CHP
SİYASET 7.06.2022 10:37:00 699 0

CHP'Lİ ÖZTRAK, "TÜRKİYE BİRDEN BÜYÜKTÜR"

Siz devlet falan değilsiniz. Milletin iradesiyle gelip giden pek çok Hükümet gibi, siz de gideceksiniz. Milletin oyuyla geldiniz, milletin oyuyla da gideceksiniz. Geldiğiniz gibi gideceksiniz. Şu ayaklarınız artık yere bir değsin

CHP Sözcüsü Öztrak, TÜİK’in makyajlı rakamlarının milletin yaşadığı hayat pahalılığının yarısını bile göstermediğini, bu enflasyon verileriyle maaş ve aylıkların “yalanla talan” edildiğini belirtti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Buradan söyleyelim: Türkiye birden büyüktür. Bu millet de sizden çok çok büyüktür. Ama milleti unutanların, halini görmeyenlerin, sesini duymayanların, bunu idrak etmesi mümkün değildir. Siz devlet falan değilsiniz. Milletin iradesiyle gelip giden pek çok Hükümet gibi, siz de gideceksiniz. Milletin oyuyla geldiniz, milletin oyuyla da gideceksiniz. Geldiğiniz gibi gideceksiniz. Şu ayaklarınız artık yere bir değsin.

CHP İKTİDARINDA 128 MİLYAR DOLAR PEŞKEŞİNİN SORUMLULARINI AÇIKLAYACAĞIZ

AK Parti Genel Başkanı, Partisinin kampında, “128 milyar doları ne yaptıklarını kamuoyuyla paylaştıklarını” söylemiş. El-insaf… 128 milyar doların buharlaştırıldığı ilk ortaya çıktığında ne demiştiniz, “Para Merkez Bankası kasasında, kaybolan hiçbir şey yok”. Bunu kim söyledi? Sonra ardından çıkıp, “Finansal dalgalanma yaratmak isteyenlere karşı kullandık” diyen kim? “Türkiye’nin 128 milyar dolar satılabilir döviz rezervi hiç olmadı” diyen saray şürekasını nereye koyacağız? Ya da “Bir protokol dâhilinde, bu dövizleri 2017’den itibaren sattık” diyen Merkez Bankası Başkanı’na ne demeli? Şimdi biz bunlardan hangisinin doğru olduğuna inanalım? Hangi söze itibar edelim? Merak etmesinler, CHP iktidarında, 128 milyar doların, ne zaman, kimlere ve kaça satıldığını ve bu peşkeşin sorumlularını, tek tek milletimize açıklayacağız.

BUĞDAY İÇİN AÇIKLANAN FİYAT YETERSİZ

Bu Hükümet artık bitmiş, metal yorgunu, milletle irtibatı kesilmiş… Gençleri “festival” diye aldatarak, muhtarları “bürokratlarla tanıştıracağız” diyerek parti toplantılarına cebren ve hileyle getiriyorlar. Saray Kabinesinde onca “bakan” var, ama milletin halini “gören” yok. Emekliyi, emekçiyi, esnafı çiftçiyi görmüyorlar. Bu kürsüden, üç hafta önce, “Buğdayda hasat başladı. Taban fiyatı açıklayın. 7,5 liranın altındaki fiyat çiftçiyi kurtarmaz” diye çağrıda bulunmuştum. Dün çıktılar buğday için 6 lira fiyat açıkladılar. Şimdi, geçen yıl açıklanan buğday alım fiyatıyla çiftçilerimiz 1 ton buğday satıyorlardı 367 litre mazot alıyorlardı. Bu yıl açıkladıkları bu fiyatla ancak 252 litre mazot alabiliyorlar. Kayıp? O da bugün yarın zam gelirse değişecek. Kayıp 115 litre. Uluslararası piyasada buğdayın tonu 390 dolarla 440 dolar arasında. Çiftçinin önümüzdeki sene de tarlasını ekebilmesi için buğdayda prim 1.000 liradan en az 2.000 liraya çıkarılmalı ve bu primler hemen ödenmelidir. Prim sadece TMO’ya mal satanlara değil, tüm üreticilere ödenmelidir. Kuru tarım yapılan ve verimin düşük olduğu yerler dikkate alınarak, kademeli prim sistemine derhal geçilmelidir. Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının geri ödemesine Eylül’de değil Kasım ayında başlanmalıdır.

KİBRİNİZ OLMASA TÜRKİYE 2 TRİLYON DOLAR MİLLİ GELİRE RAHAT ULAŞIRDI

Saray, milletimizi birbirine düşürmek için Gezi eylemcilerine olmadık iftiralar attı. Sonunda da “Gezi olmasaydı, milli gelirimiz 1,5 trilyon dolar olurdu” diyerek, kendi beceriksizliklerinin faturasını Gezi’ye yıkmaya kalktılar. Yani oynamayı bilmeyen damat, gelin yerim dar dermiş… Öyle olmasa böyle olurdu diye devlet yönetilmez. Biz söyleyelim, Gezi eylemleri değil ama sizin kibriniz olmasa bu ülkenin milli geliri 2023’te en az 2 trilyon dolar olurdu. Ama şimdi yarısının bile altında. Türkiye’nin doğru bir yönetimle, rahat rahat yakalayacağı ilk 10 ekonomi arasına girme hedefi tek kişilik rejim sayesinde hayal oldu. Bırakın ilk 10 ekonomi arasına girmeyi, 4 yılda Türkiye ilk 20 ekonomi liginden düştü. Her şeyi batırdılar. Tutunacak dalları kalmadı. Şimdi on parmaklarında on kara, her yere bulaştırmaya kalkıyorlar. Türkiye'nin ve Türk milletinin felaketi pahasına kendilerine ikbal devşirmeye çalışıyorlar. KABIN İÇİNDE NE VARSA DIŞINA O SIZAR

Millete yaşattığı hayat pahalılığını, işsizliği, yokluğu, artık gizleyemeyen Saray, Gezi direnişini her derdine deva etmeye çalışıyor. Oturduğu koltuğa yakışmayan işler yapıyor. Geziyle ilgili türlü çeşitli iftiralar sıralardı olmadı, yetmedi, şimdi milletimize küfretmeye başladı. O da yetmedi, ettiği küfre milletimizi de ortak etmeye kalktı. Böylesi, Türk siyaset tarihinde ne görüldü ne de duyuldu. Erdoğan’ın, bizim burada tekrarından hicap duyacağımız sözleri, bu milletin, bu toprakların sözleri değildir. Bu millet, edep ve adap unutulmasın diye, tekkeye, türbeye; dükkana, kahveye; “Edep ya Huu” levhaları asan bir millettir. Bu milletin dili de, gönlü de, Anadolu Erenlerinin diliyle yoğrulmuştur. Mevlana, Hacıbektaş, Hacı Bayram ocaklarında, Kemalata ulaşmıştır. Bu ülke; “Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti, millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir” diyen kurucu babaların elinde yükselmiştir. Erdoğan’ın sözleri, ne bu topraklarda yoğrulmuş, ne bu memleketin ocağında pişmiştir. Erdoğan’ın sözlerinin milletimizle tek irtibatı, Atalarımızın, “Kabın içinde ne varsa, dışına o sızar” sözlerinin ispatlanmasına vesile olmasıdır. Milletimiz, kendini bölen, kendine küfür eden, partizan bir Cumhurbaşkanı değil, tarafsız, milletini kucaklayan bir Cumhurbaşkanı istemekte, bunu özlemektedir. İlk seçimde de bu özlem bitecektir. Şunu da söylemeden geçmeyim; ön teker nereye, arka teker oraya… Cumhurbaşkanı millete alenen küfür edince, MKYK üyesi de iyice azıtıyor, şoförleri, adamları çocukların kavgasının arasına dalıyor, 15-16 yaşlarındaki gençleri dövüyorlar. Kendisi böyle, örgütü böyle, parti yönetimi böyle…

RANDEVUYLA DEĞİL, BİR GECE ANSIZIN GELİNİR

Bugün son olarak, dış politikada yaşanan bazı gelişmeler hakkında Merkez Yönetim Kurulumuzun değerlendirmelerini paylaşacağım. Saray tarafından yapılan açıklamada, Suriye’ye sınır ötesi bir operasyon yapılacağı ifade edildi. Biz, Türkiye’nin güvenliği için doğru şekilde atılacak her adımın yanında oluruz. Ancak Türkiye sınır ötesi operasyonları ilk defa yapmıyor. Sınır ötesi operasyon böyle randevu vererek, yer göstererek, davul zurnayla duyurularak yapılmaz. Kıbrıs’ta olduğu gibi “bir gece ansızın” gelinir. Yapılacak bir operasyon haftalar öncesinden ilan ediliyorsa, karşındaki tankını, topunu sınırına yığar, teröristler tertibatını alır. Zaten bölgeden de gelen haberler işlerin böyle olduğunu söylüyor. 3-5 oy devşirmek için yapılan bu fırsatçılık, askerimizin hayatını tehlikeye atıyor. Biz askerimizin ayağına taş değsin istemeyiz.

NATO MÜZAKERESİ TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ ÇERÇEVESİNDE ELE ALINMALI

Bir diğer husus ise İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği… İttifakın güçlenmesi hepimizin yararınadır. Savunmamızı kolaylaştırır. Ancak Türkiye, müttefikimiz olacak İsveç ve Finlandiya’dan terörle mücadele konusundaki taleplerinde de haklıdır. Ülkemiz bu süreçten, diplomasiyi etkin şekilde kullanarak, terörü kalıcı ve kesin bir biçimde bitirecek bir çözümle çıkmasını bilmelidir. Bu, tabi ki Dışişleri Bakanlığı’nın tecrübeli diplomatlarını dışlayarak, hamaset yaparak, buradan iç politikaya oy devşirmeye kalkışarak olmaz. Bundan sonuç alınmaz. Bugüne kadar da bundan bir sonuç alınmadığını hep gördük. Diplomatik nezaket içinde, iç siyasete alet edilmeden götürülmesi gereken bu süreç, sadece Finlandiya’ya SİHA satarak, sadece birkaç teröristi geri alma anlaşması yaparak sonuçlanmamalıdır. Türkiye’nin vizyonu bundan çok daha geniş olmalıdır. Bir güvenlik örgütü olan NATO’ya İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği müzakere edilirken, bu konunun Türkiye’nin AB üyeliği çerçevesinde ele alınması, özellikle Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin Savunma ve Güvenlik yapılanmalarındaki yeri, mutlaka masada olmalıdır, tartışılmalıdır. Bu, dış güvenlik endişelerinin kalıcı bir biçimde giderilmesine de katkıda bulunacaktır."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı