“Ceyhan’da yeni canlar kaybetmek istemiyoruz”
YEREL 27.06.2023 14:25:00 852 0

“Ceyhan’da yeni canlar kaybetmek istemiyoruz”

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan depreminin 25. Yıldönümü nedeniyle anma toplantısı düzenledi

Ceyhan Belediyesi, 27 Haziran 1998 Ceyhan Depremi’nin 25. Yıldönümü nedeniyle anma toplantısı düzenledi. Ceyhan’daki Deprem Anıtı önünde düzenlenen toplantıda konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Ceyhan’da yerinde dönüşümü sağlamak istiyoruz. Ceyhan’ı güvenli bir kent konumuna ulaştırmak istiyoruz. İlçemizde daha fazla çalışmaya, daha fazla yatırıma ve desteğe ihtiyacımız var. İlgililerden, yetkililerden ve iş dünyasından bu konuda destek bekliyoruz. İlçemizde büyük bir riskle karşı karşıyayız. Deprem nedeniyle yeni canlarımızı kaybetmek istemiyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin ne yazık ki depremler nedeniyle binlerce insanını kaybetmeye devam ettiğini dile getiren Başkan Hülya Erdem, “Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu bilerek hareket etmekten başka çaremiz yok. Depremi önleyemeyiz ama deprem nedeniyle ölümleri en aza indirmek mümkün” dedi.
27 Haziran 1998 Ceyhan depreminde ne yazık ki 145 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatan Başkan Hülya Erdem, “20 saniye içerisinde 1500’den fazla insanımız da yaralanırken 9 bin 271 bağımsız bina yıkıldı. Depremin üzerinden tam 25 yıl geçti. Acımız ilk günkü gibi büyük, depremin yıkıcılığı hayatımızın hep bir köşesinde duruyor. İçimiz buruk, gözlerimiz dolu. Unutulması mümkün olmayan acılarımıza ne yazık ki yenileri ekleniyor. Daha çok yıkılıyoruz, daha çok acı çekiyoruz. Daha çok ölüyoruz. Ceyhan Depremi’nin yıldönümünde hayatını kaybeden 145 vatandaşımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
“DEPREM GERÇEĞİ GÖZ ÖNÜNE ALINMALIDIR”
Belediye personelinin ve Ceyhanlıların katıldığı anma etkinliğinde duygularını dile getiren Başkan Hülya Erdem, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Acılarımız katmerli diyoruz çünkü 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 60 bine yakın vatandaşımızı toprağa verdik. Yüz binlerce insanımız da yaralandı. Depremin ekonomik boyutunu hiç saymıyorum bile. Neden ölüyoruz, neden top yekün önlem alamıyoruz? Devlet-yerel yönetimler, vatandaş eliyle bu yıkımı durdurmamız mümkün elbette. İmar düzenlemelerini depreme uygun yapmak zorundayız. Türkiye’de inşaat, yapım onarıma dair ne varsa deprem gerçeği göz önüne alınarak hareket edilmelidir.
Ceyhanımızda durumun çok da iç açıcı olmadığını söylemem gerekiyor. 6 Şubat depremlerinden sonra yaptığım çağrıyı bir kez daha yinelemek istiyorum. Ceyhan ilçesinin acilen bir konteynerkente ihtiyacı var. Çünkü son depremlerde büyük oranda olumsuz etkilendik. İlçemizde artçı sarsıntılar korku salmaya devam ediyor. Daha büyük acılar yaşanmaması için devletin acilen ilçemizde depreme karşı karargah kurması gerekiyor. Ceyhan Belediyesi olarak ilçemizde hasarlı binaların tespiti yaptık. Olası büyük bir depremde ilçemizde çok can kaybedebiliriz.

“SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ”
İnsanlarımızın can ve mal güvenliği için sonuç odaklı çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Bu konuda belediye olarak da tüm imkanlarımızı seferber edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Takdir edersiniz ki belediye bütçemiz tüm katmanlarıyla depreme karşı önlem almak için yetersiz. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın büyük desteğine ihtiyacımız var. 1998 yılında Ceyhan’da, 2023 Şubat ayında 11 ilimizde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah, bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı