CHP
GÜNDEM 9.11.2020 16:15:00 857 0

CHP'Lİ ÇELEBİ, "ATATÜRK SEVGİSİ YÜREKLERDEN ASLA SİLİNMEZ"

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, bugün Türkiye'de çağdaş uygarlık adına görülen her şeyin Atatürk'ün eseri olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği ve inanıp, güvendiği halkıyla birlikte kazandığı bağımsızlık ve çağdaş uygarlık savaşlarıyla gerçek bir dünya lideri olduğunun altını çizdi. Çelebi, “Büyük Önder Atatürk’ün fikirleri, devrimleri ve çağdaş uygarlık hedefiyle kurduğu Cumhuriyet’in ışığı bugün de emperyalizmin karanlığına karşı verilen tam bağımsız Türkiye mücadelemizde yolumuzu aydınlatıyor. Atatürk’ü ve yaptıklarını bir kez daha anlayıp, O’nun izinde çağdaş, özgür, bağımsız, refah bir uygarlık hedefine ulaşmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.  

ÇAĞININ ÇOK İLERİSİNDE BİR ÖNDER

Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 82.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Atatürk’ün geleceği görebilen, halkını çok seven, halkına inanıp güvenen, fikirleriyle çağının ilerisinde bir önder olduğunu dile getirdi.

EVRENSEL ETKİYE SAHİP GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİ

Çelebi, “Büyük Önder Atatürk, halkıyla birlikte Ulusal Kurtuluş Mücadelesini kazanarak emperyalizme diz çöktürmüş, çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda Cumhuriyetimizi kurmuştur. O’nun önderliğinde başlatılan uygarlık savaşında çok kısa bir zaman diliminde, birçok alanda o dönemin en çağdaş uygarlıklarını daha ilerisinde toplumsal, siyasal atılımlar gerçekleştirilmiştir. Atatürk, ulusumuza yaptığı önderlik ve kazandırdıklarıyla birçok mazlum halka bağımsızlık ve özgürlük için ilham vermiş, çağdaşlaşma bilinçlerine kaynak olmuştur. Atatürk bu özelliğiyle evrensel bir güce ve etkiye sahip gerçek bir dünya lideridir” dedi.

EKSİKLİĞİ HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK HİSSEDİLİYOR

Atatürk’ün eksikliğinin her geçen gün daha çok hissedildiğini dile getiren Çelebi, Kurtuluş Mücadelesi’nde hezimete uğrayan emperyalist güçler ile yerli işbirlikçilerinin Cumhuriyeti ortadan kaldırmak için Atatürk’e, ailesine, mücadele arkadaşlarına ve Cumhuriyet kazanımlarına yönelik saldırılarını artırdığına işaret etti.

O’NA OLAN SEVGİMİZ VE BAĞLILIĞIMIZ BİTMEZ

Çelebi, “Bu saldırılar Atatürk’e ve Cumhuriyetimize olan sevgimizi ve bağlılığımızı daha da artırıyor. Hiçbir güç 82 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız Önderimiz Atatürk’ü yüreklerimizden silemeyeceği gibi, O’na olan sevgi ve saygımızı, bağlılığımızı da asla ortadan kaldıramayacak. O’nun fikirleri ve devrimleri ışığında uygarlık savaşını da mutlaka kazanacağız. O’nun kurup emanet ettiği laik, demokratik Cumhuriyeti 100.yılında gerçek demokrasiyle taçlandırıp, sonsuza dek yaşatacağız. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82.yılında sevgiyle, saygıyla, özlemle ve rahmetle anıyoruz.”

(VŞ)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı