ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI’NDA GÖREV BÖLÜMÜ
GÜNDEM 3.02.2020 14:43:00 1700 0

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI’NDA GÖREV BÖLÜMÜ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şubenin geçtiğimiz hafta sonu yapılan 4. Olağan Genel Kurulunda seçilen yönetim kurulu görev bölümü yaptı. Başkanlığa yeniden Kenan Doğan seçildi.

Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Olağan Genel kuruluna katılım yüksek olurken Yönetim Kuruluna; Kenan Doğan, Zühal Bozok Sağır, Serpil Sinan, Hakan Güngördü, Deniz Orhan, Volkan Kırkaç, Selim Kazıcı seçildi. Seçimin ardında bir araya gelen Yönetim Kurulu üyeleri görev bölümü yaptı. Başkanlığa yeniden Kenan Doğan seçilirken Zühal Bozok Sağır (Şube Sekreteri), Serpil Sinan (Şube Saymanı), Hakan Güngördü, Deniz Orhan, Volkan Kırkaç ve Selim Kazıcı Yonetim Kurulu üyesi oldu.

“ÇMO GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR”

Genel Kurulun ardından meslektaşlarına ve çevreye gönül veren doğaseverlere katkılarından dolayı teşekkür eden ÇMO Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, odanın her geçen gün büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini kaydetti. Yeni dönemde de Çevre konusunda duyarlılığı bilimin ve mesleki tecrübeleri ışığında sürdüreceklerini kaydeden Doğan şöyle konuştu;

“REEL VERİLERLE KAMUOYUNU BİLGİLENDİRİYORUZ”

“Çevre konusunda da, kent gündemini belirlemede gerekli çalışmaları reel verilerle ortaya koymaya ve kamuoyunu bilinçlendirip çözüm yollarımızla birlikte paylaşmaya devam edeceğiz.  Hava kirliliğinden, kentte yaşanan sel felaketlerine, anız yangınlarından, yeşil alan tahribatlarına… Çevre konusunda birçok başlıkta hazırladığımız, bilimsel ve mesleki tecrübelerimizle edindiğimiz bilgilerden derlediğimiz metinleri basına ilettik. Tespit ettiğimiz konular; yazılı, görsel ve internet medyasında yer aldı. Çevreye olan sosyal sorumluluğumuzun bilinciyle özveriyle, emek verip, alın teri dökerek mücadele ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Evet; odamız eskisinden daha güçlü durumdadır ve mesleğine, geleceğine, meslek odasına, yaşamın sürdürülebilirliği ve yaşanabilir bir çevre için gösterilen mücadeleye sahip çıkan bizlerle daha da güçlenecek ve hak ettiği konumlara gelecektir”

Süreç içerisinde tecrübelerimiz ve düşlerimizin gerçekliğe dönüşmesi adına mücadelemiz tazelenmiştir. Genel kurulumuz öncesinde katılımcı ve söz sahibi olmaya davet ettiğimiz bir çok meslektaşımızın katılım sağladığı ve aynı yolda beraberce yürüdüğümüz genel kurul sürecimiz; emekten, özveriden ve bilimden yana saf tutan, “genç” çevre mühendisleri lehine başarılı şekilde neticelenmiştir.

Odamız  büyümeye ve güçlenmeye devam etmektedir. Talip olunması durumu bunun kesinkes göstergesidir. Odamız; “genç çevre mühendisleri”nin yönetimleriyle birlikte kurumsal yapıya kavuşmuş ve kurumlar bazında tıkanmış iletişim yollarını tekrardan açmıştır. Kanuna çevre mühendisi ibaresinin girmesi, atıksu arıtma tesisleri tebliğinin çıkarılması ve bu tesislerde çevre mühendisi çalıştırma zorunluluğunu bizler sağladık. Çeşitlenen ve artan teknik eğitimler, çalıştaylar, mesleki seminerler, söyleşiler, öğrencilere yönelik düzenlenen teknik geziler, staj imkanları, bilimsel içerikli sempozyumlar ve kazanılan haklarla birlikte oda ne yapıyor algısı yıkılmış ve tabanı boş bir eleştirinin ötesine geçememiştir. 9 şube, 10 temsilcilik ve yaklaşık 15000 üyesiyle eskisinden çok daha güçlü bir konumdadır.  Bilimsel içerikli, meslek odaklı düzenlediğimiz etkinlikler, çalıştaylar, eğitim seminerleri tamamıyla özveri, emek ve alınteri içeren süreçlerdir.

Dolu bir sayfada yazılanları, o sayfada ki metni eleştirmek en kolayıdır. Zor olan olmayan sayfaları var edip boş sayfaları doldurmaktır. Bizler boş sayfaları doldurup kitaplar yazdık. Kendinizle gurur duyun genç çevre mühendisleri. Sayfaları var etmeye ve boş sayfaları doldurmaya devam edeceğiz.

Yaşanabilir bir çevre ve güzel günleri yaşamaya hevesli sevdamızın düşlerini gerçekleştirmek adına mücadeleye devam etmekte ısrarlıyız. Sol yanımızda atmaya devam ettikçe bu yürekler, güzel günler adına umutla, sevdayla, canla başla ısrarlıyız…

4. Olağan Genel Kurulumuza; katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza ve çevreye gönül vermiş doatlarımıza herkese teşekkür ediyorum."

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli