CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: “MİLLETİ SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞININ TEFRİKALARIYLA BAŞBAŞA BIRAKTILAR”
SİYASET 1.06.2021 11:32:00 537 0

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: “MİLLETİ SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞININ TEFRİKALARIYLA BAŞBAŞA BIRAKTILAR”

Öztrak,"Dün bu suç örgütü elebaşı bir defa daha kendini ihbar etti. Suriye’ye giden silahların, Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilmediğini, El Nusra’ya gittiğini itiraf etti" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, "Devlet krizi, her gün derinleşiyor. Erdoğan Şahsım Hükümeti’ni açıkça destekleyen, Erdoğan’a karşı çıkanları alenen tehdit eden, hükümetin polis koruması bile verdiği, bir organize suç örgütü elebaşı, bir aydır tefrika halinde, bir takım kirli ilişkileri ifşa ediyor. Kendi ilişkilerini de itiraf ediyor" dedi.
Öztrak,  millete hesap vermekten kaçan, bağımsız medyayı yok eden Erdoğan Hükümetinin sonunda gerçeği arayan milleti, bir suç örgütü elebaşının tefrikalarıyla baş başa bırakma noktasına geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"Milletin haber alma özgürlüğüne darbe yapmak Erdoğan’a şimdi çok pahalıya mal oluyor. Dün bu suç örgütü elebaşı bir defa daha kendini ihbar etti. Suriye’ye giden silahların, Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilmediğini, El Nusra’ya gittiğini itiraf etti. Daha önce de bir MHP milletvekili, Tuğrul Türkeş, “Vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmiyordu” demişti.  
BERBEROĞLU DAVASINDA GİZLİLİK KARARINI KALDIRIN, MİLLET GERÇEKLERİ GÖRSÜN
Bizim Suriye’ye silah gönderme meselesini bir suç örgütü elebaşının ağzından dinleme ihtiyacımız yok. Bu hususlar, ülkemizde çok iyi bilinen hususlar ve bu husus Türkiye’de çok da mağdur yarattı. Bunlardan biri de, bizim değerli arkadaşımız Enis Berberoğlu’. Haksız, hukuksuz bir şekilde MİT TIR’ları davasıyla ilişkilendirilerek arkadaşımız hapse atıldı. Sayın Genel Başkanımız buna ve ülkedeki tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere karşı Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüdü. Ardından Enis Berberoğlu mahkemede aklandı. Yeniden milletvekili seçildi. Meclis’e girdi. Ama yönetim bu konunun ortaya çıkmasından o kadar rahatsızdı ki, Berberoğlu’nun milletvekilliğini düşürmek için, olmadık yargı kumpasları kurdurdu. Meclis Başkanı, milletvekilinin hukukuna sahip çıkamadı. Erdoğan’ın vesayeti altındaki mahkemeler Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına bile direndiler. Ama sonunda hak yerini buldu, arkadaşımız Meclis’e döndü. Biz buradan bir kere daha çağrıda bulunuyoruz: Milleti suç örgütü elebaşının açıklamalarına mahkum etmeyin. Enis Berberoğlu davasıyla ilgili dosyanın üzerindeki gizlilik kararını derhal kaldırın. Kaldırın da gerçeklerin ne olduğunu milletimiz bir görsün."
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztrak şunları kaydetti:
Soru- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker’in 10 bin dolar aylığa bağladığı bir milletvekilinin olduğunu iddia etmiş, bu milletvekilinin kim olduğunu savcılığa açıklayacağını söylemişti. Fakat bu konuda hala bir gelişme yok. Siz bu durumu ve bu sessizliği nasıl değerlendiriyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Daha öncede söyledim, önce çıkıyor diyor ki İçişleri Bakanı, “10 bin dolar aylığa bağlanan bir milletvekili var.” Kim tarafından? Suç örgütü elebaşı tarafından… Ama diyor “Ben bunu açıklamam, savcıya söylerim.” İçişleri Bakanı açıkça suç işliyor. Ceza kanunumuzun 279. maddesi açık. Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi ne demek? Bu nitelikli suç, bunun hapis cezası var. İçişleri Bakanı çıkmış diyor ki, “Savcı eğer beni çağırırsa bilgi vereceğim.” İçişleri Bakanı’na düşen savcıya çağırırsa bilgi vermek değil. Elinde böyle bir bilgi varsa derhal savcıya suç duyurusunda bulunmaktır. Ayda 10 bin dolar maaşa bağlanan milletvekili kimdir? Bunun mutlaka açıklığa kavuşması gerekir. 600 milletvekilini zan altında bırakan bu durum kabul edilemez. Burada Meclis Başkanına da görev düşmektedir. Burada Cumhurbaşkanına da görev düşmektedir. Çağırsınlar İçişleri Bakanlarını ve gereğini yapsınlar. 
 
Soru- Suç örgütü lideri Sedat Peker sosyal medyada yayınladığı videoda SADAT isimli kuruluşun Suriye’deki El Nusra üyelerine silah sevkiyatı yaptığını iddia etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı geçen Ocak ayında SADAT’ın faaliyetlerinin soruşturulması gerektiğine yönelik haberi nedeniyle Cumhuriyet gazetesi Yazarı Işık Kansu ve gazete yöneticileri hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasını da içeren gerekçelerle soruşturma başlatmıştı. Siz bu durumu ve gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Ülkeye yöneten hükümetin gerçeklerden kaçmak gibi bir huyu var. Biz gerçekleri söylüyoruz, kitapçıklarımız, afişlerimiz yasaklanıyor. Cumhuriyet gazetesi gerçekleri söylüyor savcılar hemen soruşturma başlatıyor. Ama gerçeklerin ortaya çıkmak gibi güzel bir huyu var. Artık herkes anlamalıdır ki bu ülkede gazetecilik yapmak suç değildir. Asıl suç gazetecinin işini yapmasının halkın haber alma hakkının engellenmesidir. Konuşmamda ifade ettim, milletimizin bir suç örgütü elebaşından bilgi almak zorunda kalmasın, onun yerine mahkemelerde bulunan Enis Berberoğlu dosyasının üzerindeki gizlilik kararını kaldırın oradan gerekli haberleri, gerekli bilgileri alsınlar.
 
Soru- Eski Başbakan Binali Yıldırım oğlunun Venezuela’ya yaptığı ziyaretin uyuşturucu trafiği iddialarıyla bağlantılı olmadığını, oğlunun ihtiyaç sahiplerine maske ve test kiti dağıtmak için Venezüella’ya gittiğini söylemişti. Bugün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberde gümrük kayıtlarına göre sözkonusu dönemde Türkiye’den Venezuela’ya maske ve test kiti gönderilmediği ortaya çıktı. Siz bu konuda ve bu haberle ilgili nasıl bir yorum yaparsınız?
Faik ÖZTRAK- Vallahi ne demişler? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Cumhuriyet gazetesi, gazetecilik görevini yapmış, iddiasını kalkmış belgeleriyle ispat etmiş. Ben buradan kendilerini kutluyorum. Fakat reşit olan, ticaret yapan evladı yerine neden Sayın Binali Yıldırım’ın konuştuğunu bir türlü anlayamıyorum. Ama mademki Binali Yıldırım konuştu şimdi gereğini yapma sırası kendisinde. Demokratik bir toplumda doğruları söylemeyen siyasetçilerin ne yapması gerektiği bellidir. Hiç endişe etmesin saray kendisine bir büyükelçilik makamı uygun görür muhakkak. Bu arada söyleyeyim, Venezuela Büyükelçiliği de kendisine pek de güzel yakışır."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu