ÇEP´İN HEDEFİ LİDER OKUL OLABİLMEK
EĞİTİM 24.04.2018 13:51:59 1807 0

ÇEP´İN HEDEFİ LİDER OKUL OLABİLMEK

ÇEP (Çukurova Elektrik Personeli) Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen ile Okul ve verilen eğitimlerin ve amaçları üzerinde bir söyleşi yaptık. ÇEP (Çukurova Elektrik Personeli) Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen, amaçlarının ?İ

/resimler/2018-4/24/1353246788119.jpg/resimler/2018-4/24/1353367725856.jpg/resimler/2018-4/24/1353488819901.jpg

 

RÖPORTAJ: VAHİT ŞAHİN

ÇEP (Çukurova Elektrik Personeli)  Anadolu İletişim Meslek Lisesi bu yıl 7.sini düzenleyecekleri İletişim Günleri hazırlıklarını tamamladı.

1995 yılında Adana´da kurulan okulun Türkiye´de sayılı bulunan iletişim liseleri içerisinde etkin bir yere sahip.

Ç.E.P.(Çukurova Elektrik Personeli)  Anadolu İletişim Meslek Lisesi Okulu Müdürü Uğur Özen ile okulun durumu, eğitimleri ve sosyal etkinlikleri hakkında konuştuk.

YENİ ADANA- Sayın Müdürüm, okulunuzda şuan kaç bölüm bulunmaktadır:

ONUR ÖZEN- Okulumuzda; Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı, Gazetecilik Alanı, Radyo Televizyon Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı olmak üzere 5 alanımız bulunmaktadır.

YENİ ADANA- Sayın Özen, bize okulun tarihçesinden kısaca bahseder misiniz?

ONUR ÖZEN- Ç.E.P.(Çukurova Elektrik Personeli)  Anadolu İletişim Meslek Lisesi 1995 yılında 24 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladı. Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olan okulumuz toplam 4 yıl eğitim süreli bir meslek lisesi olup Cemalpaşa Mahallesi Ordu Caddesindeki binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir. 1999 yılında ilk mezunlarını veren okulumuzda Müdür, 2 müdür yardımcısı, 35 öğretmen, 2 hizmetli ve 385 öğrenci bulunmaktadır.2014 yılından itibaren okulumuzun adı SEYHAN Ç.E.P Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuz 9. sınıf öğrencileri TEOG sınav sonuçlarına göre belirlenmektedir.

YENİ ADANA- Okulun fiziki yapısının yetersizliğine rağmen eğitimlerinizi ve sosyal faaliyetlerinizi sürdürüyorsunuz. Okulunuz gelecekteki bir amacı var mI?

ONUR ÖZEN- iletişim alanında lider bir okul olmak diye özetleyebilirim. Teknolojiyi bilen ve takip eden, sorumluluk sahibi, gelişmeye açık, yabancı dil bilen, milli ve manevi değerlere bağlı, sağlıklı kişiliğe sahip nesiller yetiştirmektir.

YENİ ADANA -  Her yıl yaptığınız İletişim Günleri´nin bu yıl yedincisini düzenliyorsunuz. Program hakkında bilgilendirseniz seviniriz.

UĞUR ÖZEN- 26 Nisan 2018 Perşembe günü Adana Büyükşehir Belediyesi salonunda saat 14.00-17.00 arasında düzenleyeceğimiz 7. İletişim Günleri etkinliğimizde açılış ve protokol  konuşmaları yapılacak. Ardından panelimiz başlayacak  TV Programcısı Arzu Yüksel,  Yazar ve sunucu Derya Yurdakul, Kariyer Gelişim Uzmanı Gamze Özyedek, Yönetmen Nuri Cihan Özdoğan, oyuncu Ümmiye Koçak ve TV Programcısı Zafer Geyik bu panelde konuşmacı olarak yer alacaklar.Sektör ve öğrencilerimizi bir araya getirerek sektörde yer alan isimlerin bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmaları amaçlanmaktadır.

Panelin ardından da ödül töreni ve kokteyl gerçekleştirilecek .Bu yıl Üçüncü defa  İletişim Meslek Lisesi  Onur Ödülü takdimi yapılarak,kokteyl ile  programımız son bulacak.Tüm Basın kuruluşu ve sektör içerisinde yer alan çışanları programımıza davet ediyoruz.

YENİ ADANA ? Eğitimde başarının sonucu yapılan sınavlarda ortaya çıkmaktadır.  Kaç öğrenciniz fakültelere girmektedir? Oran olarak da verebilirisiniz.

UĞUR ÖZEN- Okulumuz  türü itibari ile Adana´da tektir. Başka iletişim lisesi yok. Türkiye´de de sayılı olarak bulunan okullar arasında etkin bir yere sahibiz . Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 70´i fakültelere yerleşmekte bir çoğu sektör içerisinde halen çalışmaya devam etmektedir. Basın sektörünün istediği şekilde,  Başarılı ,vatanını, milletini seven öğrencileri yetiştirme gayreti içerisindeyiz.

YENİ ADANA -  Sayın Özen, okulunuz sosyal faaliyetlerde de adından sıkça söz ettirmektedir. Biraz da bunlardan bahseder misinizi?

UĞUR ÖZEN - Halkoyunları Türkiye Finalinde Bölgemizi Temsil Ettik. Muğla´nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasında ilimizi ve bölgemizi, okulumuz ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi temsil etti. Düzenlemeli ve düzenlemesiz olarak iki dalda gerçekleştirilen Türkiye Birinciliği yarışmasına 23 ilden 32 takım ve 594 oyuncu katılırken; düzenlemeli dalda yarışan okulumuz, ilimizi ve bölgemizi temsilen, finale kalan 13 okul arasında yer aldı. Halkoyunları ekibimiz finale giden yolda, önce Adana´da Okul Sporları Müsabakaları kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından,  Serinevler Spor Salonu´nda düzenlenen 16 okulun katıldığı yarışmada; düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere her iki dalda da birinci oldu.Daha sonra ilimiz Adnan Menderes Spor Salonunda; Adana, Antep, Adıyaman, Hatay, Kilis, Malatya, Karaman, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş ve Kayseri il birincilerinin yarıştığı bölge finalinde düzenlemeli dalda okulumuz birinci olarak, 6-7 Nisan tarihlerinde Muğla Marmaris´te düzenlenmiş olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Halk Oyunları ekibini kutluyorum. Okulumuz halk oyunları ekibinin başarılarının Türkiye şampiyonasına kadar ulaşmasında emek veren idareci, çalıştırıcı, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.

 ?ÖĞRENCİMİZ MAHSUM TEKER YİNE ŞAMPİYON OLDU?

Antalya´da 5-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenen  3. Uluslararası Turkish Open Kickbox (Türkiye Açık Kikbaks)  turnuvasında okulumuz öğrencisi Mahsum Teker  86 kiloda  şampiyon olarak  2 altın madalyanın sahibi olurken, bu başarısıyla şampiyonanın yurtdışı ayağı İtalya´daki yarışmaya katılmaya hak kazandı.Teker, önceki yıllarda gerçekleştirilen müsabakada dereceler alırken, İrlanda´da gerçekleştirilen 2016 Muay Thai Dünya Şampiyonası final maçında Polonyalı rakibini yenerek dünya şampiyonu olmuştu.

Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşımızı en iyi okuma yarışmasında ise okulumuz  öğrencisi Levent Can Filik birinci olmuştur. Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenen Meslek Liseleri Ailelerle buluşuyor projesi kapsamında Merkez Komutanlığımız ile birlikte Şehit ve gazi derneklerimiz öncülüğünde  Meslek Liseleri Şehit Aileleri ile bUluşuyor isimli  organizasyon düzenlendi .

23 Nisan Ulusal egemenlik Ve Çocuk Bayramı kapsamında İlimizdek Sevgi Evleri´nde  öğrencilerimiz çeşitli organizasyonlar düzenlemekte bunun dışında birçok aktivite gerçekleştirilerek öğrencilerimizin sosyal bir kişilik kazanmalarını ve farkındalık oluşturmalarını amaçlıyoruz.

Mesleki anlamda Kısa film ve fotoğraf yarışmalarında aktif olarak yer alıp derece elde ediyor ve öğrencilerimizin mesleki anlamda başarılarını destekliyoruz.

YENİ ADANA- Ç.E.P.(Çukurova Elektrik Personeli)  Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Sayın Uğur Özen´e verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı