CHP
SİYASET 16.08.2022 07:59:00 562 0

CHP'Lİ ÖZTRAK, "ALTILI MASADAN KAOS ÇIKMAZ"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Altılı masa her şeyin en iyisini yapacaktır. Milletimizi tatmin edecek şekilde ama başkalarının taleplerine göre değil. En iyi şekilde de bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanını belirleyecektir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK gündemine dair Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Efendim Temel Karamollaoğlu, altılı masanın eskisi gibi önemi kalmadığını söyledi. Gültekin Uysal’da aday altılı masadan çıkmalı dedi ve son olarak da Ali Babacan koalisyon protokolü yapılması gerektiğini önerdi. Aksi halde işler karışır dedi. Tüm bu açıklamaları nasıl okumalıyız? Birde ek olarak altılı masa toplantısının ilk turu bitiyor artık. Bundan sonra toplantılar devam edecek mi? Aday belirleme süreci ne zaman başlayacak?" sorsuna verdiği yanıtta, "Genel Başkan Sayın Temel Karamollaoğlu bu konuda zaten bir açıklama yaptı. Dolayısıyla benim onun sözlerinin üzerine bir söz söylemem doğru olmaz. Şimdi buradan açıkça bir şeyi ifade edeyim. Altılı masadan kaos, kargaşa çıkmaz. Kaos, kargaşa aradığınızda saraya dönüp bakacaksınız" dedi.
Öztrak şunları kaydetti:
"Bu Cumhurbaşkanlığı sürecinin nasıl belirleneceği konusuna gelince, burada da şunu açıkça ifade etmek isterim ki. En iyisi yapılacaktır. Altılı masa her şeyin en iyisini yapacaktır. Milletimizi tatmin edecek şekilde ama başkalarının taleplerine göre değil. Milletimizi tatmin edecek biçimde bu süreci götürecektir ve en iyi şekilde de bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanını belirleyecektir."

"HER PARTİ MUHALEFETİ TADACAK"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak “Nasıl bir gün her insan ölümlü tadacak ise her parti de muhalefeti tadacak. Önemli olan muhalefette de bir ve bütün kalmak, dağılmadan bu görevi yapabilmek. 21 yıl önce adalet diyerek, kalkınma diyerek yola çıkanlar; bugün ülkemizde ne adalet ne de kalkınma bıraktılar. Erdoğan koltuğunda oturabilmek için hiçbir ilke ve değer dinlemedi. Adalet ve kalkınma kelimeleri parti logosunda asılı kalan içi boş kavramlara dönüştü” dedi.

Milletin bugün yoksulluğu iliklerine kadar yaşadığını belirten Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 yıl önceki söylemlerinden alıntılar yaparak, "Erdoğan 21 yıl önce söyledikleriyle sınandı. Ve kaybetti!” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye politikasına değinen Öztrak, “Nasıl ki daha önce ‘kardeş Esad’ dediğine bir gecede ‘kalleş Esed’ dediyse yine bir gecede hiç sıkılmadan ‘kalleş Esed’ dediğine ‘kardeş Esad’ diyebilir. Tükürdüğünü, yalama ve söylediklerini yutma konusunda kimse Erdoğan'ın eline su dökemez. Suriye'de de tükürdüğünü yalamaya söylediklerini yutmaya hazırlanan Erdoğan'a bizim ne söyleyeceğimizi bellidir, afiyet olsun” dedi.

"BİZ HAZIRIZ, MİLLETİMİZ HAZIR"

Öztrak, şunları ifade etti:
"Biz, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, milletimizden gasp edilenleri geri vermek için hazırız. Tıpkı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda olduğu gibi ülkemizi istişareyle yönetmeye ve ayağa kaldırmaya hazırız. Komşularımızla karşılıklı menfaat temelinde, iyi ilişkiler kurmaya hazırız. Çiftçimize, esnafımıza, üreticilerimize hak ettiği destekleri vermek için hazırız. Mutfaklardaki yangına son vermek için hazırız. Milli gelirimizi büyütmek, büyüyen gelirimizi adilce paylaşmak, adaletle paylaştırmak için hazırız. Yeşil dönüşümü, dijital dönüşümü yakalamak için hazırız. Sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için hazırız. Küresel değer zincirlerinde, ülkemizi daha üst sıralara çıkarmak için hazırız. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokabilmek için, gece demeden, gündüz demeden çalışmaya hazırız. Gençlerimizin, çalınan gülüşlerini, neşelerini, enerjilerini geri vermek için hazırız. Biz hazırız, milletimiz hazır. Katılın bize. Fikirlerimiz ayrı olabilir. Ama vatan sevgisinde birleşelim, demokrasi, hak, hukuk, adalet tutkumuzda birleşelim. Hep beraber huzur içinde refaha erelim. Gelin omuz omuza verip, ülkemizi yeniden ayağa kaldıralım."

(vş)
 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu