CHP
SİYASET 13.12.2022 12:48:00 754 0

CHP'li Faik Öztrak, Erdoğan'ın oy istemesini "Timsah gözyaşlarına" benzetti

"Erdoğan,“Allah rızası için son bir kere oy verin” diye ağlayıp duruyor. Milletin bu timsah gözyaşlarına karnı tok. milletimiz size notunu çoktan vermiş, tasdiknamenizi hazırlamış.sizi evinize göndermek için sandığı bekliyor."

CHP Sözcüsü Öztrak, "Ülkeyi yöneten siyasi kadro, sadece devlet yönetimini çürütmedi. Bu millete taahhütlerini de yerine getirmedi. Millete vadettiklerinin yarısını bile veremedi. Doğru yönetilse, rahat rahat 2 trilyon dolarlık milli gelire ulaşacak bu olağanüstü ekonomiyi, bu güzel ülkeyi, bu aziz milleti çok kötü yöneterek 800 milyar dolarlık gelire mahkûm etti" dedi.
Öztrak, "Milli gelirimizi 11 yıl önceki seviyenin bile altına düşürdü. Şimdi Saray’ın kibirlisi bir taraftan on parmağında on kara bize sürmeye çalışıyor. Diğer yandan da milletten af diliyor, “Allah rızası için son bir kere oy verin” diye ağlayıp duruyor" diyerek, " Milletin bu timsah gözyaşlarına karnı tok. Biz kendisine söyleyelim, milletimiz size notunu çoktan vermiş, tasdiknamenizi hazırlamış. Ne kadar ağlarsanız ağlayın, ne kadar sızlarsanız sızlayın, sizi evinize göndermek için sandığı bekliyor"ifadesini kullandı.

Öztrak, şunları söyledi:
"CHP ve ortaklarının iktidarında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu çürümüşlük, kokuşmuşluk son bulacak. Bu ülkeye hak, hukuk, adalet gelecek. Bu hükümetin yerle yeksan ettiği kurumları yepyeni ve çok daha sağlıklı bir şekilde ayağa kaldıracağız. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, ülkemiz yeniden küllerinden doğacak. Bu ülkenin insanlarının çalınan hayallerini, umutlarını, gülümsemelerini geri vereceğiz. Biz geleceğiz, esnaf kazanacak, çiftçi kazanacak, emekçi kazanacak, emekli kazanacak. Çalışan hakkını alacak. Gençler geleceğe umutla bakacak. Türkiye egemen güçlerin ucuz iş gücü merkezi olmayacak! Onların mülteci kampı olmayacak! Türkiye kimsenin çöp depolama alanı olmayacak! Türkiye 21. Yüzyılın en büyük atılımını gerçekleştirecek ve dünyada bir yıldız gibi parlayacak.Biz hazırız, milletimiz hazır. Genel Başkanımızın ifadesiyle başlıyoruz"

"İŞSİZLİK KIYAMETTİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,şunları söyledi:
"İşsizlik bu dünyada yaşanan kıyamettir. Evlerde neşe, huzur bırakmaz. İşsizlik aynı zamanda, ekonomide beşeri kaynakların etkin kullanılmaması da demektir. Büyük bir israftır, büyük bir kayıptır. İşte bugün işsizlik verileri açıklandı. Ekim ayı itibariyle, ülkemizde gerçek işsiz sayısı 7 milyon 608 bin kişi olmuş. Bu, dünya üzerindeki 96 ülkenin nüfusundan fazla. Çalışmayanlar zaten yoksulluğun pençesinde bunu biliyoruz, ama artık ülkemizde çalışanlar da yoksul. Bugün dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin 786 lira. Yoksulluk sınırı 25 bin 365 lira. Artık ülkemizde 5 bin 500 liralık asgari ücret, ortalama ücret olmuş ve bu rakam açlık sınırının da yoksulluk sınırının da çok altında. Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına başladı. Ama komisyon üyelerinden ve hükümetten gelen her açıklama asgari ücretlilerin ümitlerini biraz daha kırıyor. Güya Bakanlık bir anket yaptırmış. Ankete cevap veren; işverenler, “Asgari ücret 7 bin 50 lira olsun” diyormuş. İşçiler ise, “7 bin 500-7 bin 600 lira civarında olsun” diyormuş. Kamuoyu ise, “7 bin 845 lira” bekliyormuş. Kamuoyunun beklediğinin bile altında asgari cürete razı olan bu işçileri, anketörler acaba nereden bulmuşlar? Tabi Bakanlığın anket yaptığı işçiler bunu derse, Sarayın Bakanları ve şürekası da neler demez. İşte Bakan Nebati… Bugün çıkan röportajında, asgari ücretliye, memura, emekliye yapılacak zam hakkında “Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir” demiş. Açıkça bu sözleriyle, memuru, emekçiyi, emekliyi ne haline getirdiklerini itiraf etmiş. AK Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı da Saray bütçesini savunurken çıkmış kürsüye, dana kuşbaşı üzerinden asgari ücretlinin alım gücünün nasıl arttığını anlatıyor. Biz boşuna, “Bunlar milleti unuttu, halini görmüyor, sesini duymuyor” demiyoruz. Beyefendi, sayenizde asgari ücretli, bayramlar hariç et göremez hale geldi. Bizim asgari ücret konusunda teklifimiz açıktır. Açlık ve yoksulluk sınırlarını dikkate alarak, hem geçmiş dönemdeki refah kayıplarının telafisi, hem de önümüzdeki yıl çalışanları enflasyona ezdirmemek için, asgari ücret 10 bin 128 lira olmalıdır. Çalışanlarının yarısından fazlasının asgari ücret veya civarında bir maaş aldığı ülkemizde, böyle bir ücret çalışanların rahatlamasını sağlayacaktır."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı