CHP
SİYASET 22.02.2022 07:48:00 564 0

CHP'Lİ SALICI,"BÜTÜN KADROLARIMIZLA SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIRIZ"

Salıcı, "CHP bütün kadrolarıyla, örgütleriyle önümüzdeki dönem Türkiye’nin sorunlarını çözmeye talip, hazır ve bu çözüm önerilerini de dönem dönem toplumumuzla paylaşıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek MYK toplantısı gündemini değerlendirdi. Salıcı, şunları söyledi:

"biz Türkiye’nin sorunlarını gayet iyi görüyoruz, yaşıyoruz, çözüm önerilerimiz hazır, bunları da bekletmiyoruz vatandaşımızla paylaşıyoruz. Yeter ki, vatandaşımız bu içinde yaşamış olduğu durumdan bir an önce çıksın. Ama bizim çözüm önerilerimizi yaparken de işin ruhuna aykırı işleri beraber yapıyorsunuz, birbirine karıştırarak yapıyorsunuz. CHP olarak biz yapılması gereken işi erteliyoruz ama siz hep iş işten geçtikten sonra, millet perişan olduktan sonra dediklerimizi yarım yamalak yapmaya çalışıyorsunuz. İşin nedenleri yerine sonuçlarıyla uğraşıyorsunuz, vatandaşı rahatlatabilecek işleri yapmaktan ısrarla uzak duruyorsunuz. CHP bütün kadrolarıyla, örgütleriyle önümüzdeki dönem Türkiye’nin sorunlarını çözmeye talip, hazır ve bu çözüm önerilerini de dönem dönem toplumumuzla paylaşıyor.

Değerli arkadaşlar, başarısızlıkları sabit ama tanımları dönem dönem değiştiriyorlar. Örneğin, ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ diye bir laf attılar ortaya, bu lafı AK Parti Genel Başkanından başka söyleyip savunan -AK Partinin ekonomi yönetiminde olanlar dahil- bir Allah’ın kuluna rastlamadık. Kimse savunamıyor. Kimse bunun doğru olduğunu iddia edemiyor ama bu akılla gelen talimatları aynen yerine getiriyorlar. Türkiye’yi içinde bulunduğu duruma düşürüyorlar. Merkez Bankası Başkanını değiştirdiler, birkaç kere değiştirdiler. Yüzde 19’dan yüzde 14’e düşürdüler politika faizini ama enflasyon yükseldi. Kurlarda artışın ardından yeni bir politika belirlemişlerdi; düşük faiz, yüksek kur politikası. Şimdi sabit faiz, yüksek kur politikasına geldi. Madem talimatla faiz düşürebiliyorsunuz yüzde 14’e düşürmüş olduğunuz politika faizini sıfırlayın, vatandaş da bu dertten kurtulsun. Madem Sayın AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomi teorisinin doğru olduğunu düşünüyorsunuz buyurun buradan bakın.

SU FATURALARI ÇAĞRISINI, AKARYAKIT VE DOĞALGAZDA DA BEKLİYORUZ

Değerli arkadaşlar, elektriğe, doğalgaza ses çıkartamayan Erdoğan su faturaları için indirim çağrısı yapıyor. Niye? Dostlar alışverişte görsün. Bizim belediyelerimiz zaten vatandaşa suyu olabildiğince ucuza veriyor. Pandemi döneminde Sayın Genel Başkanımız su faturasını ödeyemeyen vatandaşların suyunun kesilmemesi için çağrı yaptı. Bu çağrıya bizim belediyelerimizin tamamı destek verdi ve vatandaşın bu süreçte mağdur edilmemesi sağlandı. Sadece bununla da kalmadık, askıda fatura uygulamasıyla yine zorda kalan birçok vatandaşımızın faturalarının başkaları tarafından, tanımadıkları, bilmedikleri ama bu dayanışma duygusuyla birbirlerine sahip çıkma ihtiyacı olduğunu düşündükleri başkaları tarafından ödendiğini gördük ve bunun önünü açtık. CHP’li belediyeler sosyal belediyecilik anlayışıyla sürekli zorda olan vatandaşın yanında yer almaya devam edecek. Hatırlarsanız; 2010 yılında Dikili Belediye Başkanımız Osman Özgüven 10 tona kadar suyu vatandaşa ücretsiz verdiği için, belediyede çalışan personele suyu indirimli verdiği için bu konuyla ilgili yargılanmıştı. Dolayısıyla temel insan hakkı olduğunu düşündüğümüz konuların vatandaşa en uygun fiyatla, en ucuz fiyatla verilmesi fikri CHP’de yeni oluşmuş, pandemi döneminde oluşmuş bir fikir değil bunu da hatırlatmak istedik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’li belediyelere en az KDV indirimi oranında su tarifelerinde indirim yapma talimatı verdi. Sen zaten KDV’yi 8’den 1’e indirmişsin, sen KDV’yi 8’den 1’e indirdiğin zaman belediye hayır ben senin aldığın karara uymuyorum ben dolayısıyla yüzde 8 KDV uygulamaya devam ediyorum mu diyecek? Sonra çıktı Devlet Bahçeli o da bu duruma sahip çıkan açıklamalarda bulundu. Şimdi AK Partili belediyeler de CHP’li belediyeler de KDV’de bir indirim olduğu zaman onların vermiş olduğu bir hizmette KDV’de bir indirim olduğu zaman bu indirimi yansıtmak durumundalar. Sonra dönüp bunu sadece AK Partili belediyeler yapacakmış ya da onlar yapmak zorundaymış gibi vatandaşa da bir lütufta bulunuyormuş hissiyatı yaratarak ifade etmenin hiçbir anlamı yok. Ama siz madem böyle güzel çağrılar yapmayı seviyorsunuz aynı çağrıyı Sayın Erdoğan’dan akaryakıtta ve doğalgazda da bekliyoruz.

‘ZEKİCE DAVRANIŞLAR’

Değerli basın mensupları, vatandaşımız hayat pahalılığıyla, elektrik faturalarıyla, yoklukla boğuşurken bu arkadaşlarımız çıkmış tüm bu başarısızlıklarından dolayı yansıtma yapıyorlar, muhalefeti suçluyorlar. Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal diyor ki, ‘bu zamları devlet yapmıyor, uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı.’ Yani aslında Emin Akbaşoğlu’nun söylediklerini farklı bir yönden söylemeye çalışıyor. Anlaşılan o ki, kendisi de Sayın Erdoğan’ın yazmış olduğu ekonomi kitabını okumuş. Çünkü bu tür şeyleri, bu tür ‘zekice davranışları’ sadece o kitapta bulabilirsiniz. AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı, ‘bu zamların oluşmasında bizim bir dahlimiz yok, CHP’nin dahli var’ diyor. Onun için güldüm. AKP’li vekil İbrahim Aydemir, ‘enerji maliyetinin yüksek olmasının bir nedeni de CHP’nin Yusufeli barajının erken tamamlanmasına engel olmasıdır’ diyor. AKP’li Emre Cemil Ayvalı, ‘elektrik faturaları abartılıyor, provokasyon olduğunu düşünüyorum’ diyor. Cumhurbaşkanlığı Sağlık Kurulu Üyesi Hüsniye Erdoğan, ‘doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir, Cumhurbaşkanımız topu alıp biraz göğsünde yumuşatıyor’ diyor. O, hala Sayın Cumhurbaşkanının Kasımpaşa’da top oynadığı günleri özlüyor herhalde. Bu işin artık bir devlet yönetimi olduğunu, futbol oynamaya benzemediğini henüz görmüş değiller. AKP’li Mücahit Birinci, ‘zamlar geldiği gibi gider, anlık tepkiye lüzum yok’ diyor. AKP’li Hacı Ahmet Özdemir, ‘elektrik pahalıysa bunun sebebi muhalefettir, geçmiş zamanlardaki yanlış politikalardır’ diyor. Bu beyefendi geçen sene iktidara geldiklerini zannediyor herhalde. İktidar mensupları kendi yapmış oldukları işleri muhalefete 20 yıldır iktidarda olduklarını bile bile yansıtmaya çalışıyorlarsa artık ellerinde bir çözüm hikayesi de olmadığını, anlatacak bir hikayelerinin de kalmadığını, vatandaşın önüne çıktıklarında söyleyebilecek hiçbir söz bulamadıkları için böyle yalan yanlış saçma yöntemlere, sözlere kapıldıklarını artık kabul ediyorlar demektir.

Umutsuzluğa yer yok, Türkiye’de sorun çok, Türkiye cumhuriyet tarihi boyunca yaşamadığı kadar ağır ekonomik sorunlarla boğuşuyor ama Türkiye’de bu sorunların üstesinden gelecek CHP var, kadroları var, politikaları önerileri var, muhalefetteyken dahi söylemiş olduklarının bir kısmını yaptıran bir CHP var. Dolayısıyla vatandaşımızın sürece buradan bakmasını, bizim bir an önce erken seçim olsun çağrımıza daha fazla kulak vermesini temenni ediyoruz."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı