CHP’DEN
SİYASET 29.08.2021 08:11:00 430 0

CHP’DEN "BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, sosyal güvenlik sisteminin çalışmadığına dikkat çektiği konuşmasında iktidarın yarattığı siyasi kutuplaşma nedeniyle ülkenin gerçek sorunlarının tartışılamadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen "Bilişim Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” Eskişehir'de gerçekleşti.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Prof.Dr.Yüksel Taşkın ve Onursal Adıgüzel'in de katıldığı çalıştaya sektör temsilcileri, akademisyenler, meslek örgütleri temsilcileri, STK temsilcileri ve bürokratlar katıldı. Çalıştayın koordinatörlüğünü ise Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Atasoy üstlendi.
Toplantının ev sahipliğini de üstlenen CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel yaptığı açılış konuşmasında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yapılan çalıştaylar serisinin 'Bilişim' başlığının Eskişehir'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eskişehir'in teknoloji ve bilişim sektörlerinde çok mesafe kaydettiğini belirten Taşel, çalıştayın bu nedenlerle en doğru adreste yapıldığını sözlerine ekledi. 

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın da  sosyal güvenlik sisteminin çalışmadığına dikkat çektiği konuşmasında iktidarın yarattığı siyasi kutuplaşma nedeniyle ülkenin gerçek sorunlarının tartışılamadığını söyledi. Ülkenin en yakıcı gündemi olan işsizlik sorununun nasıl çözülmesi gerektiğine odaklanmanın siyasetçilerin görevi olduğunu vurgulayan Taşkın, bu nedenle on bir sektör/alanda istihdam çalıştayları düzenlediklerini söyledi. Çalıştaylarda doğrudan konunun muhatapları olan sektör bileşenlerini dinlediklerini ve onlardan aldıkları önerileri raporlaştırdıklarını anımsatan Taşkın, böylece istihdam odaklı üretim konusunda geliştirecekleri somut önerilerini kamuoyuyla paylaşacak duruma geleceklerini vurguladı.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de bilişimin popüler bir alan olmasına rağmen sektörel olarak gelişememesine dikkat çekti. Konunun bir eko sistem sorunu olduğuna değinen Adıgüzel adalet, demokrasi, özgürlük gibi değerlerin gelişmemesinin birçok alanda olduğu gibi bilişim sektörlerinde de gelişmenin önündeki en büyük engel olduğuna vurgu yaptı. 
Katılımcıların bilişim sektöründe istihdam olanaklarının hangi temel politikalarla geliştirilebileceği konusundaki görüş ve önerilerini paylaştıkları çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Ali Rıza Atasoy, paylaşılan görüş ve önerilerin bir rapor haline getirilerek en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli