CHP
SİYASET 27.10.2022 13:26:00 488 0

CHP'li Nuhut: "105 Beden Eğitimi Fakültesi Mezunu Gencimiz Boşta Geziyor"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Türkiye gibi yüksek genç nüfusa sahip bir ülkede sporun güçlü olması gerektiğine dikkat çekti.

CHP Spor Kurulu’nun bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Nuhut, “Günümüzde sporun sorunları bir hayli fazla. Gençler antrenman yapacak yer bulmakta zorluk çekiyorlar. Yaklaşık 105 beden eğitimi fakültesinden mezun olan gencimiz boşta geziyorlar. Sporun aktif olması için bu gençlerimize ihtiyacımız var. Bu konuda çalışmalarımız var, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bu çalışmaları yakından takip ediyor. Seçimlere kısa bir süre kaldı, bu sürecin sonunda Millet İttifakı iktidar olacak ve spor ön planda olacak” diye konuştu

Nuhut, CHP’nin spor kuruluna sahip tek siyasi parti olduğunu belirtti. Gençliğin geleceği ve ülkenin birlik ve beraberliğinin yeniden tesisi konusunda sporun büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Nuhut, “Ekonomi bir toplum için ne kadar önemliyse, sporun da önemi bir hayli fazla. Nüfusunun yüzde 60’ı 35 yaş altında olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu gençlerin mutlaka spor yapması gerekiyor. Gençliğimizin geleceği açısından dostlukların yeniden ihdası, toplumun ayrışmadan tekrar bir milli ülküyü yaşaması adına bunu son derece önemli buluyorum. Bu anlamda Spor Kurulu’ndaki tüm arkadaşlarımı kutluyorum, çok değerli çalışmalar yapıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi bugün bünyesinde Spor Kurulu’na sahip tek siyasi parti. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sporla yakından ilgilenmekte, toplantılarımıza katılmaktadır. Bu ilerde iktidar olduğumuzda spora getireceğimiz yeniliklerin bir göstergesi. 25 kişiden oluşan Spor Kurulu, spor insanlarından oluşturuldu. Hepsi de alanında uzman kişiler. Bugüne kadar kurulumuz, uygulanacak spor politikaları, ileride çıkarılacak yeni spor yasasıyla ilgili her türlü fikrini ortaya koymuş, değerli çalışmalar yapmıştır.” ifadelerini kullandı.

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Türkiye’nin başkenti Ankara’da uzun süredir uluslararası bir müsabaka yapılmadığına dikkat çekti. Ankara’da yıkılan 19 Mayıs Stadyumu ile sadece stadyumunun değil amatör sporlara ait antrenman sahalarının da yıkıldığını belirten Nuhut, “Ankara, Türkiye’nin başkenti. Uluslararası turnuvaların yapılacağı yerlerde, yabancı misyon havaalanına yakın yerlerde spor tesislerinin olup olmadığına dikkat ederler. Son yıllarda biz Ankara’da uluslararası spor müsabakasına şahit olmadık. Bu tesis yokluğundan kaynaklanan bir mesele. Gelecek misafirleri konuk edecek otellere sahipsiniz ama spor tesislerine sahip değilsiniz. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na büyük görevler düşüyor. Bu duruma objektif bir gözle baktığınızda, yıllardır kullanılan 19 Mayıs Stadyumu’nun ve amatör sporlara ait antrenman sahalarının yıkıldığını görüyorsunuz. Başta Ankara olmak üzere, antrenmana yönelik bir çok tesisin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde spor tesisi yapıldı fakat içerisinde ne antrenör ne de sporcu göremiyoruz. Dolayısıyla gençler antrenman yapacak yer bulmakta zorluk çekiyorlar. Yaklaşık 105 beden eğitimi fakültesinden mezun olan çocuklarımız boşta geziyorlar. Sporun aktif olması için bu gençlerimize ihtiyacımız var. Bu konuda çalışmalarımız var, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bu çalışmaları yakından takip ediyor. Bu konuda çok yakında açıklamalarımız olacaktır. Seçimlere kısa bir süre kaldı, bu sürecin sonunda Millet İttifakı iktidar olacak ve spor ön planda olacak.” diye konuştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı