CEMEVLERİNE YÖNELİK KANUN TEKLİFİ YASALAŞTI
SİYASET 17.11.2022 13:24:00 401 0

CEMEVLERİNE YÖNELİK KANUN TEKLİFİ YASALAŞTI

Cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren V Kanuna göre; İmar planlarının tanziminde, planlanan beldenin ve bölgenin şartları ile olası ihtiyaçları göz önünde tutularak lüzumlu cemevi yerleri ayrılacak.

Cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren VUK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre; İmar planlarının tanziminde, planlanan beldenin ve bölgenin şartları ile olası ihtiyaçları göz önünde tutularak lüzumlu cemevi yerleri ayrılacak. 
Motorlu araç ticareti yapan mükelleflerin faaliyetlerini yerine getirirken neden olabilecekleri vergisel kayıpları karşılamak için teminat yükümlülüğü getirilecek. Kamulaştırma bedellerinin hak sahiplerine ödenmesi halinde tebliği dahil eksik veya hatalı kamulaştırma işlemleri, kamulaştırma bedelinin ödendiği tarih itibarıyla kesinleşmiş kabul edilecek.
Genel Kurulda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir söz aldı.

Demir'in, "MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan'ın üzerine kayıtlı hattan, İstanbul'daki patlamanın zanlısıyla görüşmeler yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine Şırnak Valiliği, üzerine vazife olmadığı halde hattın yasa dışı yollarla çıkarıldığını ve kullanıcının İlhan olmadığını duyurdu." sözlerine üzerine Genel Kurulda tartışma çıktı.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı İlhan'ın üzerinde görünen GSM hattına ilişkin iddiaların açığa çıkarıldığını ve spekülasyonların ortadan kaldırıldığını söyledi.
"İddiaların açıklığa kavuşmasından rahatsız olan bir HDP'yi görüyoruz." diyen Bülbül, terör saldırısıyla ilgili açık itiraflar bir tarafa bırakılarak devletin suçlandığı bir sürecin yaşandığını söyledi.
Bülbül, PKK/YPG bağlantısı olduğu ortaya çıkan hain bir saldırıyla ilgili tek bir sözün söylenmediğini, bunu gerçekleştiren terör örgütünü kınanmasına yönelik bir gayret gösterilmediğini ifade etti.
Bunun üzerine HDP'li Demir, "bu tür saldırıları her seferinde kınadıklarını" dile getirerek, "Bu ülke 'onu mu kınıyorsun, bunu mu kınıyorsun.' laflarından bıktı, usandı." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da MHP Güçlükonak İlçe Başkanı İlhan'ın telefon trafiğine ilişkin haberin basında yer aldığını hatırlatarak, "Vali çıktı, avukatlığını yaptı. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

Kınama üzerinden bir tartışmaya girmeyeceklerini dile getiren Beştaş, "Kimse, vicdani sorumluluk duyup duymadığımızı değerlendirme hakkına sahip değil. Bu sorumluluğu duyması gerekenler, her tarafı MOBESE ile donatıp katilin elini kolunu sallayarak Beyoğlu'nda bomba patlatmasını izleyenler" dedi.

Tartışmaya dahil olan AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Şırnak Valiliğinin, cumhuriyet savcılığından aldığı bilgi doğrultusunda gerekli açıklamayı yaptığını belirterek, "Bu tür konuları sürekli gündeme getirmenin ve birbirimize bu anlamda sataşmalarda bulunmanın doğru olmadığını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Terörün asıl hedefinin insanları birbirine düşürmek olduğunu söyleyen Tunç, Türkiye'nin, uzun yıllardır terörün birçok çeşidiyle mücadele ettiğine dikkati çekti. Bu uğurda büyük bedeller ödendiğini, şehitler verildiğini dile getiren Tunç, "Kundaktaki bebekler, siviller katledildi, milyarlarca lira ekonomik kaybımız oldu. Ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini istemeyen iç ve dış çevreler maalesef terörü 40 yıldır Türkiye'nin başına musallat etti. Terör örgütleriyle 40 yıldan bu yana çetin bir mücadelemiz var. Bu mücadelede birlik beraberlik içinde olmamız lazım." değerlendirmelerinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, tartışmanın sürmesi üzerine birleşime ara verdi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı