CHP
SİYASET 17.02.2023 09:20:00 582 0

CHP'li İlgezdi: “Yaşanan Bu Kötü Günlerin Tek Sorumlusu Mevcut İktidardır!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında yaptığı açıklamada “Yaşanan bu kötü günlerin tek sorumlusu mevcut iktidardır” dedi.

CHP’li Akkuş İlgezdi, 11 ilin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi olarak deprem gerçeğine dikkat çekmemize, TBMM gündemine defalarca getirmemize rağmen bugün yaşanan bu deprem, iktidarın herhangi bir hazırlığının ve önleminin olmadığını bize çok acı bir şekilde gösterdi. Yaşanan felaketten önce uyardık, ülkemizin böylesi büyük bir depremi kaldıramayacağını defalarca gündeme getirdik. Cumhur İttifakı ne yaptı; sayısal çoğunluklarına sığınarak defalarca sunduğumuz tekliflere “RET” oyu verdi.

“DÜNYADA YAŞANAN DEPREMLERDE EN ÇOK CAN KAYBI TÜRKİYE’DE”

“Verdiğimiz onca teklife incelemeden ret oyu verenler, yaşanan felaketin mimarıdır. Yıllardır uyarıyoruz, “deprem gerçeğini unutmayalım”, “bütçe ayıralım”, “araştırma komisyonu kuralım” maalesef bu uyarılara kulaklarını tıkadılar. “Şahsım isterse olur, şahsım istemezse olmaz” diyenler bugün bu yaşananların tek sorumlusu olarak, vatandaşlarımızın yaşadıkları bunca zorluğa yeni bir acı daha eklediler.”

“ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ ADI ALTINA TOPLANAN “DEPREM VERGİLERİ” NEREDE?”

Defalarca sorduk, tekrar soracağız. Cevabını alana kadar da sormaya devam edeceğiz. 2002 ve 2023 yılları arasında toplanan deprem vergileri ne kadardır? Hangi Bakanlıklar, hangi kurumlar tarafından hangi amaçla kullandıklarını vatandaşlarımıza açıklamalılardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bugün tekrar TBMM Başkanlığına yazılı olarak deprem vergilerini, toplanan vergilerin bugüne kadar hangi çalışmalarda kullanıldığını, deprem risk çalışmasını, kaç AFAD ve AKUT personeli, gönüllüsü olduğunu, hangi eğitimlerden geçtiklerini soracağım. Gelecek cevabı kamuoyu ile tekrar paylaşacağım.”

“İMAR AFFI DİYEREK ENKAZ YARATTILAR”

“10.2 milyon vatandaşın başvuru yaptığı imar affında 7 milyon 85 bin 969 adet Yapı Kayıt Belgesi verildi. Peki, bir kez daha sormak istiyorum, 7 milyonu geçkin bu yapıların kaç tanesine belge verilirken deprem risk kontrolü yapıldı? İmar affından toplanan 26 milyar liralık bütçeyi nerede kullandılar? Hangi riskli yapının güçlendirilmesi veya yeniden inşası için kullandılar? Bunlar birer hata değil, bunlar kabul etmemiz mümkün olmayan tercihlerdir. Yapılacak ilk seçimden sonra bu tercihlerin sorumluları, Adalet karşısında tek tek hesap vereceklerini bilmelidirler.”

“DEPREM ANALİZİ YAPILMASI GEREKİYORDU”

“İktidarın her İlimizde, tüm konut ve işyerleri için olası bir depreme karşın risk haritasını çıkması, tedbir alması gerekirdi. Bugün, üzülerek ifade etmek gerekirse 11 İlimiz için geç kalmış olabiliriz ama bugünden tezi yok tüm İllerimizde, tüm yapılar için risk haritası yapılmalı, riskli yapıların tespiti yapılmalıdır. Gerekli tedbirler bugünden itibaren almalılardır.”

“GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇABA HARCIYORLAR”

“Bugün bunları söylüyoruz diye trol ordularını üzerlerimize salıyorlar, bant daraltmaları yaparak vatandaşlarımıza ulaşmamızı kısıtlıyorlar. Gerçek bilgileri ulaştırmamızı engelliyor, yandaş televizyon ve gazeteleri tarafından gündemi değiştirmek için çaba harcıyorlar. Bütün bu çabaları beyhudedir. Biz iktidarın bütün engellemelerine rağmen tüm yönetim kadrolarımız ile birlikte, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde vatandaşlarımızın yaralarını sarabilmek adına yanlarında olmaya, dertlerini dinlemeye, çözüm üretmeye devam edeceğiz. Biran olsun vatandaşlarımızı yalnız bırakmaya da niyetimiz yok. Ülkemizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.”

“KİMSENİN YANINA “KAR” KALMAYACAK”

“Deprem felaketinden canlarını kurtarmış vatandaşlarımızın, hayata tekrar tutunabilmeleri adına, barınma, eğitim, sağlık ve birçok sorunun acilen TBMM çatısı altında konuşulması ve alınan kararların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerekmektedir. Binlerce can kaybının yaşanmasında kimin, hangi kurumun ihmali var ise halkın iktidarında kanunlar önünde hesap vereceğini, kimsenin yanına “kar” kalmayacağını bir kez daha kamuoyuna bildirmek isterim.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı