CHP
SİYASET 20.12.2022 11:22:00 604 0

CHP'Lİ ÖZTRAK,“YSK BAŞKANI DERHAL O GÖREVİ BIRAKMALIDIR”

CHP Sözcüsü Öztrak, müellifinin Saray olduğu bir kumpasla, 16 milyon İstanbullunun iradesine darbe yapılmak istendiğini belirterek, “Suyu bulandırıp, seçim öncesi İstanbul’a çökmeye çalışıyorlar" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, "İstanbullular, haksız seçim iptali yoluyla yapılan birinci darbenin karşısına dikildiler. Saray İstanbul’u kaybetti. Şimdi de yargı eliyle yeni bir darbe tezgâhlanıyor” dedi.

YSK başkanının, üstüne hiç vazife olmadığı halde gazetelere demeç üstüne demeç vererek Sarayda yazılmış senaryoya müdahil olduğunu söyleyen Öztrak, “Anlaşılan koltuğunda biraz daha oturmak için, Sarayın sözcülüğüne soyundu. Seçimin güvenliğinden sorumlu YSK Başkanı, seçimden önce, seçim hakkında bu şekilde konuşmaya başladıysa, buradan söylüyorum, derhal o görevi bırakmalıdır” diye konuştu.

İçişleri Bakanının da konuyla ilgili, “İstinaf ve Yargıtay onadığı anda, görevden alırım” diyerek, Sarayda yazılan uğursuz senaryonun nihai amacını açık ettiğini kaydeden Öztrak, “İstanbul bu ceberut Saray rejimi için büyük lokmadır. Her kim yiyemeyeceği o lokmayı yutmaya kalkarsa, emin olsun boğazında kalır. Ayarı bozulmamış adalet terazisinde tartılıp, hesabını vakti saati geldiğinde verir“ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"YSK BAŞKANI DERHAL O GÖREVİ BIRAKMALIDIR

Önce Sarayın seyyar hâkimi, İBB başkanımıza ceza verdi. Ardından YSK başkanı, üstüne hiç vazife olmadığı halde, gazetelere demeç üstüne demeç verdi. Sarayda yazılmış senaryoya müdahil oldu. Anlaşılan koltuğunda biraz daha oturmak için, Sarayın sözcülüğüne soyundu. Seçimin güvenliğinden sorumlu YSK Başkanı, seçimden önce, seçim hakkında bu şekilde konuşmaya başladıysa, buradan söylüyorum derhal o görevi bırakmalıdır.

KORKU SUÇU, SUÇ CEZAYI DOĞURUR

Sarayın sözde hukukçu danışmanlarından biri çıktı, “Yargıtay son sözü söyleyecektir. Yerel Mahkemenin kararı, istinafta muhtemelen onaylanır” dedi. Bu istinaf mahkemesine talimat değil de nedir? Yargı darbesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesini bir an önce ele geçirme planlarını açıkça ifşa etti. Aslında normal bir ülkede bunun adı; adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçudur. Voltaire’in meşhur sözü: “Korku suçu, suç da cezayı doğurur.” Sarayın korkusunu çok iyi biliyoruz.

MİLLETİMİZİN FERASETİNE İNANIYORUZ

Bizim bu ülkedeki güvencemiz, “Zulüm bizdense, ben bizden değilim diyen” hak ehli vicdanlardır. Sarayın kurduğu bu kumpas, daha şimdiden hangi partiden olursa olsun, tüm vicdanlı yüreklerde mahkûm olmuştur. Hazreti Mevlana’nın dediği gibi; “Testi taştan korkarmış.” Saraydakiler ne kadar karanlık planlar yaparlarsa yapsınlar, sandıkta milletten ağızlarına yiyecekleri yumruklardan, kafalarına gelecek taşlardan maalesef kaçamayacaklardır. Bizim bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Milletimizin ferasetine inanıyoruz. Bizler yılmadan adaleti korumaya, hakkı korumaya, halkı korumaya devam edeceğiz.

EZİLENLERİ FERAHA ULAŞTIRACAĞIZ

“Geçmiş geride kaldı. Gelecek ise bizi çağırıyor.” Bundan sonra hepimiz, gelecek için daha cesur olmalıyız. Artık bu çürümüş, yozlaşmış, tükenmiş yönetimi, geldiği yere gönderme vakti geldi. Bulundukları makamları, mevkileri, halkın emaneti olduğunu unutanlara, bir ders verme zamanı da geldi. Önümüzdeki seçimde hep söylüyorum iki aday yarışmayacak. İki ayrı anlayış yarışacak. Bu seçim haklıyla haksız arasında olacak. Demokrasiyle otokrasi arasında olacak. Milletin evlatlarıyla Sarayın beslemeleri arasında olacak. Milletimize şunun sözünü büyük bir kararlılıkla veriyoruz. Biz ağır yükleri kaldıracağız. Ezilenleri feraha ulaştıracağız. Biz bu ülkeyi istişareyle yöneteceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Herkesin aklından, tecrübesinden yararlanacağız. Devlet yönetiminde liyakat esas olacak. Geçmiş ile bugünü kavga ettirmeyeceğiz. Geçmişten kin, nefret çıkarmayacağız. Geleceğimizi sağduyu ve sevgiyle inşa edeceğiz. Bu ülkede Cumhuriyeti hep beraber, omuz omuza, gerçek demokrasiyle taçlandıracağız. Türkiye 21. yüzyılın en büyük atılımını gerçekleştiren ülke olacak. Dünyada bir yıldız gibi parlayacak. Biz hazırız, milletimiz hazır."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı