CHP
YEREL 2.08.2023 17:24:00 806 0

CHP'li Geçer, “Adana’da konutlarımız ciddi hasarlı”

CHP’li Meclis Üyesi Güngör Geçer mecliste uyardı; “Merkezi yönetim ve yerel yöneticilerimiz ciddi bir çalışma yapmalı”dedi..

Seyhan Belediye Meclisi Başkan Akif Kemal Akay, katipler Gülcan Bingöl ve Hatice Yılmaz tarafından açıldı. Başkan bütün konuşmacılara söz verdi. CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Güngör Geçer geçtiğimiz günlerde Adana’da meydana gelen depremle ilgili ciddi uyarılarda bulundu ve Merkezi Hükümetle ve Yerel yöneticilerin ciddi olarak çalışması gerektiğini kaydetti. ‘Adana’da ciddi oranda ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı binalarımız mevcut” dedi. Geçer; Diplomasi tarihimizin en önemli zaferi olan Lozan Barış Antlaşmasının 100. Yılını kutladı. Güngör doğa ile ilgili; “Temiz Çevre Kampanyaları, doğa ve masum canlar korunmalı” dedi.

Söz alan CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Güngör Geçer, önemli açıklamalarda bulundu. “Diplomasi tarihimizin en önemli zaferi olan Lozan Barış Antlaşmasının 100. Yılını kutlayarak başlamak isterim. Birinci yüzyılımızda olduğu gibi ikinci yüzyılımıza ışık tutacak. Başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş savaşı kahramanlarımızı ve Lozan kahramanı İsmet İnönü’yü saygıyla anıyorum.

Geçen ayki meclis toplantımızda temizlik müdürlüğünün çalışmaları görseller ile buradan eleştirmişti. Meclis toplantısı sonunda sayın temizlik müdürümüzü arayıp arkadaşların eleştirilerinde haklılık paylarının olduğu çevre temizliği konusunda bir çalışma yapıp bizim meclis olarak nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda bizleri bilgilendirmesini söyledim.Sıcaklar tüm ülkeyi etkilediği gibi en çokta Adana’mızı etkiledi.  Çevre temizliği konusunda hava koşullarını beklemeden harekete geçmemiz gerekiyor. Bu konudaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim.

Her bir canlı yaşamını sürdürmek için doğal çevreye ihtiyaç duyar. Ancak tüm canlılar arasında ne yazık ki sadece bizler parçası olduğumuz doğayı her geçen gün biraz daha kirletiyoruz. Tüm canlıların ortak yaşam alanı olan çevrenin temiz olması yaşanabilir olması için temiz tutulmalıdır. Nüfus arttıkça çevre kirliliği artıyor. İnsan eliyle yaratılan kirliliğin çevreye verdiği zararların boyutu artıyor ve önüne geçilemez bir hal alıyor.

Yaşam ve çevre birbirine bağlı iki önemli unsurdur. Şehrimiz her geçen gün daha da kirleniyor. Şehirlerimizde mülteci sayısının artmasıyla nüfus artışının sonucu olarak temizlik sorunu artmıştır. Yaşanabilir çağdaş ve modern bir çevre için sadece Belediyelerin çalışmalarının yetersiz kaldığını gözlemliyoruz.

En büyük temizlik kirletmemektir. Kirlettiğimiz şeyi tekrar temizlemek zordur. Bakın şimdi çırpınıyoruz hep beraber ilimizi çöpten temizleyelim ve temiz tutalım. Kirletmeseydik böyle sorun olmayacaktı.

Ama ne yazık ki çevremizi kirletmeye devam ediyoruz. Özellikle Belediyelerin Temizlik ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri koordineli çalışmalı. Kent merkezinde gelişi güzel sokak köşelerine özellikle de boş arsa yol kenarlarına zamansız çöp bırakan vatandaşlara cezai işlemler arttırılmalıdır.

Bunun zamanı geldi de geçti bile ..

Adanalı Hemşerilerimizin tamamı sürece dahil edilip temizlik kampanyası başlatmalıyız.

İzmarit, sigara paketi, kağıt ve kuruyemiş kabuğunun yere atılmaması gerektiği konusunda vatandaşlar ikaz levhaları, broşürler ve belediye ekipleri tarafından defalarca uyarılmalı. Buna rağmen sorumsuz ve vurdumduymaz vatandaşlar olursa cezai işlemler yapılmalıdır.

Konuya ne denli ciddi baktığımız ile ilgili zamansız çöple alakalı uyarı metni bulunan el broşürleri ilimizdeki ev ve iş yerlerine ulaştırılmalı, vatandaş bu konuda bilgilendirilmeli. Ayrıca bu broşürler belediyelerin hizmet binalarına da konmalıdır. Bu konuda apartman yöneticileri ve muhtarlarla toplantılar düzenlenmelidir. Kurallara uymayan apartmanlara cezai işlem yapılmalıdır.

Böylelikle apartman sakinlerine sorumluluk yüklenmiş olur.

Temizlik bilinci küçük yaşta başlar. Okullarda öğrenciler temizlik konusunda sürekli bilinçlendirilmelidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanmalı. Temizlik kampanyaları düzenlenmeli, Belediyelerimiz bu kampanyalara destek vermelidir.

Özellikle yaz aylarında caddeler zaman zaman köpüklü suyla yıkanmalıdır.

Araç sahipleri başta sigara küllüğü olmak üzere çeşitli atıkları ve çöpleri sokak ve caddelere boşaltıyor, atıyor ve hatta fırlatıyor. Bunlar otokontrol sistemi ile denetlenebilir.

Herkes kendi evinin önünü temizlerse Adana tertemiz olur.

Belediyelerimizde temizlik gönüllüleri birimi kurarak belirli günlerde okullarda veya mahallelerde  ‘’ Temiz Çevre Kampanyaları ‘’ düzenlenebilir.

Kıymetli Adanalı hemşerilerim her şeyiyöneticilerden, idarecilerden, Devletten beklememeliyiz. Biz vatandaşlar da kendimizde bir sorumluluk hissetmeliyiz. Önce kendimizi eğitmeli ve aldığımız bu eğitimi sosyal hayata geçirmeliyiz. Önce ailemizden başlamak üzere herkese örnek olmalıyız.

Haydi Adanalı hemşerilerim Temiz ve yaşanabilir bir çevre için El Ele 

Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, gönüllü çevre kuruluşları, üniversitelerimiz ve vatandaşlarımız çevre temizliği konusunda farkındalık yapmak için hepimize görev düşüyor. Güzel bir söz var . ‘’ Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak. ‘’ çok anlamlı bir söz, bu sözü hayatın her alanında kullanmalıyız. Bizler parkları, sokakları, caddeleri, yaşam alanlarını nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakmalıyız. Temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir. Ve hepimizin ortak çabasıyla gerçekleştirilebilir. Hep birlikte kentimizin doğal güzelliklerini ve temiz çevresini gelecek nesillere aktarmanın mutluluğunu birlikte yaşayalım. “ diye konuştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı