CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ BAŞARIR,
SİYASET 6.07.2023 00:20:00 425 0

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ BAŞARIR, "TUİK VERİLERİ SAHTEDİR"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "TÜİK verileri sahtedir, gerçekleri yansıtmamaktadır. Ekmeğe yapılan zam bile enflasyon oranının üzerindedir. Bu zam göreceksiniz ki daha yaz bitmeden eriyecek." dedi.

CHP'li Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'ın tutukluluk süresinin üzerinden 49 gün geçtiğini söyledi.

Atalay'ın Meclis'te her türlü hakka sahip olduğunu belirten Başarır, "Yargıtaya bir kez daha sesleniyorum; Anayasa Mahkemesinin kararları net. Anayasa'nın ilgili hükmü net. Milletvekili arkadaşımız bir an önce tahliye edilmeli." diye konuştu.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamaları nedeniyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna yapılan itirazın kaçma şüphesi nedeniyle reddedildiğini anımsatan Başarır, "Bu ülkede hiçbir gazeteci kaçmıyor. Hepsi görevini yapıyor. Görevlerinin başında olmak istiyor. Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasından dolayı utanç duyuyorum. Meclis gündemine de getirdim. Artık yargı işini yapsın. Bu ülkede artık gazeteciler tutuklanmasın." ifadesini kullandı.

Başarır, TÜİK tarafından açıklanan yıllık enflasyon rakamlarına da değinerek, "Buna kim inanıyor? Saray dışında hiç kimse inanmıyor." dedi.

İğneden ipliğe kadar her şeye zam geldiğini söyleyen Başarır, "TÜİK verileri sahtedir, gerçekleri yansıtmamaktadır. Ekmeğe yapılan zam bile enflasyon oranının üzerindedir. Bu zam göreceksiniz ki daha yaz bitmeden eriyecek. Çünkü paramız sürekli değer kaybediyor. Değer kaybında Arjantin parası ile yarışıyoruz. Bu utanç da saraya yeter." diye konuştu.

Türkiye'nin 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en acı dolu günleri yaşadığını belirten Başarır, aylar geçse de hala kayıplar olduğunu ileri sürdü.

Depremle ilgili yasal düzenlemelerin torba yasayla Meclis'e getirilmek istendiğini öne süren Başarır, bunun bu kadar basit bir konu olmadığını söyledi.

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu yasa teklifiyle MTV'nin iki katına çıkacağını dile getiren Başarır, bunun seçim sonrasında yapıldığını kaydetti.

Ali Mahir Başarır, 6 Şubat'tan hemen sonra yapılması gereken vergilendirmenin seçimden sonra getirilmesini eleştirdi.

Borçlanma yetkisinin 3 kat arttırılmasına dair düzenlemeye de teklifte yer verildiğini aktaran Başarır, bu değişikliğin de torba yasa ile getirilmesine tepki gösterdi.

Başarır, 21 yıl boyunca deprem vergisi toplandığını ancak paranın her yere harcandığını ileri sürerek, şimdi toplanacak paraların nerede, nasıl, ne şekilde kullanılacağını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başarır, bir soru üzerine, memura yapılan 8 bin liralık ek zammın emekliye neden yapılmadığını merak ettiklerini dile getirdi. Başarır, seyyanen yapılan bu zammın tüm emeklilere de yapılmasını istedi.

TÜİK'in yayımladığı verilerle vatandaşın cebine el attığını savunan Başarır, gerçek enflasyonun çok daha yüksek olduğunu ileri sürdü.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı