ÇAKIR
KÜLTÜR SANAT 27.03.2022 07:24:00 1953 0

ÇAKIR'DAN SEKİZ PENCERELİ KULE 

Eğitimci yazar Göksu N. Çakır tarafından yazılan Sekiz Pencereli Kule, dünyanın renklerini kargadan geri almaya çalışan iki kardeşin romanı.

Macera dolu ve bir o kadar da eğitici olan bu kitabı okurken; bir değirmende soluklanacak, ayakkabıdan arabayla yolculuğa çıkacak, oyuncak kutusunun içine sığınacak ve ormanda kocaman bir kütüphanede masal kahramanlarıyla karşılaşacaksınız.  
Mart 2022’de Klaros yayınlarından çıkan ve on iki bölümünde de dikkati üzerine çekmeyi başaran yüz yirmi beş sayfalık çocuk romanın resimlerini, Dilara Aslı Can çizdi.  Kitabın bölümleri sırasıyla şöyle: Sekiz Pencereli Kule, Yağmur Kız, Ayakkabından Araba, Oyuncak Kutusu, Masal Kahramanları, Masal Masal İçinde, Mavi Bedenli İnsanlar ve Ejderha, Evcil Solucan, Kızıl Palyaço ve Sihirli Toplar, Siyah Papyonlu Beyaz tavşan ve Eve Dönüş.
“Kütüphanenin kapısı kilitli değildi. İçeri girmeden önce kapının deliğinden baktı Aslı. Hiçbir şey göremedi. Parmak uçlarına basıp kapıyı gıcırdatmadan yavaşça aça- rak içeri süzüldüler. “Şşşşt!”dedi Aslı kardeşine. “Daha yavaş ol.”
İçeride, masanın üstünde yaşlı bir baykuşun uyuduğunu gördüler. Gagasının üstünde kocaman bir profesör gözlüğü vardı. Melis onun bu halini oldukça komik buldu. Kıs kıs gülmekten kendini alamadı. Aslı kardeşinin zamansız bu gülüşüne sinirlendi. Sus işareti yaptı ona. Neyse ki yaşlı baykuş uyanmadan içeri girebildiler. Salon çeşitli hayvanlarla doluydu. Çocuklar kendilerini kütüphanede değil de sanki uluslararası bir karnavalın ortasında buldular. Herkes kızların varlığından haberdar olamayacak kadar coşmuştu.
Bir ördek, paytak paytak yürüyerek limonata dağıtıyordu. Ardından başında aşçı şapkası bulunan bir zebra pasta servisi yapıyordu. Salondakilerin hepsi birbirinden farklı ve ilginçti ama içlerinden en dikkat çekici olanı, her adımında kuyruğunu birinin yüzüne şak diye şaplatan Bayan Tavus Kuşu’ydu.
Birden müzik durdu. Herkes durdu ve kapıya baktı. İçeri az önce kapıda uyuyan yaşlı baykuş girdi.” (s.56)   
Göksu N. Çakır kimdir?

Göksu N. Çakır, Rize’de doğdu. Sınıf öğretmeni. İstanbul’da yaşıyor. Öyküleri, yazıları ve şiirleri; Varlık, Kitaplık, Notos, Kalem, Çevrimdışı İstanbul, 14 Şubat Dünyanın Öyküsü, Öykü Gazetesi, Vapur Edebiyat, Lacivert, Patika, Ihlamur, Ekin Sanat, Galapera Fanzin, Edebiyat Nöbeti, Deliler Teknesi, Kurşun Kalem, Birgün gazetesi, Radikal gazetesi, Yıldız Tozu, Aksi Sanat, Edebiyat Haber, Hürriyet Gösteri, Mühür ve Roman Kahramanları gibi dergi, gazete ve gazete eklerinde yayımlandı. Romanları ve öyküleri dışında yazdığı inceleme metinlerinin yanı sıra değerli yazarlarla gerçekleştirmiş olduğu söyleşiler ve dergiler için hazırladığı dosyalarla önemli çalışmalar ortaya koyuyor.
Yazarın yayımlanmış kitapları ise şunlardır: Suzan’ın Yürüyüşü (Öykü), Ağzı Kalabalık Sırlar (şiir), Hayal Odası, Kerime Nadir Romanı, Dağın Ardı Aşkşehir (Roman), Bilge Kedi Olmak İstiyor (Roman), Elma Şekeri (Çocuk şiiri), Sekiz Pencereli Kule (Çocuk romanı).

(VŞ)
 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı