CHP
SİYASET 27.12.2022 13:31:00 2104 0

CHP'Lİ ÖZTRAK, "GEÇMİŞ GERİDE KALDI, GELECEK BİZİ ÇAĞIRIYOR"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ”2023’te, bu çürümüş, yozlaşmış, tükenmiş yönetimi, geldiği yere sandıkta hep birlikte göndereceğiz. Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın andır. En uzun geceyi artık geride bıraktık" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan’ın vatandaşlara 2023 için kişi başına geliri 25 bin dolara yükselteceğine söz verdiğini hatırlatarak, “2011’de bu sözü millete verdiğinde, Türkiye’de kişi başına gelir 11 bin 289 dolardı. Şimdi imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Programında, ‘2023 yılında kişi başına gelir, 10 bin 71 dolar olacak’ diyor. Yani milleti 2011’deki gelirinin bile gerisine götürdüğünü itiraf ediyor” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
"Buradan açıkça söyleyelim, 2011’den bu yana milletin geliri artmadı ama sadece Saray ve şürekâsının geliri hiç durmadan arttı. Yine, “İşsizliği yüzde 5’e düşüreceğim” dedi, şimdi işsizlik “yüzde 10’un altına düşmez” yazıyor bu meclise gönderdikleri dokumanda. İhracat, enflasyon için verdiği sözlerde de, hep aynısı oldu. Millete verdiği hiçbir sözü tutmadı. Vadettiklerinin yarısına bile ulaşamadı. Bu tablo; beceriksizliğin, kifayetsizliğin ve siyasi iflasın ilamıdır. Ama millete verdiği hiçbir sözü tutmayan Sarayın kibirlisi, bu hafta sonu Erzurum’da kürsüye çıktı: “Biz, 20 yıldır her sözümüzü tutmuş, her vaadimizi yerine getirmiş, her vizyonumuzu hayata geçirmiş, her projemizi inşa etmiş bir kadroyuz” dedi. Ondan sonra da ekledi, “Bizde yalan yok!”. Herhalde “Bizde yalansız söz yok!” demek istedi.

"TEYO PEHLİVANA RAHMET OKUTTU"

1993’ten beri uluslararası uçuşların yapıldığı, Erzurum Havalimanını, “Ben yaptım” diye sahiplendi. Açıkçası, Palavrada Erzurumlu Teyo Pehlivan’a rahmet okuttu. Biz Erdoğan’ın, “Bizde yalan yok” sözünü en başta EYT’lilere havale ediyoruz. “Aralık başı, Aralık sonu, inşallah, maşallah” derken, TBMM’yi tatil ettiler. Şimdi bir de çıkmışlar, “EYT’de yaş aralığı ihtimal dâhilinde” diyorlar.

Ne diyelim? Yalan söylemek, sözünde durmamak, münafıklık alametidir. “Konuşunca yalan söyleyen, söz verince sözünü tutmayan, kendine itimat edilince ihanet eden” münafıklık yapmış olur. Koltuğunu kaybetme korkusu içindeki Erdoğan Erzurum’da; “Amaç Erdoğan'ı devirmek. Yerine ne koyacaklar, belli değil. Hadi bunu başardılar gelince ne yapacaklar; bizim yaptıklarımızı yıkacaklar” deyivermiş. Şimdi Erdoğan’ın tabi artık milletin kendisini sandıkta devireceğini anlaması güzel. Milletin yerine neyi koyacağını da görmesi iyi. Ama bu “yıkıp, yakma işi” nedir; gerçekten bunu anlamadık. Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Taş üstüne taş koymaya geliyoruz. Ama öyle gözüküyor ki, gelince biz ne yapacağız onu da merak etmiş. Tabi bunu öğrenmek, bir seçmen olarak hakkıdır.

"BİZ ÜLKEYİ FERAHA VE REFAHA ULAŞTIRMAYA GELİYORUZ"

Anlatalım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, memleketimizi ilkin feraha, sonra da refaha kavuşturmaya geliyoruz. Kısa sürede ferahlamak için, çökerttikleri devlet yönetimini yeniden ayağa kaldıracağız. Yepyeni kurumları inşa edeceğiz. Ekonomide ilkin Sarayın sebep olduğu “Belirsizlik çarkını” kıracağız. Bunu gerçekleştirmek için; Merkez Bankası’nın başına, tüm dünyanın saygı duyduğu bir ismi atayacağız. Merkez Bankası’nın hedefi, “Enflasyonu kalıcı olarak, düşük tek haneye indirmek” olacak. Bankanın araç bağımsızlığını mutlaka güvence altına alacağız. Ekonomik öncelik ve ihtiyaçları gözeterek, 2023 Bütçesini tekrardan yapacağız. Şatafata ve israfa son vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamını ait olduğu yere, Çankaya Köşkü’ne taşıyacağız. Sağlanacak tasarruflarla, ekonomik krizin ezdiği kırılgan kesimleri destekleyeceğiz. Mali Kural uygulamasını başlatacağız. Bütçe birliğini bozan uygulamalara son vereceğiz. Kamu Özel İşbirliği Projeleri başta olmak üzere, devletin sırtındaki tüm koşullu yükümlülükleri, Durum ve Hasar Tespit Komitesi eliyle ortaya çıkaracağız. Hızla atacağımız bu adımlarla, kısa sürede ekonomide öngörülebilirliği artıracağız, makroekonomik istikrarı sağlayacağız. “Feraha” kavuşmak için, iki önemli çapayı daha kullanacağız: Güçlü Türkiye, Güçlü Avrupa’dır. Türkiye’nin geleceği demokratik, kurallı dünyadadır. Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini canlandıracağız. Bu çerçevede özellikle, “23. Yargı ve Temel Haklar Faslının” gereklerini, hızla tamamlayacağız. Bu fasıldaki siyasi blokajın derhal kaldırılmasını da, AB’den isteyeceğiz.  

"YENİ NESİL KALKINMA STRATEJİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

İkinci çapamız ise; hızla hayata geçireceğimiz “Yeni Nesil Kalkınma Stratejimiz” olacak. Bu; hem ülkemizi ferahlatacak. Hem de “kalıcı refaha” ulaşmamızın önünü açacak. Biz stratejimizi dört sütun üzerine inşa ettik:


"BİZ ROTAMIZI DA NASIL BİR KAPTANA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DA BİLİYORUZ"

Biz ülkemizi nereye götüreceğimizi, nasıl bir kaptana sahip olmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı; “Tarafsızlık yeminine ihanet eden değil, yeminine sadık” bir Cumhurbaşkanı olacak. “Kral değil, Kural” diyen bir Cumhurbaşkanı olacak. “Yasakçı değil, özgürlüklere sahip çıkan” bir Cumhurbaşkanı olacak. “Sadakate değil, liyakate değer veren” bir Cumhurbaşkanı olacak. “Kalpleri; korkuyla ve yalanlarla bölüp parçalayan değil, sevgiyle ve hakikatle birleştiren” bir Cumhurbaşkanı olacak. “Ben değil, biz diyen, istişareye inanan” bir Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı; devleti bilen, hırslarını, egosunu aşmış, milletin kendisine verdiği büyük yetkiyi, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için kullanacak, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, Yepyeni ve Güçlü Parlamenter Sistemi getirecek, bilge bir insan olacak. Altını çizerek söylüyorum, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı; Altılı Masa’nın belirleyeceği aday olacak.

"GEÇMİŞ GERİDE KALDI, GELECEK BİZİ ÇAĞIRIYOR"

Aziz Milletimiz; “Geçmiş geride kaldı. Gelecek bizi çağırıyor.” 2023’te, bu çürümüş, yozlaşmış, tükenmiş yönetimi, geldiği yere sandıkta hep birlikte göndereceğiz. Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın andır. En uzun geceyi artık geride bıraktık. En kötü yılı da beraberce uğurlamak üzereyiz. Karanlığın aydınlığa kavuşacağı günleri, hep birlikte kucaklayacağız.

Bu vesileyle Cumhuriyet Halk Partisi olarak, milletimizin ve değerli basın mensuplarımızın yeni yılını şimdiden kutluyoruz. 2023’ün ülkemize, bölgemize ve dünyamıza huzur, barış, mutluluk, sağlık ve refah getirmesini temenni ediyoruz. Ve elbette; ahirete irtihal eden, “Vatan sağ olsun” diyerek, canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi, rahmetle, saygıyla yâd ediyoruz. Gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyoruz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı