CHP
SİYASET 8.07.2022 11:00:00 590 0

CHP'Lİ ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A "MANDA VE HİMAYE" ELEŞTİRİSİ

CHP'li Özgür Özel, "Tövbeler olsun. Yazıklar olsun. Manda ve himayeyi, biz Atatürk'ün liderliğinde toplanan, ilk olarak Erzurum Kongresi'nde, sonra Sivas Kongresi'nde reddettik de kardeşim siz ne zaman bizim yanımıza geçtiniz?"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'nin önceki dönem belediye başkanlarıyla bir araya geldiğini ve "Türkiye işgale uğrarsa düşmanı çiçekle karşılayacak bu güruhu biz bir asır öncesindeki kibarca manda ve himaye taraftarlığı diye ifade edilen emperyalist uşaklığından tanıyoruz" sözlerini sarf ettiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Tövbeler olsun. Yazıklar olsun. Manda ve himayeyi, biz Atatürk'ün liderliğinde toplanan, ilk olarak Erzurum Kongresi'nde, sonra Sivas Kongresi'nde reddettik de kardeşim siz ne zaman bizim yanımıza geçtiniz? Bizim geldiğimiz damar, kurduğumuz parti belli. Ne zamandır yanımıza geçtiniz bilemiyoruz. Bu kadar yalan, dolanla, iftirayla, küfürle Cumhuriyetin kurucu partisine, kurucu iradesine gelmeyin, kaldığınız yerde kalın. Millet kimi göndereceğini biliyor."

Bu konuyu 100 yıl önce hallettikleri gibi halledeceklerini söyleyen Özel, "Bu coğrafyada yaşayan herkesi kucaklayarak nefret dilini göndereceğiz. Başka bir çaresi yok." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanlığının mülakat sınavında haksızlığa uğradıkları iddiasıyla mahkemeye başvuran adaylara ilişkin evrakları basın mensuplarına gösterdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Bakanlık önüne giderek bu konuya dikkati çektiğini anımsatan Özel, "Milli Eğitim Bakanlığı önünde isyan eden arkadaşlara mahkemeler 'Haklısınız.' dedi." diye konuştu.

Özgür Özel, Bakanlığın gerçekleştireceği 20 bin öğretmen atamasını takip edeceklerini de belirterek, iktidara gelmeleri halinde zorunlu bazı alanlarda kamerayla yapılmak üzere tüm sözlü sınavları kaldıracaklarını söyledi.

Genelkurmay başkanının görev süresine ilişkin düzenlemeyi anımsatan Özel, "Bu ordu ne Hulusi Akar'dan ne Yaşar Güler'den ibarettir. Bu ordu, şanla, şerefle bu görevleri yapabilecek yetkinlikte birçok kişiye sahiptir. Ayrıca bu Meclisi, sırf 'Yaşar Güler, Hulusi Akar ikilisi, saraya göre görev yapmaya devam etsinler.' diye 5 yıl görev uzatmasına alet edenlere söylüyoruz; bizi karıştırmasaydınız. Çok lazımsa gidin mahkemeden Genelkurmay Başkanı'nın yaşını küçültün." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının memur maaş zamlarına ilişkin hesabını eleştiren Özel, "Yan kesicilerin peşinde koşan polisin cebinden yan kesicilikle 300 liraya yakın para çalıyorlar. Görülmemiş yöntem. Bunu bütün her siyasi görüşten devlet memurlarımıza şikayet ediyoruz. 'Ali cengiz oyunuyla' cebinizden el çabukluğuyla para çalıyorlar. İşin kötüsü bunları yakalayacak polisin, ifadesini alacak amirin, yargılayacak savcının ve ceza verecek hakimin de cebinden çalıyorlar. Davalar açılıyor. Eninde sonunda bu parayı alıp memurumuzun cebine geri koyacağız." şeklinde konuştu.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınava değinen Özel, bu sınava girmesi gereken 205 bin öğrencinin katılmadığını, öte yandan 200 bin öğrencinin bir doğrusu bulunmadığını söyledi. İktidarın 20 yılın ardından hala eğitim reformundan bahsettiğini belirten Özel, Türkiye'nin eğitim sisteminin başarısız olduğunu savundu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı