayinine gerek olmadığına” karar verildi. Çokan’a yönelik disiplin soruşturmasına ait işlem dosyası da işlemden kaldırıldı.

“ÇOKAN KLAVYENİN AZİZLİĞİNE UĞRADI” SAVUNMASI

Bakanlık, Navi Çokan hakkında Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin Disiplin Amirleri başlıklı 5. maddesinin F fıkrası kapsamında disiplin yetkisine haiz olduğu gerekçesiyle Akçakale Belediye Başkanlığı’nca gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi. Yürüttükleri soruşturmanın neticesini Şanlıurfa Valiliği’ne bildiren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Facebook’ta numaralandırdığı iki ayrı paylaşımda CHP’ye hakaretler yağdıran, CHP’lileri idamla tehdit eden Çokan’ın, “klavyenin azizliğine uğradığını” iddia etti.
Başkan Yalçınkaya, Çokan’ın yanlış anlaşıldığını savunarak, “yanlış anlaşılmanın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. Maddesinde disiplin suçu sayılan fiiller arasında sayılmadığını, bu konunun karşılığı olarak herhangi bir cezai müeyyide bulunmadığını” belirtti.
Çokan’ın geçmiş çalışma ve sicillerinin olumlu olduğunu savunan Yalçınkaya, mahkemenin Çokan için beraat kararı verdiğini belirterek, “657 sayılı Devlet Memurları ve 4482 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun’un ilgili maddelerine göre ceza tayinine gerek olmadığından dosyanın işlemden kaldırıldığını” aktardı."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu