CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HÜLYA ERDEM
YEREL 18.03.2022 11:28:00 597 0

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HÜLYA ERDEM'DEN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Erdem mesajında şu ifadelere yer verdi;" 107 yıl önce Aziz Türk milleti, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatanına duyduğu sevgi ve inançla Çanakkale’de destan yazmıştır. Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en gurur verici zaferlerden ve en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Fedakârlığın zirveye ulaştığı bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, yok edilmek istenen bir milletin, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya gösteren bir kahramanlık öyküsüdür. Şanlı tarihimizde unutulmaz bir yere sahip olan bu mücadele, Çanakkale Ulusal Kurtuluş Savaşımız, kutsal destan savaşlara birer örnektir. Bu büyük zafer, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale’de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarının, bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür. Çanakkale Savaşı, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır ki dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı kararlılığın simgesidir.

Türk Milleti, vatanları uğruna canlarını hiçe sayarak bağımsızlığımızın mimarları olan şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onların bizlere bıraktığı kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır. Dünya’da eşsiz bir zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, Çanakkale Zaferimizin 107. yılını kutluyorum” dedi.

ERDEM, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA TÖRENLERİNE KATILDI 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde düzenlenen etkinliklere katıldı. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle andıklarını ifade eden Başkan Erdem, "Onların kahramanlıkları sayesinde bugünlere geldik, tarihin seyrini değiştirecek destanlar yazdılar, Vatan onlara minnettardır" dedi.

 Büyük zaferin yıldönümü ve şehitlerimizi anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı ve  Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ile Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ayşe Muhacir, Atatürk büstüne çelenk sundu. 

Ceyhan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törene Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Berberoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Satılmış Çal, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Ayşe Muhacir, STK Başkanları, kurum müdür ve amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Murat Göğebakan Kültür Merkezinde devam eden anma program’ında Sosyal Bilimler Lisesi ve İmam Hatip Kız Lisesinin düzenlemiş olduğu oratoryo gösteri ve akabinde Asri Mezarlığı Şehitliğinde devam eden anma törenlerinde Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ve Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, şehit aileleri ile tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okudu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu