CHP salgını izleme komitesi kurdu
SİYASET 14.03.2020 09:00:00 2471 0

CHP salgını izleme komitesi kurdu

Komite, ilk toplantısını 11 Mart Çarşamba günü Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirdi. Komite’nin Sekreteryası’nı Aykut Erdoğdu, Selin Sayek Böke ve Tekin Bingöl yürütecek.

Cumhuriyet Halk Partisi, 13 Mart sabahı itibariyle Türkiye’de 2, dünya genelinde 128 bin vakanın görüldüğü ve dünya genelinde 4 bin 721 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel salgın ilan ettiği Koronavirüs konusunda bir İzleme Komitesi kurdu.İlk toplantısını gerçekleştiren komite, ikinci toplantısını 17 Mart Salı günü gerçekleştirecek.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de de görülmesinin ardından CHP, Koronavirüs Salgınını İzleme Komitesi’ni kurdu. 16 doktor, 5 eczacı, 1 dişhekimi milletvekili ile birlikte, Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi’nde görev yapan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi milletvekillerinden oluşan Komite, ilk toplantısını 11 Mart Çarşamba günü Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirdi. Komite’nin Sekreteryası’nı Aykut Erdoğdu, Selin Sayek Böke ve Tekin Bingöl yürütecek. Komite Başkanlığı’nca yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
CİDDİYE ALINMASI İLE PANİK YARATILMASI ARASINDA İNCE BİR ÇİZGİ VAR
“Komite, koronavirüsü Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel bir salgın hastalık olarak tanımladığı bir süreçte, Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu otoritelerince alınan tedbirlerin ve yapılan müdahalelerin izlenmesi, konuya bilimsel yaklaşım başta olmak üzere kamuoyunun doğru, şeffaf ve hızlı bilgilendirilmesinin takip edilmesi amacıyla kurulmuştur. Ülkemizdeki siyasi kutuplaşma göz önüne alındığında doğru bilgilendirilme ve krizin doğru yönetimi noktasında ortaya çıkabilecek endişeler ile bazı tedbir ve yaklaşımların kategorik olarak reddedilmesi gibi yaklaşımların önüne geçilmesi gerektiği açıktır. Konunun ciddiye alınması ile panik yaratılması arasında ince bir çizgi bulunmaktadır. Bu konuda bilimsel tedbirler alınmalı, hızlı, şeffaf ve doğru bir iletişim kurulmalı, süreç siyasallaştırılmamalıdır. Komitenin ilk toplantısında, komitenin düzenli aralıklarla toplanması, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile iletişimi sürdürmesi, Bilim Kurulu’nun aldığı kararların hızlı ve doğru biçimde hayata geçirilmesini takip etmesi, dünyadaki iyi ve kötü örnekler ile salgının diğer ülkelerdeki seyrini takip etmesi kararlaştırılmıştır. Toplantıda salgının önlenmesi amacıyla vatandaşların ihtiyaç duyacağı malzemelerin üretimi ve tedariği ile krizden fırsatı dönüştürme arayışları konusunda kamu otoritelerinin aktif rol oynaması gerektiği vurgulanmıştır.
İKİNCİ TOPLANTI 17 MART SALI GÜNÜ
Partimizce yönetilen 11 büyükşehir belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerde hastalığın yayılmasının önlenmesi için gerekli hijyenik tedbirlerin alınması noktasında işbirliği yapılması kararı alınan toplantıda, partimizce yönetilen belediyelere gelen turist sayısının da yüksekliği göz önüne alındığı yerel yönetimlerin salgının yayılmasını önlemede üzerine düşecek görevleri yerine getirmesi kararı alınmıştır. Ayrıca Merkezi yönetim ve yerel yönetimler arasında sıkı bir koordinasyon sağlanmalı, yerel yönetimlerin illerinde salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla alacakları tedbirlerin finansmanı amacıyla merkezi yönetim bütçesinden hızla kaynak aktarılması önerilmiştir.
Komite, Sayın Genel Başkanımız ve Partimiz adına açıklama yapacak kişileri düzenli olarak bilgilendirme, kamuoyunda panik yaratacak söylemden uzak durma, Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkilileriyle iletişim kanallarını açık tutma kararı almıştır. Komitede üyelerin uzmanlık alanlarına göre görev dağılımı yapılmış olup, Komitenin ikinci toplantısı 17 Mart Salı günü gerçekleştirilecektir.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı