CHP
SİYASET 22.08.2020 10:44:00 450 0

CHP'li Gürer, "Asgari ücretli mühendisler Çalışma Bakanlığı’nın gündeminde değil!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Üniversite mezunu kamu çalışanlarına haksızlık ediliyor”  dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma Bakanlığı’na, kamuda düşük ücretle çalıştırılan mühendis, mimar ve şehir plancılarının taleplerini içeren soru önergesi yöneltti. 

Önergeyi yanıtlayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin nasıl belirlendiğini anlattı ancak düşük ücretle çalışan üniversite mezunlarının taleplerine yönelik bir açıklamada bulunmadı.

MÜHENDİS VE MİMARLARIN ÖZLÜK HAKLARI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, “SGK Ücretli Çalışan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarınn Asgari Ücretlerine İlişkin Protokol Yürürlüğe konması düşünülmekte midir?

Kamuda Çalışan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Ücretleri ve Özlük Hakları İyileştirilmesi için çalışma var mıdır?

OHAL KHK’ları ile İhraç Edilen ve herhangi bir dava açılmamış olan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Bütün Hakları ile İşlerine İadesi sağlanacak mıdır? Kaç kişi bu yolla işinden olmuştur?” şeklinde sorular yöneltti. 

BAKAN SELÇUK, ÖZLÜK HAKLARINA DEĞİNMEDİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Selçuk, asgari ücret tespit komisyonunun KHK ile düzenlenen yeni yapısı, asgari ücretin nasıl belirlendiği ve özel sektörde asgari ücretin üzerinde maaş verilecekler için hazırlanan yürürlükteki yönetmeliklerden bahsetti.

Asgari ücretin günümüzde günlük 98.10 TL olarak belirlendiğini anımsatan Bakan Selçuk, “Kamuda istihdam edilen mühendis, mimar ve şehir plancılarının mali haklarına yönelik hususlar mevzuat hükümlerince düzenlenmiştir” dedi.

Bakan Selçuk, “Olağanüstü hal kapsamında doğrudan kanun hükmünde kararnameler ile tesis edilen işlemlere ilişkin başvuruları değerlendirip karara bağlamak üzere, 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (7075 sayılı Kanun) ile kurulan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun faaliyetlerine ilişkin bilgi ve veriler https://ohalkomisyonu.tccb.gov.tr adresinde bulunan “Olağanüstü Hal İşlemleri Komisyonu faaliyet Raporu’nda yayımlanmaktadır” açıklamasında bulundu. 

GÜRER: “İKTİDARIN GÜNDEMİNDE İYİLEŞTİRME YOK”

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bakan Selçuk’un verdiği bilgilere göre, düşük maaşla çalıştırılan kamudaki üniversite mezunu personelin taleplerinin iktidarın gündemine olmadığının anlaşıldığına dikkat çekti.

Kamuda görev yapan çok sayıda mühendis, mimar ve şehir plancısının asgari ücret veya biraz üstünde bir maaşla çalışmakta olduğuna işaret eden Ömer Fethi Gürer, “SGK’da ücretli olarak çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının  özlük hakları ile ilgili yıllardır talepleri de var. Bu taleplerde dikkate alınmadı.” dedi. 

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLER STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYOR  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ”Kamuda 4857 sayılı yasaya tabii olarak daimi işçi statüsünde çalışan Üniversite Mezunlarının da atama, tayin, görevde yükselme gibi özlük  hakları yok. 2015 yılında Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin (TİS) 36-1 maddesinde kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin uygun memur kadrolarına geçirilmesi maddesi yer almıştı. Üniversiteli İşçilerin  bugüne kadar bu talepleri de karşılanmadı. Bir an önce kamuda işçi statüsünde çalışan üniversite mezunlarına özlük hakları verilmelidir” diye sözlerini tamamladı.

Gürer: “Üretim artışı su sorununun çözümüne bağlıdır” 

Öt e yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “167 sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin” Kanun Teklifi  Meclis Başkanlığına verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Kanun Teklifi şu maddeleri içeriyor: 

 MADDE 1- 16/12/1960 tarihli ve 167 sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanuna da geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 4- Bu maddeyi ihdas eden Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce zirai amaçlı yeraltı suyu kuyusu açmış olup kullanma belgesi almamış olan çiftçilere, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde başvurmaları halinde kullanma belgesi verilir.”

MADDE 2- 167 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 5- Bu maddenin yayımı tarihini izleyen 20 yıl boyunca zirai amaçlı olmak kaydıyla Konya Kapalı Havzasında açılacak su kuyuları için bu Kanunda düzenlenen şartlar aranmaz.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu