CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: “DEVLETTE DEVAMLILIK ESAS DİYE SUÇA ORTAK OLMAYIZ”
SİYASET 29.06.2021 13:15:00 459 0

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: “DEVLETTE DEVAMLILIK ESAS DİYE SUÇA ORTAK OLMAYIZ”

Öztrak, “Erdoğan, ‘Uluslararası tahkimde, o parayı sizden söke söke alırlar’ dedi. Erdoğan da, bu sözleriyle Millet İttifakı’nın artık iktidara geleceğini kabullendi" ifadesini kullandı.

CHP Sözcüsü Öztrak, Millet İttifakı’nın iktidarında, "Talan İstanbul Projesi"ne tek kuruş çalışmayacağını belirterek, “Erdoğan, ‘Uluslararası tahkimde, o parayı sizden söke söke alırlar’ dedi. Erdoğan da, bu sözleriyle Millet İttifakı’nın artık iktidara geleceğini kabullendi. Ama bu arada da milletimizin karşısında, yandaşlarının yanında, Düyunu Umumiye memurluğuna soyunmayı da unutmadı” diye konuştu.
Erdoğan’ın, “Devlette devamlılık esastır” sözlerine de değinen Öztrak, “Güzel bir devir teslim töreniyle milletin emanetini kendisinden alırız. Ama devlette devamlılık adına, bizler sizin suçlarınızın ortağı olmayız. Milletimize ahdimizdir. Milletimizden aldıklarını, milletimize geri vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Öztrak, Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin ülkeyi Kataristan’a çevirdiğini belirterek, “Madem bu kadar Katar’ı seviyorsunuz; artık emekliliğiniz de yaklaşıyor, emekliliğinizi Katar’da geçirmeyi bir düşünmenizi tavsiye ederiz” dedi.
Kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz için ABD’de 225 yıl, Türkiye’de ise 7,5 yıla kadar hapis istendiğini anımsatan Öztrak, “Bir tarafta 225 yıl, diğer tarafta 7,5 yıl. Fark 30 kat. Amerika, 21 trilyon dolarlık bir ekonomi. Türkiye ise 717 milyar dolarlık bir ekonomi. Fark burada da 30 kat. ABD ekonomisi, Türkiye’nin 30 katıysa, bunun bir sebebi de, haksızlığa, hukuksuzluğa, Hazinenin soyulmasına verilen cezanın bizden 30 kat daha fazla olması, yani Amerika’nın bu işlerde bizden 30 kat daha fazla duyarlı olmasıdır” dedi.
Erdoğan’ın, Türk Telekom’un temettüsünü alıp Türk bankalarına borç takan Lübnanlı Hariri ailesinin bir ferdiyle verdiği samimi pozları değerlendiren Öztrak, “Önce Ocak ayında bir araya geldiler. Geçtiğimiz hafta sonu da aynı ikili Vahdettin Köşkü’nde de bir kez daha buluştu. Altı ayda iki kere buluşmuşlar. Bu ne sevgi, bu ne muhabbet… Bunu görenler, haklı olarak, “Türkiye’ye kazık atmanın hiçbir müeyyidesi yok” diye düşünür.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:  
Hafta sonu Marmaris’teki orman yangınında, genç bir ormancımızı, Görkem Hasdemir’i şehit verdik. Kendisine Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Merkez Yönetim Kurulu toplantımız devam ediyor.
VESAYET REJİMİ MÜSİLAJ GİBİ HER YERE BULAŞIYOR
Millettin halini görmeyen, sesini duymayan, milleti bir başına bırakıp, “Varsa yoksa yandaşım” diyen, Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin elinde ülkemiz, büyük bir buhran yaşıyor. Tek adam vesayet rejimi, müsilaj misali her yere bulaşıyor, milletimizin nefesini kesiyor. Metal yorgunu yönetim, her geçen gün devlet krizini derinleştiriyor. Ekonomik krizde milletimizi yapayalnız bırakıyor.
KURALSIZLIK “YENİ KURAL” OLDU
Adalet, mülkün temelidir. Binlerce yıllık devlet geleneğimiz, bize bunu öğretmiştir. Mevlana hazretleri; “Adalet her şeyi yerli yerine koymak, her hakkı sahibine vermektir.” “Ağaca su verirsen adalet, “Dikene su verirsen adaletsizlik olur” diyor. Bu sözlerin doğruluğunu, tek kişilik vesayet rejiminin düğmesine basıldığı, 2014’ten sonra yaşadıklarımız bir kere daha gösterdi. Yönetimin şahsileşmesi, kurumlarımızı çökertti. Erdoğan Şahsım Hükümetiyle, kuralsızlık, “yeni kural” haline geldi. Kimse önünü göremez oldu. Güven bitti.  
CHP EKONOMİ MASASI KONYA’DAYDI
CHP Ekonomi Masası geçtiğimiz hafta Konya’daydı. Konya’da da güven bitmiş. Yatırım iştahı kalmamış. Bir iş insanımız; “Vadeyle alım yapmıyorum, işimi krediyle çevirmiyorum. Yarın bir şey olur da batarsam, kimsenin günahına girmek istemem” diyor. Aslında bu durum ülkedeki halin vahametini ortaya koyuyor. Adaletin olduğu yerde, ekmek herkese yeter. Adaletin olmadığı yerde, tarlaya karga, ambara fare, fırına hırsız, memlekete haramiler dadanır.  
SBK’YA ABD’DE 225 YIL, TÜRKİYE’DE 7,5 YIL İSTENİYOR
Beytülmal, devleti yönetenlerin namusudur. Adaletle, kuralla yönetilen ülkelerde yöneticiler, Hazine’deki her bir kuruşun hesabını, millete vereceklerini bilirler. Haramilerin Hazine’ye uzanan ellerini de keserler. Ülkeler böyle gelişir. Amerika Birleşik Devletleri, usulsüz yollarla kazanılan, vergisi ödenmeyen, Hazinesinden kaçırılan, 470 milyon dolar kara paranın peşine düşüyor. Bu paranın 133 milyon doları da Türkiye’de aklanmış. Amerika, bu 133 milyon doların peşini bırakmıyor. Şebekenin Türkiye’deki ayağı Sezgin Baran Korkmaz’ı, Avusturya’da gözaltına aldırıyor. Tam 225 yıl hapis cezasıyla yargılamaya hazırlanıyor. Ama Sezgin Baran Korkmaz’a, kara para aklama suçundan, Türkiye’de de dava açılmış. Burada kaç yıl hapis cezasıyla yargılanıyor? Sadece 7,5 yılla. O da 7,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. Bir tarafta 225 yıl, diğer tarafta 7,5 yıl. Fark 30 kat.  
ABD 133 MİLYON DOLARIN PEŞİNDE, BİZDE 128 MİLYAR DOLAR KONUSUNDA TIK YOK
Amerika, 21 trilyon dolarlık bir ekonomi. Türkiye ise 717 milyar dolarlık bir ekonomi. Fark burada da 30 kat. Aslında bu bir tesadüf değil. Bu bir tevafuk da değil… Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi, Türkiye’nin 30 katıysa, bunun bir sebebi de, haksızlığa, hukuksuzluğa, hazinenin soyulmasına verilen cezanın bizden 30 kat daha fazla olması, yani Amerika’nın bu işlerde bizden 30 kat daha fazla duyarlı olmasıdır. 21 trilyon dolarlık Amerikan ekonomisi, buharlaşan 133 milyon doların peşini bırakmıyor. Hesabını dünyanın her yerinde soruyor. 717 milyar dolarlık Türkiye ekonomisinde, Merkez Bankası kasasından buharlaşan 128 milyar doların hesabını kimse veremiyor. Muhalefetin Meclis’te hesap sormasına da imkân verilmiyor. Millet adına “128 Milyar Dolar Nerede?” diye afişler asıyoruz. Mahkemeleri eliyle yasaklamaya kalkıyorlar.  
O MAKAM RİCA MAKAMI DEĞİL, İCRA MAKAMI
Ama ne diyor atalarımız; “Hesapsız kasap, ya bıçak kırar ya masat.” Buharlaştırdıkları 128 milyar doların hesabını veremeyenler, bugün çıkmış, ödünç döviz bulabilmek için SWAP anlaşmalarının peşinde koşuyorlar. Neden? Yine işin kolayına kaçıyorlar, göz boyamaya çalışıyorlar, kuruttukları rezervleri makyajla gizleyebileceklerini sanıyorlar. Malezya’nın, Azerbaycan’ın, Güney Kore’nin, Rusya’nın, himmetine muhtaç olmuşlar. Ya Allah aşkına, bir kendinize gelin. Siz icra makamısınız, başka ülkelerden rica makamı değilsiniz… Merkez Bankası kasasını dolduracak, dört başı mamur bir program yapacak takatleri yok. O zaman işte görüntüyü kurtarmak için kapı kapı dolaşıp, ricacı oluyorlar.  
TELEKOM’U PEŞKEŞ ÇEKTİKLERİ HARİRİ’LERLE BU NE MUHABBET
Bir başka verilmesi gereken hesap, basının amiral gemisi, Sarayın havuzuna demir atsın diye, Ziraat Bankası’ndan verilen 750 milyon doların encamı. Soruyoruz; “Bu kredinin anapara ve faiz borcu ödeniyor mu? Ne kadarı ödendi?” “Ticari sırdır” diyerek, millete hesap vermekten kaçıyorlar. Yine, bu ülkenin en kritik tesislerinden Türk Telekom, Lübnanlı Hariri ailesine gitti. Bu ülkenin tarlasının taşıyla, bu ülkenin tarlasının kuşunu vurdular. Tam bir peşkeş. Haririler, Türk Telekom’dan, 7 milyar dolarlık temettü gelirini aldı gitti. Ama Türk bankalarına 4,5 milyar dolar borcunu ödemedi. Sarayın bu şirkete Telekom’a atadığı Yönetim Kurulu üyeleri de, beytülmale sahip çıkamadı. Şimdi aynı Saray, Telekom’un temettüsünü alıp, Türk bankalarına borç takan, bu yükü hazinemizin, yani milletimizin sırtına bırakan bu ailenin ferdiyle yemek üstüne yemek yiyor, boy boy pozlar veriyor. Bu fotoğraf Ocak ayında çekildi. Geçtiğimiz hafta sonu aynı ikili Vahdettin Köşkü’nde de bir kez daha buluştu. Altı ayda iki kere buluşmuşlar. Bu ne sevgi, bu ne muhabbet… Bunu görenler, haklı olarak, “Türkiye’ye kazık atmanın hiçbir müeyyidesi yok” diye düşünür. 
PROJE TÜRKİYE’NİN AMA MAHKEMENİN ADRESİ LONDRA
Amerika’dan F-35 savaş uçağı almak için, 1,5 milyar dolar verdik. Şimdi Amerika ne F-35 uçaklarını veriyor, ne de 1,5 milyar doları iade ediyor. Peki, Saraydaki kibir abidesinin gıkı çıkıyor mu? Hayır! Amerika Birleşik Devletleri, kendi Hazinesinden çıkan, 133 milyon doların peşini bırakmıyor. Kendinden çalınan parayı, söke söke tahsil etmeye uğraşıyor. Ama Erdoğan Şahsım Hükümeti, bizim Hazinemizden çıkan 1,5 milyar doları Amerika’dan söke söke alamıyor. Milletin hakkını söke söke alması gereken Erdoğan Şahsım Hükümeti üstüne üstlük bir de kıbleyi şaşırıyor, haramilerle bir olup, milletin hakkının söke söke gasp edilmesinin, yolunu açmaya kalkıyor. “Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” dedikleri projeler için, sadece bu yılın ilk 5 ayında, milletin cebinden 11,5 milyar lira çıktı. Şimdi öyle gözüküyor ki bu devran sürüp gitsin diye, sözleşmelere tahkim maddeleri koymuşlar. Yetmemiş yandaşların işini sağlam kazığa bağlamak için, yetkiyi de Londra’daki mahkemelere vermişler. Şimdi bu projelerin sahibi kim? Türkiye Cumhuriyeti. Bu projeleri yapan kim? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları… Ama bir sorun çıkarsa, sorunu Londra’da majestelerinin mahkemeleri çözecek. İşte bunların yerlilik ve millilik anlayışı!  
DÜYUNU UMUMİYE MEMURLUĞUNA SOYUNDU
Şimdi Talan İstanbul Projesinde de, aynı düzeni devam ettireceklerini açıklamışlar. Biz Millet İttifakı’nın iktidarında, “Talan İstanbul Projesine tek kuruş çalışmayacak” “Milletten alınan ne varsa, söke söke geri alıp, millete geri vereceğiz” dedik. Erdoğan hemen arkasından çıktı, bizi devleti bilmemekle suçladı. “Uluslararası tahkimde, o parayı sizden söke söke alırlar” dedi. Bir kere her şeyden önce parayı sizden söke söke alırlar diyerek Erdoğan da, partisinin Grup Başkanvekilinin yaptığı gibi, Millet İttifakı’nın artık iktidara geleceğini kabullendi. Ama bu arada da milletimizin karşısında, yandaşlarının yanında, Düyunu Umumiye memurluğuna soyunmayı da unutmadı.  
YEDİ GÖBEK SÜLALERİNDEN SÖKE SÖKE ALIRIZ
Ben şimdi buradan söylüyorum, kendisi hiç merak etmesin. Biz, devlet nedir, tahkim nedir gayet iyi biliriz. Ucunu Londra’ya bağladığınız o mahkemelerde, davaların hepsini kazanırız. Geçmişte bunu yaptık, şimdi de yaparız. Ha, olur da kazanamazsak. Devleti milleti bu zarara sokanlara, bu projeler imzalanırken yönetimde olanlara döner rücu ederiz. Bu paraları yedi göbek sülalelerinden, söke söke alırız.  
SUÇA ORTAK OLMAYIZ
Şimdi Erdoğan, “Devlette devamlılık esastır” diyor, doğrudur. Güzel bir devir teslim töreniyle milletin emanetini kendisinden alırız. Ama devlette devamlılık adına, bizler sizin suçlarınızın ortağı olmayız. Milletimize ahdimizdir. Milletimizden aldıklarını, milletimize geri vereceğiz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı