Cemal Şişman Kimdir?
19.07.2023 11:51:00 726 0

Cemal Şişman Kimdir?

Dr. Cemal Şişman, diş hekimi ve ortodontisttir.Kadirli'de dünyaya gelen Şişman, annesi ve babasının diş hekimi olmasıyla çocukluğunu diş klinikleri ve laboratuvarlarda geçirmiştir.

Ankara GATA'da askerlik görevini tamamladıktan sonra eğitimine odaklanmış ve Selçuk Üniversitesi'nde diş hekimliği eğitimini tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi'nde ortodonti doktorası ve uzmanlık eğitimini almıştır. Uluslararası eğitimlerle kendini geliştiren Şişman, Avrupa Ortodonti Derneği (EOS), Türk Ortodonti Derneği (TOD) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) gibi kuruluşlara üyedir.

Kişisel Hayat ve Aile

Dr. Cemal Şişman'ın kişisel hayatında ailesi büyük bir öneme sahiptir. Cemal Şişman, 2012 yılında Gülşah Şişman ile hayatını birleştirmiş ve bu birliktelikten iki oğlu, Erdal ve Erdem dünyaya gelmiştir. Şişman, ailesiyle birlikte sıcak ve mutlu bir ortamda yaşamaktadır. Aile değerlerine önem veren Şişman, aile birliğini korumak ve sevgi dolu bir ortam sağlamak için çaba sarf etmektedir. Aile içindeki dayanışma ve destek, Cemal Şişman'ın yaşamının temel taşlarından biridir. Aile üyeleri arasında sevgi, saygı ve anlayışı önceleyen bir yaklaşım benimsemektedir.

Hizmet Verdiği Alanlar

Dr. Cemal Şişman, uyguladığı tedavi alanları arasında ortodonti ön plandadır. Çocuk, ergen ve yetişkinlerde çeşitli ortodontik tedaviler sunmaktadır. Teşhis ve tedavi planlamasıyla hastalarının diş ve çene düzenini optimize etmeye yönelik çalışmaktadır. İleri teknoloji kullanarak, kapsamlı ortodontik tedaviler, braket tedavileri, şeffaf plak tedavileri ve diğer estetik çözümler sunmaktadır. Çene gelişimi, diş çapraşıklığı ve ısırık düzeltilmesi gibi konulara odaklanmaktadır. Hastalarına özenli ve kişiselleştirilmiş tedaviler sunarak, sağlıklı bir gülümsemeye ve doğal bir çene yapısına kavuşmalarına yardımcı olmaktadır.

Eğitim ve Uzmanlık Geçmişi

Dr. Cemal Şişman, eğitim ve uzmanlık geçmişiyle diş hekimliği alanında kendisini geliştirmiştir. Diş hekimliği eğitimine Selçuk Üniversitesi'nde başlayan Dr. Şişman, burada disiplinli bir şekilde bilimsel ve klinik bilgiyle donatılmıştır. Ardından ortodonti alanında uzmanlık eğitimini Erciyes Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Bu süreçte, alanında önde gelen akademisyenlerden teorik ve pratik eğitimler almış, klinik deneyimler edinmiştir.

Dr. Şişman'ın uzmanlık eğitimi sürecinde odaklandığı alanlardan biri cerrahi destekli distalizasyon üzerine tez çalışmasıdır. Bu çalışma, yenilikçi tedavi yöntemleri ve teknikler konusunda derinlemesine bir araştırma ve analiz içermektedir.

Ayrıca, uluslararası alanda da eğitimler alan Dr. Şişman, Boston ve Tufts Üniversiteleri'nde klinik gözlem ve vaka eğitimlerine katılmıştır. Bu deneyimler, uluslararası standartlarda tedavi yaklaşımları ve teknolojileri öğrenmesine olanak sağlamıştır.

Dr. Şişman, sürekli olarak kendini geliştirmek ve güncel kalabilmek için sektördeki yeni gelişmeleri yakından takip etmektedir. Bu sayede, hastalarına güncel ve tedavi seçeneklerini sunmakta ve onlara sağlıklı, estetik gülüşlerini elde etmelerinde yardımcı olmaktadır.

Üye Olduğu Kurumlar ve Kuruluşlar

Dr. Cemal Şişman, üye olduğu kurumlar ve kuruluşlar aracılığıyla mesleki bağlantılarını güçlendirmekte ve diş hekimliği alanındaki güncel gelişmeleri takip etmektedir. Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Türk Ortodonti Derneği (TOD) ve Avrupa Ortodonti Derneği (EOS) gibi prestijli kurumlara üyelik, mesleki bilgi ve deneyim paylaşımı için bir platform sağlamaktadır.

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Türkiye genelinde diş hekimliği alanında çalışan profesyonelleri bir araya getiren ve mesleki standartların yükseltilmesine yönelik faaliyetlerde bulunan önemli bir kurumdur. Dr. Şişman, bu birliğe üye olarak meslektaşlarıyla etkileşimde bulunmakta, mesleki eğitim ve seminerlere katılarak bilgisini güncellemekte ve diş hekimliği uygulamalarında en son teknikleri takip etmektedir.

Türk Ortodonti Derneği (TOD) ise özellikle ortodonti alanında çalışan diş hekimlerini bir araya getiren ve bilimsel araştırmaları destekleyen bir dernektir. Dr. Şişman, TOD üyeliği sayesinde ortodonti alanında uzman meslektaşlarıyla bilgi paylaşımında bulunmakta, kongre ve konferanslara katılarak güncel ortodontik tedavi yöntemlerini öğrenmekte ve klinik uygulamalarını geliştirmektedir.

Avrupa Ortodonti Derneği (EOS) ise uluslararası düzeyde ortodonti çalışmalarını destekleyen bir kuruluştur. Dr. Şişman, EOS üyeliği sayesinde uluslararası arenada ortodonti alanındaki güncel gelişmeleri takip etmekte, uluslararası konferanslara katılarak uluslararası meslektaşlarıyla iletişim kurmakta ve araştırmalarını uluslararası platformlarda sunmaktadır. Bu üyelikler, Dr. Şişman'ın mesleki ağını genişletmesine ve mesleki gelişimine katkıda bulunmaktadır.(Fİ)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı