CHP
SİYASET 22.07.2023 22:03:00 471 0

CHP'li Nazlıaka,"AKP,halkı nefes alamaz hale getirdi"

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "AKP Hükümeti’nin uyguladığı zam furyası halkı nefes alamaz noktaya getirdi" dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka , Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu önünde kadınlarla birlikte doğal gaz ve akaryakıta gelen zamlara ilişkin yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün burada olma sebebimiz, doğal gaza ve akaryakıta gelen zamları protesto etmek. AKP Hükümeti’nin uyguladığı zam furyası halkı nefes alamaz noktaya getirdi. Zamlara ilişkin 81 il başkanımız basın açıklaması yaparak mevcut tabloyu protesto etti. İğneden ipliğe gelen zamlar en çok kadınların hayatını etkilediği için, biz de CHP Kadın Kolları olarak bugün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu önünde bir araya geldik.

Emeklilerin maaşını sadece yüzde 25 oranında artıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, getirdiği ek bütçeyle kendi maaşına yüzde 39 oranında zam yaptı. 86 milyon geçim sıkıntısı çekerken, Erdoğan kendi imzasıyla kendi maaşını 40 bin TL artırdı ve maaşını 140 bin TL'ye çıkardı. Şifa niyetine her akşam manda yoğurdunun içine Medine hurması, kestane balı ve yulaf katarak yenilmesine yönelik tarif veren Erdoğan, asgari ücretliye ise 11.402 TL’yi reva gördü.

Değerli Basın Mensupları,

Dul maaşı 5.500 TL, emekli maaşı 7.500 TL, asgari ücret 11.402 TL, memur maaşı 22.000 TL iken Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin araştırmasına göre, Haziran ayı açlık sınırı 10 bin liranın üzerine çıktı, yoksulluk sınırı ise 36 bin lirayı aştı. Rapora göre, sağlıklı ve dengeli beslenebilmenin maliyeti ise günlük 348 lira oldu. Yoksulluk sınırı asgari ücretin 3 katı iken, Saray’ın yıllık bütçesi 6 milyar 637 milyon TL oldu.

Bir yanda açlık ve sefalete mahkûm edilen milyonlar, diğer yanda Saray ve şürekâsının şaşalı hayatı var.

Saray’da Ejder Meyveli Smoothie yiyenler halkı kuru ekmeğe mahkûm etti. Ülkenin dört bir yanında ekmeğe gelen zamlarla yurttaşlar için ekmek dahi lüks oldu.

Değerli Basın Mensupları,

Akaryakıta gelen zamlar, artan nakliye giderleri nedeniyle gıda fiyatlarına doğrudan yansıyor. Bugün bir zincir markete gittiğinizde; en ucuz makarna 10 TL, bir kilo en ucuz beyaz peynirin kilosu 151 TL. En ucuz bebek bezi 152 TL. Etin kilosu 300 TL iken kırmızı et yemek hayal oldu.

Kadınlar çocuklarının beslenme çantasını dolduramıyor. Küçük sütün fiyatı 8.55 TL, bir simit 10 TL, bir yumurtanın fiyatı 2.25 TL, bir ekmek 7 TL, meyvenin kilogram fiyatı ortalama 40 TL iken çocuklar okula elleri boş gönderilmek zorunda kalıyor. Devlet okullarında bir dilim kaşar peyniri konulan tostun fiyatı 20 TL olduğundan çocuklar okulda da yemek yiyemiyor. Çocuklar okulda açlıktan bayılıyor…

Ülkemizin sürüklendiği derin yoksullukta kadınlar iş aradığında ise iş bulamıyor. Her üç kadından yalnızca biri çalışıyor. “Ben ekonomistim” diyen Erdoğan sayesinde, tüm kadınlar ekonomist oldu; ev ekonomisini ayakta tutmaya çalışıyor.

Değerli Basın Mensupları,

Zamlar işçiyi, emekliyi, memuru teğet geçmiyor, delip geçiyor. Ev kiralarındaki fahiş artışlar, vatandaşın canına tak etti. Geçimini eşinden kalan 5 bin TL emekli maaşı ile sürdürmeye çalışırken kirası 10 bin TL’ye çıkarıldığında intihar eden Nevzat Hülya Erinç’in sessiz çığlığı hala kulaklarımızda çınlıyor.

Halkımız borcu borçla kapatmaya çalışıyor. Bireysel kredi kartı borçlanması geçen yıla göre yüzde 146 oranında arttı. Vatandaşlarımız gündelik zorunlu ihtiyaçlarını sadece kartla karşılayabilir hale geldi. “Haciz gelse neyimizi alacak ki!” diyor.

Değerli Basın Mensupları,

Bu tablonun sebebi uygulanan politikalar, bedeli ödeyen ise halktır. Saray’da yaşayanlar halkı görmezden gelse de biz görüyoruz. Biz halkız. Halkın partisi olarak bu zulme sessiz kalmıyoruz. Yoksuldan alıp zengine veren bu düzene isyan ediyoruz. Size söz veriyoruz: halkın iktidarını kurduğumuzda bu düzeni değiştireceğiz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı