CHP
SİYASET 31.05.2022 11:51:00 824 0

CHP'li Salıcı: "RTÜK’ün Bu Yaklaşımını Kabul Etmiyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifine tepki gösterdi. “Yasalaşırsa cumhuriyet tarihinin en ağır sansür ve otosansürü yaşanacak.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, RTÜK’ün; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlayan televizyon kanallarına ceza vermesi ile ilgili olarak da “Bu gerekçeyle, bu madde iktidar medyasına uygulanmış olsa muhtemelen hepsi kapısına kilit vurmak zorunda kalacak. Dolayısıyla biz RTÜK’ün bu yaklaşımını kabul etmiyoruz. RTÜK’ün bu yaklaşımına yönelik olarak onların şimdiye kadar yürütmüş oldukları bu baskıcı zihniyete açık bir şekilde karşı duruyoruz." açıklamasında bulundu.

Salıcı,şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye böyle ağır bir ekonomik sarmal içinde devam ediyor. Bir yandan da vatandaşımız kendi geliri artmadığı ve enflasyon altında ciddi şekilde ezildiği için günlük ihtiyaçlarını karşılarken bile ağır sorunlar yaşıyor. Akaryakıt 25 lira sınırına geldi. Tütün mamullerinin, alkolün sürekli ÖTV artışıyla vergisini arttırıyorlar, fiyatlarını arttırıyorlar. Yakın zamanda şeker ithalatı yapmak durumunda kaldık. Yani artık vatandaşımızın çayına, şekerine, kahvesine, sigarasına ağır zamların olduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Bunları tüketmek bile lüks oldu artık vatandaşlarımız için.

Değerli arkadaşlar, biliyorsunuz bir SADAT Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Ergür bir tweet attı, sonra attığı tweeti sildi ama attığı tweetin içinde vermiş olduğu mesaj ağır ifadeler barındırıyordu. Ne dedi Ersan Ergür ben ilgili kısmını alayım. ‘Bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz’ dedi. Yani bir tür sandığı sorgulayan bir ifade kullandı. Kendilerine her eleştiride bulunduğumuzda iktidar partisi mensupları millet iradesinden bahsediyorlardı. Gerçi 31 Mart seçimlerinden sonra biz millet iradesi lafını duymaz olduk. Millet iradesi onların aleyhine tecelli edince, bir de üstüne dayanamayıp İstanbul’u ikinci kez seçime götürüp oradan da sandıktan sert bir vatandaş tokadı yiyince bir daha millet iradesini dile getirmez oldular. Ama Ersan Ergür’ün söyledikleri vahim şeyler. Diyor ki, biz sandıktan çıkanı kabul etmeyeceğiz. Diyor ki, biz kaybettiğimiz yerde, kaybettiğimiz seçimde demokrasiye filan inanmıyoruz. Bizim istediğimiz sonuç çıkarsa iyidir, o demokrasidir, biz onu kabul ederiz. Bizim istediğimiz sonuç çıkmazsa biz o sonucu kabul etmeyiz. Bunu da bir vesileyle, bir gerekçeyle bir hamaset haline getirir ve o seçim sonuçlarını reddederiz diyor.

Şimdi zaten biz muhalefet partileri olarak AK Parti ile Cumhur İttifakıyla aynı koşullarda, eşit koşullarda seçime girmiyoruz. Medya büyük oranda onların tekeli altında. Sermayesi üzerinden birçok medya kuruluşunu kendilerine bağlamış durumdalar. Ağır işleyen bir propaganda mekanizmaları var. Öbür taraftan TRT’nin durumu ortada, TRT vahim. Kendimizi biz TRT’de sadece bizimle ilgili olumsuz bir şey söyleniyorsa duyuyoruz partimizin ismini ya da Genel Başkanımızı, ya da CHP’lileri. Seçim dönemlerinde açıklıyoruz, hangi siyasi partiye TRT kaç dakika yer vermiş. Bazı siyasi partilere nezaketen yer vermiş oluyor. İktidar partisini de bütün gün döndürüp dolaştırmış ve yayınlarında kullanmış oluyor.

Öbür taraftan parlamentoya bir kanun teklifi gönderdi Cumhur İttifakı bileşenleri ve sosyal medya üzerine ağır sansür getirmeye çalışıyorlar. Türkiye’de böyle bir süreç yaşanırken ekonomik imkanları bizim hiç ölçemeyeceğimiz, boy ölçüşemeyeceğimiz bir noktadayken, beşli çetenin bütün imkanlarını seçimlerde kullanırken, bir yandan da en son yapmış oldukları yasal düzenlemeyle parlamentoda Cumhurbaşkanını siyasi yasakların dışına çıkarmış olan, seçim döneminde uygulanan yasakların dışına çıkarmış olan bir iktidar partisi varken dahi seçimden çıkan sonuçları kabul etmeyeceğini söyleyen, iktidara çok yakın, bizim de önüne gittiğimiz, toplumu, vatandaşımızı uyardığımız bir SADAT mensubuyla karşı karşıyayız.

Gördüğümüz kadarıyla AK Partinin, Cumhur İttifakının sandığa, demokrasiye, milli iradeye inancı kıt. Başları her sıkıştığında sandık diyorlardı ama sandıkta eridiklerini görünce kabadayılığa, zorbalığa başvurmaya çok meyilliler. İradenin vatandaşın elinde olduğu bu sistemde vatandaşın elindeki iradeyi almaya yönelik bütün çabalarınızı, bütün kumpaslarınızı, bütün pis işlerinizi tek tek ortaya çıkarıyoruz, ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin adil, şeffaf bir seçim yapması için sandığa giren oy neyse onun aynen çıkması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

Şimdi dönelim tweete. Böyle düşünen bir kişi acaba seçimi biz kazanınca, Millet İttifakı kazanınca, altılı masanın belirlediği cumhurbaşkanı adayı kazanınca ne yapar? Sokağa mı çıkacak, paramiliter güçleriniz mi var? Varsa paramiliter güçlerinizi ortaya mı dökeceksiniz, onları harekete mi geçireceksiniz, darbe mi yapmaya niyetiniz var? Siz darbeci misiniz, ne demek bu tweet! Türkiye’de vatandaşın seçime dair düşüncesini, seçimin hakkaniyetli bir şekilde yapılacağına ve sandığın el değiştireceğine, sandık yoluyla iktidarın el değiştireceğine olan inancını, güvenini sarsmaya yönelik bu tür tavırların tam karşısında olacağız. Biz Kuvayı Milliyeciyiz. Öyle ne SADAT’tan, ne SADAT gibi adı kamuoyunda çok konuşulmayan varsa başkalarından korkumuz yok. Biz seçimi kazanacağız, seçimi kazandıktan sonra da bu ülkeyi normalleştirecek güçlendirilmiş demokratik sistemle tanıştıracak bir siyaset izleyeceğiz.

Değerli arkadaşlar, bu tür tehditler bizi korkutmaz bu çok açık. Biz altılı masa etrafında toplanan siyasi partiler olarak seçim güvenliğiyle ilgili bir komisyon oluşturduk biliyorsunuz. Dolayısıyla vatandaşlarımızın güven içinde seçime gitmesi, sandığa gitmesi ve aslında başlamış olan bu değişim sürecinin sandıkta sonuçlanması için elimizden gelen her türlü çabayı, her türlü demokratik katkıyı sunacağız.

Değerli arkadaşlar; RTÜK bugün Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve Ensar üzerinden Amerika’ya aktarılan paralarla ilgili videosunu yayınlayan TELE1, KRT ve Halk TV için ceza verdi. Gerekçe şu, soruşturmaksızın veya doğruluğundan emin olmaksızın yayın yapmak gerekçesiyle bir ceza verdi. Şimdi eğer gerekçe bu ise herhalde iktidara yakın medya kalmaz. İktidara yakın medyada her gün bizlerle ilgili ağıza alınmayacak ağır hakaretlerin olduğu, yalanların olduğu, olmayan şeylerin olmuş gibi gösterildiği, bununla ilgili dijital alanda bir geçmiş yaratıldığı, internette aradığınızda sizinle ilgili çamur atacak bir şeyler bulunsun babından işlerin yapıldığı bir medyayla karşı karşıyayız. Aynı madde eğer bu gerekçeyle bu madde iktidar medyasına uygulanmış olsa muhtemelen hepsi kapısına kilit vurmak zorunda kalacak. Dolayısıyla biz RTÜK’ün bu yaklaşımını kabul etmiyoruz. RTÜK’ün bu yaklaşımına yönelik olarak onların şimdiye kadar yürütmüş oldukları bu baskıcı zihniyete açık bir şekilde karşı duruyoruz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı