CEZAEVLERİNDEKİ KADINLARA YÖNELİK KURS
GÜNDEM 4.04.2017 12:24:05 385 0

CEZAEVLERİNDEKİ KADINLARA YÖNELİK KURS

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal da, Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, cezaevlerindeki kadınlara yönelik mesleki kurslar düzenlediklerini ve kadınların cezaevi sonrası sivil hayata entegrasyonu için gerçekleştirilen çalışmalarla

Büyükşehir, dezavantajlı kadınların eğitim yoluyla güçlendirilmesi için Bakanlık ve şehirdeki devlet kurumlarıyla iş birliği yapıyor. Kadının Eğitim Yolu ile Güçlendirilmesi Bilgilendirme ve Farkındalık Oluşturma Toplantısı Adana´da gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı´nca, ?Avrupa Yetişkin Öğrenme Gündemi Uygulamaları İçin Ulusal Koordinatörler Projesi? kapsamında düzenlenen ?Kadının Eğitim Yolu ile Güçlendirilmesi Bilgilendirme ve Farkındalık Oluşturma Toplantısı? Adana´da gerçekleştirildi.

 

Anemon Otel´de gerçekleştirilen ve Amacı; Türkiye´deki dezavantajlı grupta sayılan 24-65 yaş arasındaki en az 10 bin kadının temel yaşam becerilerini, istihdam edilebilirliğini ve eğitim seviyesini yükseltip, hayat şartlarını iyileştirmek olan projenin tanıtımı ve iş birliği yapılacak kurum ve kuruluş temsilcilerinin bilgilendirilmesi, Bakanlık uzmanlarınca ve akademisyenlerce yapıldı.

 

Yetkililer 10 bin kadının söz konusu eğitimleri almasının planlandığını ifade ederken, toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi´nin kadınlara yönelik hizmetleri ve Bakanlıkla gerçekleştirilebilecek iş birliği konularıyla ilgili bilgi de verildi.

Toplantıda söz konusu bilgilendirmeyi, Adana Büyükşehir Belediyesi´ni temsil eden Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Gençlik Merkezleri ve Meslek Edindirme Şube Müdürü Ahmet Küncü ile Adana Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürü Sait Altıparmak yaptı. Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Ünal da, kadınlara yönelik eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi aktardı.

2 YILDA 3 BİN 500 KADINA EĞİTİM

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Gençlik Merkezleri ve Meslek Edindirme Şube Müdürü Ahmet Küncü, ?Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Hobi Kursları kapsamında 2015-2016 yıllarında toplam 3 bin 500 kadına çeşitli dallarda eğitim ve kurs verilirken, 2017´nin ilk üç ayında 800 kadına ulaşıldı? dedi.

Gençlik Merkezlerinde 17 dalda kurs açıldığını ifade eden Ahmet Küncü, İngilizce, Almanca, web tasarım, aşçılık, ahşap boyama, yağlıboya, piyano gibi dalları da içeren konularda eğitim verildiğini açıkladı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı