ÇERKEZOĞLU,
EKONOMİ 22.02.2022 08:44:00 529 0

ÇERKEZOĞLU,"İŞTEN ÇIKARMALARDA İŞVERENLER GÜCÜNÜ İKTİDARDAN ALIYOR"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ,"İşverenlerin bu haksız ve hukuksuz tutumları karşısında siyasi iktidar ve çalışma bakanlığı sessiz kalarak bu sürece ortak oluyorlar” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İşçiler yasal ve anayasa haklarını kullandığında, sendikalı olduğunda baskılar kurup, sendikadan istifaya zorlayıp hatta işten çıkarılmakla tehdit ederken biliyoruz ki işverenler bu gücü ülkeyi yöneten siyasi iktidardan alıyorlar. Çünkü bütün işyerlerinde sendikalı olan işyerlerinde biz aynı baskıları yaşıyoruz. İşverenlerin bu haksız ve hukuksuz tutumları karşısında siyasi iktidar ve çalışma bakanlığı sessiz kalarak bu sürece ortak oluyorlar” dedi.
Çekezoğlu, Farplas firmasından atılan işçilerin geri alınması ve işçilerin örgütlenme hakkının tanınması talebiyle  süren direniş ile dayanışma amacıyla kitlesel bir ziyaret gerçekleştirdi.
Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv parçaları üreten Farplas fabrikası önünde süren direniş ile dayanışma amacıyla DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, DİSK üyesi sendikaların genel başkanları, genel merkez ve şube yöneticileri ve yüzlerce işçinin katıldığı ziyaret 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 17’de gerçekleştirildi.
Burada yapılan basın açıklamasında Birleşik Metal İş, Lastik İş ve Limter İş sendikalarının örgütlendiği Farplas’ta işten atılan 100’ün üzerinde işçinin geri alınması ve sendikaların tanınması talepleri yükseltildi.
Farplas işyeri önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu sendikal hakları için anayasal ve demokratik haklarını kullanan işçilere yönelik sert müdahalede bulunulduğunu belirterek, “Kadın, erkek ayrımı yapmadan ayakları kırılırcasına, burnu kırılırcasına arkadaşlarımızı darp ettiler. Bir kısmı çatıya çıktı, burası savaş alanı gibiydi. Bir yerlere gücü yetmeyenler gelip buraya işçiye güç gösterisi yapıyorlar. Kiminle savaşıyorsunuz siz kiminle” dedi.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, “İşçiler yasal ve anayasa haklarını kullandığında, sendikalı olduğunda baskılar kurup, sendikadan istifaya zorlayıp hatta işten çıkarılmakla tehdit ederken biliyoruz ki işverenler bu gücü ülkeyi yöneten siyasi iktidardan alıyorlar. Çünkü bütün işyerlerinde sendikalı olan işyerlerinde biz aynı baskıları yaşıyoruz. İşverenlerin bu haksız ve hukuksuz tutumları karşısında siyasi iktidar ve çalışma bakanlığı sessiz kalarak bu sürece ortak oluyorlar” dedi ve her türlü baskıya karşı “Farplas’a sendikayı ve DİSK’i getireceğiz” diye konuştu.
İşçiler konuşmalar sırasında, “İşçiye uzanan eller kırılsın”, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İşçiler birleşin, köleliğe son verin”, “Biz biz biz, DİSK’liyiz, sarı sendikayı göndereceğiz” şeklinde sloganlar attı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli