CHP Spor Kurulu “AB Hibeleri Eğitim Semineri” Düzenledi
SİYASET 20.10.2022 09:10:00 404 0

CHP Spor Kurulu “AB Hibeleri Eğitim Semineri” Düzenledi

CHP'li Nuhut, “Türkiye genelinde yaklaşık 254 belediyemiz var ama hakikaten amatör alanlarda spora hizmet eden belediyeler Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleridir. Biz bugüne kadar CHP olarak bu hibe projelerinden faydalanamadık"

Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu, 15-16 Ekim tarihlerinde CHP Genel Merkezi’nde “Avrupa Birliği Hibe Projeleri Eğitim Semineri” düzenledi.

Belediyelerin spor temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen eğitim seminerinde Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Gıyaseddin Demirhan ve Arş. Gör. Özgür Yaşar Akyar Avrupa Birliği Hibe projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Açış konuşmasında açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, “Türkiye genelinde yaklaşık 254 belediyemiz var ama hakikaten amatör alanlarda spora hizmet eden belediyeler Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleridir. Biz bugüne kadar CHP olarak bu hibe projelerinden faydalanamadık. Bu ayrı bir uzmanlık isteyen bir mesele, yeterli çabayı harcarsak bu desteklerden faydalanabiliriz. Sizler belediyelerin spor temsilcilerisiniz. Mutlaka konuyla ilgil alacağınız bilgiler olacaktır. İki gün boyunca sürecek çalışmalardan olumlu sonuçlar alacağımızı tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin genç nüfusa sahip bir ülke olarak spora ayrı önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Nuhut, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hepiniz biliyorsunuz, ‘Sporcunun zeki, çevik, ahlaklısını severim’ der. Ahlaklı bir nesil yetiştirmek için de siyasilerin sporla ilgilenmesi gerekir. Bu nedenle bu kurulda yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Spor Kurulu’nun tarihine bakacak olursak, burası bir örgüt yapısı. Sportif sportif manada ileriye dönük kanunlarımızda neler yapabiliriz, gençliğin ve spor kulüplerinin hizmetine neler sunabiliriz ve sağlıklı bir gençlik nasıl yetiştirebiliriz sorularına projeler hazırlıyoruz” dedi.

TBMM Spor komisyonuna sunulan yeni kanun metninin eski kanundan daha kötü ve daha merkeziyetçi olduğunu belirten Kenan Nuhut, “Yakın geçmişimizde malum TBMM’de bir kanun metni sunuldu. Komisyonda olan tüm milletvekili arkadaşlarımızla da günlerce beraber çalışarak kanunun günümüz çağdaş spor anlayışına uygun hale getirilmesi için çaba sarfettik ancak parmak sayımız yeterli olmadığı için bu konuda başarılı olamadık. Umuyorum ki 8,9 ay içerisinde yapılacak seçimlerde ittifakımız iktidara gelecek ve kanun istediğimiz şekile dönüşecektir. Bu konuda kimsenin tereddütü olmasın. Kanun metinlerini biz hazırladık ancak, daha soracağımız çok soru var, o konuda da sizlerin fikirlerine müracaat edeceğiz. Yeni çıkan kanun 26 Nisan 2022’de 74/05 numarasıyla yayımlandı. Daha önceki kanun 3289 sayılı yasaydı. Bu yasa yeterli değildi, daha kötü, daha merkeziyetçi bir hale geldi. Türkiye’deki tüm spor federasyonlarını kendi mutfağına seçtirmek gerekiyor. Fakat olay biraz daha derinleştirildi, Spor Bakanı veya Cumhurbaşkanı kimi isterse onu atayabiliyor. Dolayısıyla sporda felaket yaşanmaya devam ediyor. Sporda aldığımız dereceler tesadüfen alınan dereceler, kalıcı neticeler alamıyoruz. Öyle ümit ediyorum ki ittifakımızın göreve gelmesiyle bu sıkıntıları hemen çözeceğiz, hazırlıkların tamamını yaptık” diye konuştu.

Ülkenin ekonomiden spora istenmeyen bir noktada olduğunu, yapılacak genel seçimle beraber bu tablonun değişeceğini söyleyen Nuhut, “Birlik ve beraberliğimizin devam edeceğini ümit ediyorum. Ülkemiz siyaseten istenmeyen bir noktada. Vatandaşlarımız ekonomik olarak mutlu değil, spordan mutlu değil, dış politikadan mutlu değil. Yalanlarla yönetilen bir ülkenin içindeyiz. Halk hazır, halk oylarıyla Millet İttifakı’nı destekleyecek. Bize sadece çalışmak kalıyor. Genel Başkanımız, MYK’mız, Parti Meclisimiz, Kadın Kollarımız, il ve ilçe örgütlerimiz gecelerini gündüzlerine katarak takdire şayan bir şekilde çalışıyorlar. Bu çalışma 8 ay daha sürecek ve hep birlikte hükümet olup devletimizi çağdaş şekilde yöneteceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği belediyelerin amatör spor alanında en iyi hizmet veren belediyeler olduğuna dikkat çeken Nuhut, “Yaklaşık 254 belediyemiz var Türkiye genelinde ama hakikaten amatör alanlarda spora hizmet eden belediyeler Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri. Yapılan en son spor federasyonları seçimlerini izlediniz. Bizim delege sayımız çok fazla değil. Bir de bakanlık yüzde 15’lik avantajını devreye sokuyor, buna rağmen 66 arkadaşımız şu anda spor federasyonlarında görev alıyorlar. İnanın yönetimde görev alan arkadaşlara dahi tahammülleri yok. CHP Genel Başkanı’nın fotoğrafını paylaşan bir genel kurul üyesini o görevden atmakla tehdit ediyorlar. Bu kadar partizanca bir yaklaşımı dünyanın hiçbir tarafında görmek mümkün değil. CHP Spor Kurulu, Ankara’da yapılan bir amatör spor kulubü federasyon seçimine iştirak etti. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Ankara gibi bir şehri temsilcisiz bıraktı. Genel kurul kararıyla maalesef Ankara amatör spor kulüpleri orada temsil edilemiyor. Siyasetin bu kadar yoğun yaşandığı bir ülke tahayyül edemiyorum. Hiç olmazsa sporu kendi başına bırakmakta fayda var. Bugün Gıyaseddin Demirhan hocam ve Özgür Yaşar Akyar hocam bize Avrupa Birliği Hibe Programları ile ilgili bilgi verecek. Çünkü biz bugüne kadar CHP olarak bu hibe projelerinden faydalanamadık. Bu ayrı bir uzmanlık isteyen bir mesele, yeterli çabayı harcarsak alabiliriz. Sizler belediyelerin spor temsilcilerisiniz. Mutlaka konuyla ilgil alacağınız bilgiler olacaktır. İki gün boyunca sürecek çalışmalardan olumlu sonuçlar alacağımızı tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Hibeleri Eğitim Semineri’nde konuşan Prof. Dr. Gıyaseddin Demirhan Türkiye’nin Avrupa Birliği Projelerinde ödediği paranın karşılığını alamayan bir ülke olduğuna dikkat çekti. Demirhan, “Avrupa Birliği Projelerinde önemli fonlar var ve ne yazık ki Türkiye ödediği paranın karşılığını alamayan ülkelerden bir tanesi. Çok zor bir arena çok çalışmak gerekiyor, daha çok çalışan alıyor. Adaletsizlik gibi durumların olduğunu sanmıyoruz. Şanslıyız ki dünyada bilim temelli kurulmuş tek devlet Türkiye. Bu Atatürk sayesinde olmuş. Böyle bir geleneğimiz var, böyle bir siyasi partimiz var. Bu bütün tabana nasıl yayılır spor alanında bunu düşünmemiz gerekiyor. Spor bilimleri fakültesinde öğretim görevlisiyim, Türkiye’de sporun gelişmesi ve Avrupa Birliği fonlarından nasıl yararlanırız sorularına Türkiye’de kimlerle bilgi paylaşılabilir konularında yediden yetmişe herkesle bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Çok mutluyuz ki CHP’den böyle bir istek geldi. Bu bir başlangıç. Bunun devam etmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu