CHP
SİYASET 24.06.2022 10:58:00 480 0

CHP'Lİ SALICI, “ALTILI MASA İKTİDARDA DA SÜRECEK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Biz altılı ittifak süreci yürütüyoruz. Bu altılı ittifak sürecinde uzun süredir beraber siyaset yürüttüğümüz siyasi partiler ve yeni kurulan partiler de var" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Viranşehir’de 1200 yeni üyenin rozet takma töreninde yaptığı konuşmada, "Altılı masa genel başkanlar üzerinden gayet olgun ve soğuk kanlı bir süreç yürütüyor. Biz bu süreci sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu masa bir gün bozulur hayalleri kuranlar varsa altılı masa bozulmayacak. Altılı masa seçim günü iktidarı sandıkta yenip, mazbatayı alıp Türkiye’yi normalleştirene kadar, CHP kadroları bu mücadelenin içinde en etkili rolü oynayana kadar, o altılı masa bozulmayacak" dedi.
Salıcı şunları söyledi:
"Biz altılı ittifak süreci yürütüyoruz. Bu altılı ittifak sürecinde uzun süredir beraber siyaset yürüttüğümüz siyasi partiler ve yeni kurulan partiler de var. Dolayısıyla altılı masa genel başkanlar üzerinden gayet olgun ve soğuk kanlı bir süreç yürütüyor. Biz bu süreci sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu masa bir gün bozulur hayalleri kuranlar varsa altılı masa bozulmayacak. Altılı masa seçim günü iktidarı sandıkta yenip, mazbatayı alıp Türkiye’yi normalleştirene kadar, CHP kadroları bu mücadelenin içinde en etkili rolü oynayana kadar, o altılı masa bozulmayacak. İktidar olduktan sonra da parlamentodaki mücadelede o altılı masa devam edecek. Önümüzdeki dönemin iktidarı buralardan kuruluyor. Mardin'den kuruluyor. Urfa'dan kuruluyor. Biz CHP olarak politikalarımız hazır. Ekonomide seçildiğimizde ne yapacağımızı biliyoruz. Tarım üretimini artırmak, seni rahatlatmak için ne yapacağımızı biliyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara yürüyüşünü. Altılı masanın iktidarını ne yaparlarsa yapsın engelleyemeyecekler.

Diyorsunuz ki ‘Elektrik fiyatları yüksek, bunu biraz düşürün’. ‘Dış güçler var ya dış güçler, onlar izin vermiyor’ diyor. ‘Mazot fiyatları yüksek bunu bir düşür’. ‘O geziciler var ya o geziciler, onlar engel oluyor’ diyor. İşsizlik çok yükseldi, işsizliği aşağıya çek. Bir bahane buluyor. Zannedersiniz ki Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dışında herkesin suçu var. Adalet ve Kalkınma Partisi sütten çıkmış ak kaşık. İktidarda 20 yıldır sen varsın. Niye bahane buluyorsun sürekli. Sürekli bir bahane buluyor. Ekonomiyi düzelt diyoruz, önerilerimizi ortaya koyuyoruz CHP olarak bir bahane buluyor. Utanmasa diyecek ki ‘Birinci Dünya Savaşı koşulları var, ondan dolayı yönetemiyoruz’. Onların artık miladı doldu. CHP Viranşehir’de de diğer ilçelerde de merkezde de güçlenerek gelecek.

“KÜRT SORUNU SADECE KÜRTLERİN SORUNU DEĞİL”

“Bir çözüm süreci yaşandı. Bu çözüm süreci sırasında bizim çözüm sürecine dair eleştirilerimiz vardı. Biz diyorduk ki ‘Sen Kürt meselesini çözmek istiyor musun, bu yöntem ile çözemezsin’. Vatandaşın taleplerine kulak tıkayarak Kürt meselesini çözemezsin. Çözmek istiyorsan parlamentoya git. Kürt meselesini parlamentoda konuşalım. Onlar ısrar ile parlamentoya getirmediler. Biz kapalı kapılar arkasında yürütüldüğü için çözüm sürecini eleştirdik. Biz ‘Kürt sorunu yoktur’ demedik. Kürt sorunu var, çözülmesi gerekiyor. Bizim toplumsal barış, kardeşliğe ihtiyacımız var. Kürt sorununun çözülmesinde Urfalının da Edirnelinin de katkısı ve etkisi olacak. Bu sorunu çözdüğümüz de Diyarbakırlı da Tekirdağlı da ‘Oh be’ diyecek. Bu sorun sadece Kürtlerin değil Türkiye’nin sorunu. Biz bu sorunu üniter yapı içinde, demokratik yollarda parlamento içinde çözeceğiz. Bu konunun da takipçisi olacağız.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı