CHP
VİDEOLU HABERLER 25.08.2020 13:42:00 779 0

CHP'Lİ ÖZTRAK, “MÜJDELER BOŞ TENCEREYİ DOLDURMUYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ ÖZTRAK, "BULUNAN REZERV 17 AYLIK ENERJİ FATURASINI KARŞILAR" DEDİ.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bu iktidarın artık ülkeyi yönetme kabiliyeti kalmadı. Milletimizin de tahammülü kalmadı. Müjde işsizlikleri çözmüyor. Müjde boş tencereyi doldurmuyor" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında, Cumjurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan "Müjde" ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Türkiye’nin ve ekonomimizin potansiyeli çok büyük. Milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadroyla, doğru bir ekonomi programıyla, hukuk devletini, kuvvetler ayrılığını güçlendiren, çağdaş bir parlamenter demokrasiyle, vatandaşı kucaklayan, hiç kimseyi açıkta bırakmayan, çocukların yatağa aç girmesine müsaade etmeyen bir sosyal devlet anlayışıyla, tüm bu sorunların üstesinden gelebilir. Milletimiz kendisinden kopanlara, sesini duymayanlara, halini görmeyenlere, kendisi yarın yiyecek ekmeğin hesabını yaparken lüks Saraylarında vatandaşların parasıyla keyif çatanlara, ilk fırsatta gereken yanıtı verecektir. Milletimiz ne yaptıklarını görüyor. Notlarını veriyor. İlk sandıkta, Saraya ve ortağına yerini gösterecek, evlerine gönderecek."
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, şöyle devam etti:
DOĞAL GAZ HABERİNE SEVİNDİK
"Geçtiğimiz hafta, Karadeniz’de doğal gaz bulunduğunu büyük bir sevinçle öğrendik. Enerjide bizim dışa bağımlılığımızı azaltacak her gelişme, elbette tüm milletimiz gibi bizleri de sevindirir. Yeraltı kaynaklarını arama kapasitemizi artıran adımları atan gelmiş geçmiş tüm hükümetlere, bu keşfi yapan teknik ekibe teşekkür ediyoruz. Ancak, bu müjde konusunda altını çizmemiz gereken önemli bazı hususlar var."
"DOĞAL GAZ, SOSYETE DAMAT GÜZELLEMESİNE DÖNDÜRÜLDÜ"
İkinci önemli husus, bulunduğu söylenen gaz rezervinin saray tarafından, “Sosyete Damat güzellemesine” döndürülmesidir. Bu durum, işin ciddiyetini sorgulatmaktadır. Havuz medyasına, sarayın besleme yazarlarına talimat verilmiş, tüm gazete köşelerinde, televizyon kanallarında Sosyete Damat güzellemesi yapılıyor. Baştan söyleyeyim, bu tam bir müflis bezirgan siyasetidir.
DÖVİZ REZERVLERİNİ ERİTTİ, GAZ REZERVİ BULDU DİYE ÖVÜLÜYOR
Son altı ayda ülkenin net döviz rezervlerini 60 milyar dolar eriten, bütçe açığını patlatan, işsiz sayısı 10 milyonun üstüne çıkarken, Çokomel-Puf kek tartışması yapan televizyon kanallarında Sosyete Damat, “Gaz onun sayesinde bulundu” denerek yere göğe sığdırılamıyor. Damat da bu keşfin; “Cari açığı kapatacağını”, “Döviz ve cari fazla vermemizi sağlayacağını” “Türkiye için eksen değişikliği yaratacağını” gemi güvertesinde “babacığına” söyleyerek, gaz vermede onlardan geri kalmıyor.
ATICILIKTA KAYINPEDERİNİ GEÇECEK
Önce ekonomide eksen falan bırakmayacaksın, sonra eksen değişikliği müjdesi vereceksin, önce devletin hazinedeki döviz rezervlerini tüketeceksin, sonra “Karadeniz’de gaz rezervi bulduk” diye ekseni düzeltmekten söz edeceksin. Bu damat yakında atıcılıkta kayınpederini geçer. Türkiye hem damadın, hem de kayınpederinin beceriksizliği ve yanlış ekonomi stratejileri nedeniyle, ilk 6 ayda yaklaşık 60 milyar dolar net rezervi eritti, dövizi eritti. 60 milyar doları kuş edip, faizcilerin ve yandaşların cebini ucuz dövizle dolduracaksın, sonrada “milleti gaza getirip” yaptıklarının üstünü kapatmaya uğraşacaksın…
BULUNAN REZERV 17 AYLIK ENERJİ FATURASINI KARŞILAR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, bulunan doğal gazın değerinin 65 milyar dolar olduğunu ifade etti. Bu da Rusya’dan aldığımız yüksek fiyatla. Türkiye, 65 milyar dolarla mı eksen değişikliği yaşayacak. 65 milyar dolarla mı cari açık sorununu çözecek? Sarayın Damadının ekonomiden hiçbir şey anlamadığı bir kez daha ortaya çıktı. Sadece son 10 yılda enerji ithalatı için Türkiye dışarıya ne kadar para ödedi? Söyleyeyim: 455 milyar 756 milyon dolar. Yani son 10 yıldaki ortalamayla hesaplarsak, yılda yaklaşık 46 milyar dolar. Bu hesapla, bulunan rezervin tamamı Türkiye’nin ancak 17 aylık enerji ithalat faturasını karşılar.
PUTİN BORULARI BİZİM TOPRAKLARIMIZA DÖŞEDİ, İNDİRİMİ BULGARİSTAN’A VERDİ
Eğer bu rezerv işi bir “damat-kayınpeder güzellemesi” değilse, bunu millete ispatlamak zorundalar. Önce işe, son 18 yılda doğal gazda yaptıkları milyarlarca dolarlık “al ya da öde anlaşmalarını” güncelleyerek başlamalılar. Bir yandan enerjide yerlilik ve millilik edebiyatı yapacaksınız, sonrada Rusya’ya bağımlılığınızı enerjide her geçen gün artıracaksınız. Türk Akım Projesini yaptırdılar. Sonra çıktılar “Türk Akım projesinin ismini Putin koydu” diyerek övündüler. Ama Putin boruları bizim denizlerimize ve topraklarımıza döşedi. Doğalgaz da indirimi ise Bulgaristan’a yaptı.
GAZI KAT KAT PAHALIYA ALIYORUZ
Rusya’dan en pahalı enerjiyi kullanan ülke biziz. Türkiye, bu konuda dünya ülkeleri tarafından “Kötü örnek” olarak gösteriliyor. Moldovalılar ödedikleri gaz faturalarına tepki göstermişler çıkmışlar meydanlara. Ülkelerinin Ulusal Gaz şirketi de bir açıklama yapmış. Demiş ki, “Türkiye gazı bizden iki kat pahalıya alıyor” siz şükredin. Vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyor tabi. Moldova’nın ehven-i şer hikayesindeki “şer” Türkiye oluyor. Bizim Rus gazını elin oğlundan, elin kızından neden iki kat, Avrupa serbest piyasasındaki fiyata göre neden üç kat daha pahalıya aldığımızı ise Yunanistan’ın enerjiyi neden bizden üç kat daha ucuza tükettiğini ise ne damat ne de kayınpeder millete izah edebiliyor.
MÜJDE DEDİĞİN BÖYLE OLUR
Şimdi de buldunuz gazı diyorsunuz ki,  şu kadar milyar metreküp. Bu size çok büyük bir avantaj veriyor. Artık kendi gazınız var. Yeni bulunan bu rezervlerin avantajını milletimiz için hemen kullanmaya başlayın. Şu imzaladığınız pahalı doğal gaz alım anlaşmaları var ya onları yeniden masaya yatırın. Fiyatları düşürttürün. Buradan sağlayacağınız tasarrufla, çiftçinin, işçinin, iş insanının, memurun, emeklinin, yani vatandaşın derdine derman olmaya çalışın. İşte biz de sizi o zaman alkışlayalım. Önce ekonomik kriz, sonra da Korona salgınında alınan önlemler nedeniyle esnaflarımız perişan oldu. Tüm dünya esnaflarına karşılıksız nakit desteği verdi, siz ise bizim esnafımıza sadece faizle borç verdiniz. Şimdi o borçları da geri ödeme zamanı geliyor. Şimdi ne yapacaksınız? Bu gazı kullanın, masada kullanın. Gaz fiyatlarını düşürttürün Rusya’dan aldığınız Türkiye’yi ihya edin, enerji maliyetimizi düşüren anlaşmalarla hiç vakit kaybetmeden de, önümüzdeki bir yıl boyunca elektrik, gaz faturalarının altında ezilen esnafımızın, elektriğini de, doğal gazının da faturalarını devlet olarak ödemek için gerekli düzenlemeleri yapın. Milletin bir yılda katlanan elektrik, gaz faturalarını yeniden düşürün. Çoluk çocuk pandemi nedeniyle okula gidemiyor. Televizyonda ders yapıyor. Vatandaş artık evinde elektrik düğmesine basmaktan korkar oldu. Yine sanayicimiz enerji maliyetleri nedeniyle zorlanıyor. Dünyayla rekabet edemiyor. Enerji maliyetlerine indirimi yansıtın, sanayicinin rekabet gücünü ve ihracatı artırın. Bak cari açık öyle kapanır. Müjde mi diyorsunuz? Millete verilecek müjde işte böyle olur.
(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli