CHP
SİYASET 14.10.2021 11:28:00 393 0

CHP'Lİ GÜRER YERALTI SULARINDAKİ VAHİM TABLOYU ANLATTI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeraltı su seviyesinde normalin üzerinde seyreden düşüşün kaygı verici boyutlara ulaştığını söyledi.

CHP Milletvekili Gürer, tarımsal amaçlı kullanılan elektrik faturalarının, ürün maliyetinin en önemli kalemlerinden birini oluşturduğunu, ödeme güçlü nedeniyle de çok sayıda üreticinin artık tarımdan soğuğunu ifade etti.Gürer TBMM ‘de yaptığı konuşmada da gübrede fahiş fiyat artışına dikkat çekti.İktidarın gereken önlemleri almamasını eleştirdi.

GÜRER SORUNLARINI DİNLEDİ 

Bayındır ilçesine bağlı köy ve beldelerde üreticilerle bir araya gelen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  yaptığı açıklamada, ziyaret ettiği köy ve beldelerde belirlediği sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Köylerde saptadığımız sorunları rapor olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılışdaroğlu’na da ilettik” dedi.

ELEKTRİK FATURALARI KABARDI 

Gübre, mazot, tohum ve diğer girdi maliyetlerinin yanısıratarımsal amaçlı kullanılan elektrik ücretlerine de neredeyse iki kat zam geldiğini söyleyen Gürer, bu durumun üreticiyi tarımsal faaliyetlerden soğuttuğunu anlattı.

 Yeraltından çıkarılan sulama suyu seviyesinin de kuraklığa bağlı olarak sürekli düştüğünü aktaran CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, son yıllardaki su seviyesi düşüşünün normalin üzerinde seyrettiğini ve bu vahim tablonun kaygı verici boyutlara ulaştığını gördüklerini belirtti. 

ELEKTRİK FATURALARI CAN YAKIYOR 

Kuraklık nedeniyle yer altı su seviyesini düşmesi sonucu üreticilerin ek borularla yeraltı suyuna ulaşmaya çalıştığını kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tarımsal amaçlı kullanılan suyun elektrik faturaları can yakmaya devam ediyor. Fide üreticisi de patates üreticisi de soğan üreticisi de aynı sorunu yaşıyor. Yeraltı suyunun çıkarıldığı yerlerde elektrik faturaları, ürün maliyetinin en önemli kalemlerinden biri haline geldi” ifadelerini kullandı. 

TARIMSAL AMAÇLI ELEKTRİKTE KDV VE TRT KATKI PAYI KALDIRILMALI 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımsal amaçlı kullanılan elektrik faturalarında TRT katkı payı ve KDV’nin kaldırılması ve sulama suyunun yeraltında çıkarılmasında kullanılan elektik maliyetlerinin aşağı çekilememesi durumunda, tarımsal üretimde ciddi bir düşüş olacağını kaydetti. Üretici  Ramazan Dişkaya yeraltı suyunda kuraklık etkisi ile 2,5 metre yakın suda seviye düşmesi var.Sulama suyu elektrik tutarı kadar suda çekilmesi ciddi önlemleri gerekli kılıyor” diye konuştu.

 TBMM’DE SORUNLARI ANLATTI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, besici ve çiftçinin adeta belini büken girdi maliyetlerindeki önlenemeyen artışa da  dikkat çekti. 

Gürer “Bugün itibariyle bankaların takibinde  kredi borcu ödeme güçlüğünde 174 bin çiftçinin olduğunu ve bu rakamın her geçen gün arttığını belirtti. 2002 yılından bu yana artış gösteren girdi maliyetlerine rakamlarla örnekler verdi.

Ömer Fethi Gürer”gübreye tarihte görülmemiş fiyat artışı sürmektedir. Mazot, elektrik, yem, tohum, ilaç fiyatları çiftçiyi, besiciyi işi bırakma noktasına taşımıştır. 2002 yılında tohum fiyatı 319 lira olan DAP gübre 7 bin lirayı aşmış, ÜRE gübre 7 bin liraya dayanmıştır. 2002 yılında, 1 lira 10 kuruş olan mazot litresi 7 lira 58 kuruşa gelmiştir; çiftçi, üretici zor durumdadır.”diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli