CHP
SİYASET 22.03.2022 07:56:00 616 0

CHP'Li ÖZTRAK,"“BU PROJELERİ TEKRAR MASAYA YATIRACAĞIZ”

Öztrak, "Masrafını ve adil bir kârı önereceğiz, kabul etmezlerse bunların işletme hakkını, hukuka ve adalete uygun olarak geri alacağız. Bu haksız vergiden milletimizi kurtaracağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
“Projelerin parasını ödemezseniz, uluslararası tahkimde söke söke alırlar” diyerek bizi, hakkını, hukukunu aradığımız milletimizi tehdit edenler ve onların yandaşları duysun buradan sesleniyoruz: İktidarımızda, bu projelerin hepsini tekrar masaya yatıracağız. Masrafını ve adil bir kârı önereceğiz, kabul etmezlerse bunların işletme hakkını, hukuka ve adalete uygun olarak geri alacağız. Bu haksız vergiden milletimizi kurtaracağız. Milletimiz rahmetli Demirel’in, rahmetli Özal’ın yaptığı köprülerden kaça geçiyorsa, bu yandaş besleyen köprülerden de o paraya geçecek.

CHP Sözcüsü Öztrak, Hazine garantili Kamu-Özel İşbirliği Projelerinin yükünün Lira değer kaybettikçe arttığına dikkat çekerek, “Bu yıl, bütçeye bu projelere ödenmek üzere 42,5 milyar lira konmuştu. Bu da 9 lira 27 kuruşluk dolar kuruyla hesaplanmıştı. Ama dolar kuru bugün 15 lira sınırına dayandı. Kur bu seviyelerde kalsa bile, yılsonunda 42,5 milyar liralık ödenek yetmeyecek. Buna en az 25 milyar lira ilave yük binecek” dedi.

200 LİRA-CIK

Erdoğan Çanakkale Köprüsü’nün açılış töreninde, geçiş ücretinin “200 lira-cık” olduğunu açıkladı. Erdoğan’ın “-cık” dediği 200 lira, asgari ücretlinin bütün bir gün çalışarak elde ettiği gelirinden, 60 lira fazla. Nitekim, Erdoğan da tören alanına getirdiği kalabalığa “Pahalı mı” diye sorduğunda, “Pahalı” yanıtını aldı. Erdoğan’ın ufak gördüğü “200 liracık” dediği 200 lira, bu ülkedeki en değerli banknot... Ondan sonra da Erdoğan çıkmış, “Millet hem hizmet isteyip, hem de ‘bedava olsun’ diyor” diyor. Ayıptır. Yazıktır. Günahtır. Erdoğan’ın açıkladığı fiyata göre; 290 liralık geçiş ücretinin 200 lirası geçenden alınacak. Ama Kars’ta, Iğdır’da, Şanlıurfa’da oturup, bu köprülerin yüzünü dahi görmeyenler de, bu köprüden sanki geçmiş gibi para ödeyecek. Hazine, köprüden geçen her araç için yandaşa 90 lira, geçmeyen her araç için de 290 lira ödeyecek. Nereden alacak bunu? Milletin kesesinden alacak. Kime ödeyecek? Yandaş müteahhide ödeyecek.


"KURTARDIK DEDİĞİNİZ BUYSA"

Grup Başkanvekilleri derseniz tam evlere şenlik, 6 liraya satılan Ramazan pidesinin hesabı sorulunca, “Pide hemen bayatlar, ekmek bayatlamaz” diyor. Yani beyefendi, “Pideyi ne yapacaksınız, kuru ekmek milletin neyine yetmiyor?” demeye getiriyor. Son atanan Nebati Bakan da çıkmış, enflasyonla mücadeleyi çok iyi bildiklerinden, “Faiz ile kur arasında sıkışan ekonomiyi kurtardıklarından” falan bahsediyor. Vallahi kurtardığınız buysa, kurtaramadığınızdan, bildiğiniz buysa, bilmediğinizden Allah milletimizi esirgesin.

"VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYORUZ"

Dünyayı bilemeyiz ama millet sizi gerçekten izliyor! Devri sadaretinizde 85 milyonluk ülkeyi, 800 milyar dolarlık ekonomiyi nasıl yap-boz tahtasına çevirdiğinizi, beceriksizliğin, kifayetsizliğin, liyakatsizliğin, kendini varlık içinde yokluğa nasıl sürüklediğini milletimiz görüyor. Sizin notunuzu veriyor, tasdiknamenizi de vermek için sandığı bekliyor.

"NE YAPARSANIZ YAPIN SİZİ YOLCU EDECEĞİZ"

6 muhalefet partisi olarak bizler, demokrasiyi, adaleti, bu güzel ülkeyi, bu asil milleti sevenler, ülkemizi bu metal yorgunu yönetimden kurtarmak, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında milletimizi aydınlığa, refaha kavuşturmak için yola çıktık. İşimiz kolay değil, biliyoruz. Önümüze türlü çeşitli engeller çıkarıyorlar, çıkaracaklarda farkındayız. Sahada ve sandıkta kazanamadıklarını, kağıt üstünde kazanmak için, ne hukuksuzluklar yapabildiklerini de gördük. Bunların hepsini daha önce yaşadık. Mühürsüz oyları gördük. İstanbul seçiminin haksız-hukuksuz iptalini gördük. Ama sonuç ne oldu? Mühürsüz oylarla, milletin iradesine darbe vurarak getirdikleri rejim, ayaklarına dolanıverdi. Ülkede en fazla nüfusa hizmet veren belediyeleri milletimiz bize emanet etti. İstanbul seçimlerinde mızıkçılık yaptılar. Sonuç? Milletten 800 bin oyluk dev bir tokat yediler. Şimdi yine kaybedeceklerini anladılar, kıvranıyorlar. Yasaları değiştirerek, seçim sistemine, seçmen kütüklerine takla attırarak, seçim kurullarını alaşağı ederek, kaybettikleri seçimi kağıt üstünde kazanmak için, plan üstüne plan kuruyorlar. Biz de, milletimiz de olan bitenin farkındayız. Ne yaparlarsa yapsınlar biz hazırız. Millettin sandıktaki iradesine sahip çıkmaya kararlıyız. Hodri meydan. Öyle de yapsanız, böyle de yapsanız milletimizle birlikte sizi bu seçimde yolcu edeceğiz.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı