CHP ağaç katliamının peşini bırakmıyor
SİYASET 31.08.2016 11:44:57 334 0

CHP ağaç katliamının peşini bırakmıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, il yöneticileri ve Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Sarıçam´ın Kılıçlı köyünde poligon yapılmak için binlerce ağacın katledildiği alanda nöbet tutan köylülerle bir araya geldi. Köylüler ta

TÜMER, KATLİAMI DURDURDU

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne tahsis edilen 170 dönümlük ormanlık alanda poligon yapımı için yaklaşık 100 dönümlük alan üzerindeki kızılçam ağaçları katledildi. Ağaç katliamını haber alıp CHP Sarıçam İlçe örgütü ve Sarıçam Gençlik Kollarıyla birlikte duruma müdahale eden CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, katliamın sona ermesini sağladı.

CHP´LİLERDEN DUYARLI KÖYLÜLERE TAM DESTEK

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, il yönetim kurulu üyeleri, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ve partililerle birlikte bölgede nöbet tutan köylüleri ziyaret etti.

YAPILAN GERÇEK ANLAMDA BİR KATLİAM

Köylülerden ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkililerden konuyla ilgili bilgi alan Barut ve Türkmen, ağaçların da canlı varlıklar olduğuna dikkati çekip, yapılanın bir katliam olduğunu vurguladılar.

POLİGON KIRAÇ, TARIMA UYGUN OLMAYAN BİR ALANA YAPILABİLİR

Yapılmak istenen atış poligonunun bölge halkına hiçbir yararının olmadığını belirten İl Başkanı Barut, sözkonusu alana yakın bir yer olan Mustafalar Köyü´nde poligon olduğunu anımsattı. Poligonun kıraç, verimsiz, tarıma uygun olmayan alanlarda yapılabileceğini kaydeden Barut, ?Ormanına, ağacına, toprağına sahip çıkan köylülerimizin haklı mücadelesinin yanındayız? dedi.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

Ormanlık alan içerisine yapılmak istenen tesisin, diğer yapılaşmaların da önünü açabileceğine dikkati çeken Barut, ?Adana´nın akciğerleri konumundaki bu bölgenin korunmasından yanayız. Dün milletvekilimiz Zülfikar İnönü Tümer buradaydı, bugün Elif Doğan Türkmen´le biz geldik. Diğer milletvekillerimiz İbrahim Özdiş ve Aydın Uslupehlivan, Seyhan, Çukurova ve Karataş belediyelerimiz ve CHP örgütlerinin de yanınızda olduğunu bilmenizi isterim. CHP olarak diğer siyasi partileri, yurttaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve çevre örgütlerini de duyarlı olmaya ve başlatılan imza kampanyasına destek vermeye davet ediyorum? diye konuştu.

YETKİ GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜNDE

Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden konuyla ilgili telefonda bilgi alan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de yetkililerden ağaç kesiminin sona erdirildiğini teyit ederken, sözkonusu alanın Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne tahsisli olması nedeniyle alanla ilgili tasarrufun bu kurumda olduğunu aktardı.

MÜCADELE VE KAMUOYU DESTEĞİYLE BAŞARIYA ULAŞILACAK

Başlatılan imza kampanyasının önemine işaret eden Av. Türkmen, köylülerin mücadelesiyle sözkonusu alanın kurtarılabileceğini belirtti. Türkmen, ?Köylülerimizi duyarlılıklarından dolayı kutluyorum. İnanıyorum ki, imza kampanyasıyla birlikte açılacak davalarla ve kamuoyunun desteğiyle tıpkı Artvin Cerrattepe´de olduğu gibi burası da kurtulacaktır? şeklinde konuştu.

CHP´liler daha sonra Kılıçlı Köyü kahvehanesinde köylülerle bir araya geldiler. Burada da duyarlılık çağrısı yapan Barut ve Türkmen, köylülerin haklı mücadelesinin yanında olacakları sözünü yinelediler.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı